Reisebrev fra Elitelaget wakeboards tur til Hip-Notics 18.-25. februar

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 9. Mar 2023

Endelig var den lange ventetiden over. Vi skulle igjen reise til Tyrkia og Hip-Notics Wakepark, som ligger ca 40 km utenfor Antalya. Pandemien hadde gjort dette umulig de 2 siste årene.

Med på turen var Lucas, Magnus, Elias, Håkon, Elisabeth og Sindre. Reiseledere var Rolf, Lene og Maria Kristine.

Vi landet sent på kvelden på flyplassen i Antalya på lørdagen 18 februar, hvor vi ble hentet av Hip-Notics egen sjåfør. Samtidig med oss landet også det Italienske landslaget med bla.a Dagostini og Tittarelli i spissen.

Neste dag våknet vi opp fulle av forventning til endelig å få kjøre på Hip-Notics igjen, og vi kjørte hele dagen og storkoste oss. Været var helt fantastisk på hele turen, sol og varmt, over 20 grader i solen hver dag. Jacussien ble flittig brukt i pausene, for vannet var jo litt kaldt tross alt.  Vi måtte ta det litt mer med ro de neste dagene, og da ble det enda mer Jaccusi i pausene. Det var mange støle og slitne kropper etter den første lange dagen, og vi måtte jo være i form til Liam Peacock kom.


Tilfeldigvis så viste det seg nemlig at Liam Peacock også skulle til Hip-Notics samtidig med oss, og vi fikk da 3 dager med 2 timers økter med Liam som trener. Dette var kjempegøy, vi lærte masse.

Onsdagen hadde vi to timer med kickertrening. Torsdag hadde vi to timer med rails, og litt kicker, og fredag var det to timer med airtrics. Vi fikk til veldig mye, og falt litt, men ingen slo seg. 😊

En stor takk til David og resten av Wakeboardgjengen i NVWF som organiserte treningene med Liam😊

Bordtennisbordet var det dessverre ikke lenger plass til i spisesalen, men til erstatning var det kommet et fotball-bord i hjørnet. Der spilte vi mye om kveldene sammen med de andre Wakeboarderne, og det var for det meste det Italienske laget.

Noen av kveldene spilte vi også med en av kokkene der. Han var skikkelig god, nærmest en Christiano Ronaldo, og helt umulig å slå.

Tusen takk til Rolf, Lene og Maria Kristine for at dere tok oss med på denne turen. Vi er kjempemotivert for videre trening, og gleder oss til sesongen.

 

Hilsen Lucas, Magnus, Elias, Håkon, Elisabeth og Sindre


Red.anm: Det ligger mange flere bilder ute i eget album på Bildegalleriet.Reisebrev fra Elitelaget wakeboards tur til Spania og Belgia mars-april 22

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 9. Apr 2022

Reisebrev fra Elitelagets treningsleir til Lunar og konkurranse i Lakeside Paradise i Belgia.

20 mars – 4 april 2022
Et bilde som inneholder natur, utendørs, fjell, åsside
Automatisk generert beskrivelseEt bilde som inneholder tekst
Automatisk generert beskrivelseDen 20 mars reiste en stor gjeng fra Elitelaget fra Gardermoen med kurs mot Spania for å trene Wakeboard på Lunar Kabelpark. Jonas Sørlie var med som trener, og Rolf Kristiansen reiseleder. Med seg hadde de Petter Sunde Bakken, Haakon Aamodt, Lucas Elvir Ruud, Elias Poppe og Magnus Marstein Kristiansen. Linda Luna var med som mamma for gjengen på første etappe.

Etter 4 ½ timers flytur landet vi i Alicante, og der ble vi møtt av Carlos Luna som er Lucas`bestefar. Han driver sitt eget lille bilutleiefirma rett ved flyplassen i Alicante. Lunar ligger ca 2 ½ times kjøretur sydover fra Alicante, og bil er derfor veldig nødvendig ved besøk til Lunar. For å få nok sitteplasser leide vi 2 biler av Carlos, en 9 seter og en 5 seter. Så neste gang noen trenger leiebil i Alicante kan vi trygt anbefale å leie av Carlos, sjekk hjemmesiden www.larsenrentacar.com

For å huse hele Elitelaget leide vi Villa La Caleta, et stort feriehus rett ved stranden i Playa de Vera, 18 minutters kjøretur fra Lunar

Gjengen ble møtt av mye regn og vind, og en sjelden gang sol. Dette stoppet ikke denne ivrige gjengen fra både morgenøkter og ettermiddagsøkter, en skikkelig toppidrettsleir.

 

Morgenøktene på stranden ble organisert av Jonas hver morgen. De bestod av drill, jogging, tøying og morsomme leker. Petter fikk seg en ufrivillig dans under bølgene, og måtte plastres på ryggen, men det grodde raskt.

 

Etter frokost og skoleøkt bar det av sted til Lunar Wakeboard kabelpark. Jonas var både trener, og sjåfør sammen med Rolf, og de hadde med en gjeng med svært rolige veloppdragne gutter i bilen til kabelen …..???? Da været ikke var noe bra, fikk vi kabelen nesten for oss selv. Jonas sørget for gradvis tilvenning av «kabelmuskelatur», og gjengen utfordret hverandre og hadde mye gøy på kabelen. Etter 10 dager på kabelen hadde de fleste fått tilbake sine ferdigheter på kabelen etter en lang vinter. Noen hadde til og med utfordret seg til nye triks, Haakon lærte seg flip transfer, og mange fikk utfordret seg gjennom mer avanserte elementer enn vi er vant til.

