Vannski er for alle, både for funksjonsfriske og funksjonshemmedeNorges Vannski- og Wakeboard Forbund tilbyr idrettslige muligheter for personer med funksjonshemninger. Idrettsutøvere kan konkurrere i sin egen kategori, og / eller mot funksjonsfriske utøvere.

I Norge konkurrerer utøvere med funksjonshemming i ordinære konkurranser Dette inkluderer Norges Cup og Norgesmesterskap. Det konkurreres i tre grener (slalåm, trick og hopp). Noen klubber holder også "Prøve på" kvelder spesielt for de som ønsker å lære å stå på vannski.

NVWF sender landslag til E&A Championships (Europa og Afrika mesterskap) og VM som holdes annethvert år, og har hatt stor suksess i mange år med både en rekke medaljer og rekorder.

Ta kontakt med din lokale vannski- eller wakeboardklubb, eller med NVWF hvis du ønsker å prøve å stå på vannski eller wakeboard!


Kategorier

Under finner du en kort beskrivelse av de forskjellige kategoriene som utøverne klassifiseres i.

Sittende (Multi-plegic) (MP)
Dette er utøvere med funksjonshemninger som for eksempel ryggmargsskader (paraplegi, kvadriplegi), doble benamputasjoner, eller andre forhold som påvirker nedre del av kroppen.

Det er tre kategorier innenfor denne divisjonen. Disse er MP1, MP2 og MP3.

Synshemmede(V)
Utøvere som er svaksynte eller helt blinde. Synshemmede utøvere bruker en lydenhet til slalåm og en guide til hopping.

Det finnes to kategorier i V klassen, V1 og V2/3.

Stående
I denne kategorien konkurrerer utøvere som kjører vannski stående.

Stående har følgende underkategorier:
Leg Division: Utøvere som har en over eller under kneet amputasjon.
Utøverne kan kjøre med eller uten protese.
Arm Division: Utøverne har enten en arm amputasjon eller svekkelse av en arm.
Arm & Leg Division: Denne kategorien er for utøvere som har nedsatt funksjon i en arm og et ben. De kan ha Cerebral parese eller andre muskelskader, amputasjoner eller en medfødt funksjonshemming.
Powered by: Bloc