4 EM-medaljer till Audun, Lasse & Hanne-Lotte!

Postet av Michael Kjellander den 8. Aug 2016

EM Prisutdelning Herrar 55+ Hopp: 1:a Audun, 2:a Lasse och 3:a Hans-Joachim

2016 E&A 35+ Waterski Championships avslutades igår eftermiddag efter 4 intensiva tävlingsdagar på Seseña Waterski & Wakeboard Complex som är beläget just utanför Madrid i Spanien.

Audun Lilleberg har verkligen hittat ny energi i sin åkning och vann ytterligare ett EM-guld i hopp och i klassen 55+ tätt före landslagskollegan Lasse Johnsen. Våra två hoppstjärnor stod i en klass för sig och bronsmedaljören, Hans-Joachim Menzel från Tyskland, var distanserad med över 3,5 meter av Lasse. Härligt – Stort Grattis Audun & Lasse!

Lasses fina hoppning tillsammans med goda resultat i både trick och hopp genererade ytterligare en blänkande bronsmedalj för vår tävlandes Förbundskapten i overall. Bravo Lasse!

Hanne-Lotte Finstad gjorde vad som krävdes i klassen damer 55+ och erövrade en bronsmedalj i trick (damer 55+) med två identiska resultat av 740 poäng. Riktigt kul att se Hanne-Lotte prestera på topp även i slalom där hon slutade på en mycket respektabel 5:e plats.

Norges fjärde landslags-åkare, Niklas Hallberg, lyckades tyvärr inte leva upp till sina egna förväntningar men hamnade likväl på en mer än godkänd 23:e plats i klassen 45+ med ett slalomresultat av 3,50/55/13,00.

I lagtävlingen slutade team Norge på 11:e plats av de 19 landslag som deltog. Lagtävlingen vanns av England före Frankrike med Belgien på 3:e plats.

Högst nämnvärt är att Norge även var representerat på funktionärssidan genom NVWFs President Heidi Brenna som tjänstgjorde som domare under detta mästerskap.

Se alla EM-resultat HÄR

Jag, Stephen och NVWF gratulerar samtliga av våra duktiga landslags-åkare till goda resultat och vunna EM-medaljer!