Elisabeth Røyneberg, Knut Gravdal kom den 25. mars sammen med Lene Røyneberg, Mona Poppe, Renathe og Solveig Aamodt. De kom seg raskt inn i de travle rutinene, og noen ekstra mammaer kom godt med.

Onsdag 31 mars gikk turen videre til Belgia for å delta i Cold Water Classic på Lakeside Paradise kabelpark i Knokke-Heist. Her erfarte man at jernbanen var gammel, og etter to togbytter pga ødelagte tog kom gjengen endelig frem til Knokke-Heist sent på kvelden. Her ventet det mest fantastiske anlegget vi har sett på lenge, Lakeside Paradise. To fullsize kabler, en 2-0 kabel, flott kafeanlegg og overnattingsmuligheter. Dessverre nesten storm og vintertemperatur som la en dempning på de første dagene.

Her møtte vi også Rune Storødegård og Timian Storødegård som allerede hadde vært der noen dager. De hadde kjørt Tesla hele veien fra Norge. Timian deltok i U18 klassen i både Wakeboard og Wakeskate siden det ikke var satt opp klasser i U14

Etter et par dager med utfordrende treninger i iskald vind med storm i kastene (og derav navnet Cold Water Classic må vi tro😊), var det første konkurransedag på lørdag 2 april. Gjengen var utrolig spente, og motiverte, og gikk til banen grytidlig i stiv kuling fra nord. Først litt trening og deretter rett på konkurranse. Alle fikk tett oppfølging av Jonas, vår eminente trener. En utrolig stor takk til Jonas som stod på dock hele dagen for å bistå alle som kjørte.

Vi er utrolig stolte over prestasjonene. Petter hadde 3 flotte run uten fall. Elias klarte step up run i kvalifiseringen, men kom desverre i en veldig sterk gruppe. Elisabeth og Knut landet det meste av det de planla. Elisabeth var bare noen få sure poeng fra å komme til finalen. Lucas kjørte et flott run i LCQ, men det holdt ikke til semifinale.

Vi er veldig stolte av at vi fikk 3 utøvere videre til semifinale i en så stor konkurranse med utøvere fra England, Kroatia, Polen, Nederland, Frankrike, Tyskland, Italia og Belgia 😊Alle heiet på hverandre, og alle følte at de var del av de som kom til semifinale.

De som kom til semifinale var Haakon, Magnus og Jonas.

Gratulerer til alle for superflott innsats.

Og hva sier så utøverne nå i ettertid, når de skulle beskrive turen med max 3 ord😊

«Treningsleiren var gøyal»,» «hyggelig», «det var bra trening», «lærerikt», «sosialt», «utfordrende», «mye læring fra konkurransen i Belgia», «spennende», «koselig», «morsomt» og «nyttig».

 

Vi gleder oss allerede til neste tur. Stå på folkens.

 

Hilsen Elitelaget Wakeboard


Red.anm.: Sjekk Bildegalleriet her for bilder fra turenØysteins vannskiskole på SIAP 21-22 august

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 23. Aug 2021

Slåstad Vannskiklubb har stått for vannskiskole helgen 21.-22. august.

Her følger kort rapport fra ansvarlig i klubben, Bjørnar Grendel:

Slåstad VSK’s Øystein Barhaughøgda har vært båtfører og instruktør, med solid hjelp fra Andrea, samt «drop in» hjelp fra Trond og Julie - og takk til alltid på plass foto: Asgeir Sektnan/SVSK

Martine, Mia, Bente, Mikkel, Oscar, Oliver, Sondre, Håkon og Andreas fikk prøvd vannski fra kl 10 – 15 begge dagene.

Imellom vannskikjøringen, var det mulighet for å prøve og løpe inne i en «ballong» på vannet - det var det mange som testet. 

2 fine dager på SIAP/sjø 2


Red.anm.: Flere bilder ligger på Bildegalleri siden vår.

Foto: Asgeir Sektnan/SVSK 

Foto: Asgeir Sektnan/SVSK

 Regionale samlinger hos Kvelde VSK

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 2. Aug 2021

Kvelde Vannskiklubb har arrangert to regionale samlinger på Lågen. Torsdag 22/7 og 29/7.
Begge dagene startet kl. 09.00 og ble avsluttet kl. 17.30. 

Utrolig gøy å få besøk fra andre klubber. Det var litt varierende forhold, spesielt den andre samlingen, men alle virket meget fornøyd, både på vann og på land.

Til sammen 11 personer deltok på disse samlingene.

Takk til alle som bidro til at dette ble to flotte samlinger.

Hilsen Lise Elgesem Vang, Kvelde VSK

Flere bilder fra samlingene ligger på Bildegalleriet.NVWF's Lavvo Camp 28-30 mai

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 10. Mai 2021

NVWF inviterer til rekruttcamp på Slåstad Vannskiklubb sin arena på Skarnes.

For deg som har forsøkt vannski og som har lyst til å komme i gang på et enda mer aktivt nivå. Du kommer deg opp på en eller to ski, og kanskje har du allerede deltatt på Delfincup. 

Påmeldingsfrist 20. mai 2021

Les invitasjonen her.