Jodis Ski Cup 2018

Postet av Heidi Marie Brenna den 2. Jul 2018

 


Etter en lang helg på Slåstad Open gikk turen rett tilbake til Stavanger for mer trening og oppladning til ny konkurranse. Mens klubbens medlemmer forflyttet seg over fjellet, landet Jodi Fisher i Stavanger klar for en uke med Clinic i sin Jodis World Tour 2018. Vi startet opp mandags morgen i et litt småkaldt å forblåst lima vann, med god tro på at værmeldingen stemte og at dette var den verste dagen. For en gang skyld hadde meterologene noen gode dager på jobben, og både luft og vann temperatur nådde akseptabelt nivå utover uka. De første dagene var det klubbens faste medlemmer som fikk kjørt seg. Onsdag kom lokal tv og laget en fin reportasje om vannski og den oppkommende konkurransen Jodi`s Ski Cup. 

Torsdag ble en super dag med enorm aktivitet på lima vannet. Hele 25sett ble kjørt, og nå var både Moelv og Lillehammer representert. På fredag ble det justert både på teknikk å ski før helgens konkurranse.Vi var også så heldige og få besøk av Runar og som hadde med seg kikkert å måleutstyr for å ta en sjekk på anlegget her i Stavanger. Banen ble målt opp ,og viste seg og være ok til konkurransen. Videre så var konklusjonen at et NM i fremtiden, kanskje ikke så helt mørkt ut.

 

Lørdag morgen våknet vi opp til et fantastisk vær. På Limavannet var det kommet enda flere folk over fjellet for å delta. Det ble kjørt i 4 forskjellige klasser i Jodis Ski Cup: Junior (u21)menn og kvinner, Open og Senior (+35)

 

Etter vår fantastisk Dommer Lars Ødegårdstuen hadde fått kontroll på startlister og program var vi klare til start.

 

På damesiden var det etter 2 runder helt likt ,både Veline og Tuva hadde 1/49 som score.  Og presset før søndagen var satt.

 

Etter lørdagens 2 runder var det Sondre Stalheim som ledet Junior klassen med 0,5/58/18 et par bøyer foran Alexander Svaboe og Vemund Viker. I Open lå Espen Dale best an med 3/14/58 mens Runar og Thor Arne hadde brukt litt mye krefter på paragliding dagen før, og kjørte litt stang ut på det nye vannet.

 

I Senior klassen var det store forventinger til om Jodi Fisher kunne pynte på Banerekorden som var 2/10,75. Unge lovende Fisher klarte med livet til innsats og få skien på utsiden av 3bøya og sitter nå med den offisielle banerekorden på 2,25/10,75/55. Men i denne klassen var det ikke bare de tilreisende som hadde lyst å vise seg fram. Ikke fult så unge, men meget lovende Agnar Kordt gikk i vannet etter Fisher med et mål, her skulle det kjøres mange pass for pengene. 14, 13,  og 12 gikk som en lek og lina hang nå på 11,25m. Mellom bølgetoppene hørtes e JA fra vannet å Agnar var i gang. 1 2 3 4 bøyer. Ny person beste og uoffisiell Norges rekord igjen. Her snakker vi en ekte Master som plukker norgesrekorder som andre plukker epler.


På søndagen var det knyttet stor spenning til om Alexander klarte å plukke flere bøyer på 58. Da han gikk i vannet, og uten stor dramatikk dro seg gjenom 3,5/58 satte han nå et stort press på Sondre som sto igjen som siste mann på brygga og visste at han nå måtte tangere sin personbeste med 1  bøyer for å slå Alexander. Iskald og under stort press gikk Sondre i vannet og dro seg lekende lett gjennom de første passeringene. Båten hadde nå topp fart og det var klart for 58kmt.

1 2 3 4 5 bøyer og Sondre viste hvem som var sjefen på Lima vannet denne helgen.

 


 

På kvinne siden var det Tuva som trakk det lengste strået og dro på med 3/49

 

I Open klassen var spenningen størst mellom 2 og 3 plass. Etter 3 runde hadde både Runar og Thor Arne fått paraglidingen ut av kroppen og var i vannski modus. Runar leda da med en halv bøye. I siste runde gikk Thor Arne i kjelleren og henta fram 4 bøyer til og stakk av med 2 plassen foran Runar.


Alt i alt ble dette et veldig bra arrangement. Vi håper alle koste seg like mye som vi gjorde å at vi ser alle igjen til neste år.


Espen Dale

Stavanger og Sandnes Vannskiklubb 


Kommentarer

0 Kommentar

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline