Medisinsk beredskap på idrettsarrangement

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 31. Jan 2019

Norges Idrettsforbund kom i fjor ut med en veileder i forhold til medisinsk beredskap på idrettsarrangement.

I og med at det ikke har eksistert noe egen beredskapsplan i NVWF, ønsket styret å få i gang en gruppe som kunne ta tak i, og få ting på plass.

Etter en runde i styret samt tilbakemeldinger fra et par klubber, ble henvendelser til disse personene sendt ut.  Vi har fått tilbakemelding fra de personene, og sammen med forbundets visepresident Heidi Brenna og generalsekretær Stephen Smithurst utgjør de nå en arbeidsgruppe som skal jobbe videre med dette.

De to som takket ja til dette arbeidet er:

Espen Strømsborg (Enebakk VSK) er paramedic og har vært mye involvert når Enebakk har hatt sine konkurranser opp igjennom flere år.

Elisabeth Akerlie Jensen (Norsjø WBK) er sykepleier og engasjert ift. beredskap på arrangementer.

Gruppens mandat blir å lage en ROS-analyse (risiko og sårbarhets analyse) for å finne ut hvilket nivå Norges Vannski- og Wakeboard Forbund skal ligge på, og så lage utkast til en beredskapsplan som styret i NVWF tar videre med en høring ute i organisasjonen, for så å lande på en godkjent plan som hele miljøet skal bruke og leve etter.

Arbeidsgruppens første møte blir 14. februar.

Et spennende arbeid er snart i gang!



Post 3 søknadsrunde 2019

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 28. Jan 2019

Forbundskontoret har nå sendt ut informasjon til alle klubber og kretser om ny post 3 søknadsrunde.

Frist for å søke er satt til fredag 29. mars 2019, og alle søknader skal som tidligere år gjøres igjennom det elektroniske søknadsskjemaet på våre hjemmesider.

Les hele utlysningsbrevet her.





Kvalifiseringskrav internasjonale mesterskap vannski 2019

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 24. Jan 2019

På samarbeidsmøtet med vannskiklubbene 12. januar, gikk landslagstrener vannski igjennom kvalifiseringskravene for deltakelse på internasjonale mesterskap i 2019.

Kravene for klassene U14 til Open var klare, i samråd med vannskikomiteen, mens for seniorene (35+) var det punkter som ikke var avklart enda.

På siden Elite, under knappen Vannski, ligger nå kravene for klassene U14 til Open ute.
Så snart kravene for seniorene er avklart, vil de også bli lagt ut.

Dersom det skulle være spørsmål til kravene, vennligst ta kontakt med forbundskontoret.



Frist for å melde inn konkurranser og søke arrangementsstøtte

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 16. Jan 2019

Angående arrangementsstøtte til konkurranser, hadde man i fjor to frister på søknad – 15. januar og 15. februar.  Søknader mottatt etter 15. februar var ikke garantert støtte.

Fordi det nå er slik at internasjonale ranking list konkurranser på vannski skal være søkt om innen november året før, og at øvrige konkurranser skal være meldt inn til IWWF, EC før kongressen i år, har vi for denne sesongen måttet sette en søknadsfrist på alle konkurranser til


25. januar 2019


Alle klubber som ikke har meldt inn konkurranser i år må gjøre det nå via vår hjemmeside, med tanke på støtte.

Linken er: https://www.vannski.no/p/12041/satser-og-vilkar

Det gjelder også de vannskiklubbene som meldte inn sine konkurranser på samarbeidsmøtet 12. januar.
(unntatt Asker og Bærum VSK og Slåstad VSK som allerede har meldt inn sine konkurranser)

Delfincuper kan man melde inn helt frem til 1. juni i år.  Der haster det ikke så mye.

Stønadssummen på arrangementene i år er tilsvarende sum som i 2018.

Skulle det være spørsmål i den forbindelse, ta kontakt med forbundskontoret.



Spillemidler til utstyr 2018

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 15. Jan 2019


Norges Idrettsforbund har sendt ut følgende e-post til alle idrettslag i Norge.
For NVWFs klubber, finner dere også oversikt over hvilke utstyrstyper som er berettiget og kontaktperson på vår side Klubb - Spillemidler til utstyr 


Spillemidler til utstyr 2018

Det er nå klart for en ny søknadsrunde. Ordningen omfatter kun utstyr kjøpt i 2018. 

Søknadsfristen er 6. februar 2019

Vi oppfordrer alle til å søke i god tid før søknadsfrist. 

Informasjon om hvilke utstyrstyper ordningen omfatter, retningslinjer for ordningen, nødvendig veiledning og kontaktpersoner finnes på NIFs hjemmeside, under overskriften klubbguiden og på temasiden for støtteordninger. 

https://www.idrettsforbundet.no/klubbguiden/stotteordninger  

Veilederen finnes også på følgende link: https://itinfo.nif.no/Spillemidler_til_utstyr#For_klubb  

I fleridrettslagene søker hver gruppe for seg. Det vil si at fotballgruppen sender søknad via Fotballforbundet, mens skigruppen søker via Skiforbundet osv. Idrettsskolene søker via lokal idrettskrets. 

Det søkes om utstyrsmidler i SportsAdmin (https://sportsadmin.nif.no) hvor søknadsskjema finnes under menypunkt «Organisasjon» og «Utstyrsmidler». 

En benytter samme brukernavn og passord som en ellers bruker i Min idrett. 

Har du aldri vært innlogget med din Min idrett bruker før, går du til siden https://minidrett.nif.no og klikker på «Ny bruker». Har du tidligere vært innlogget, men glemt ditt brukernavn eller passord, klikker du på «Glemt brukernavn/passord?» Denne e-posten er sendt til leder i klubb, leder i særidrettsgruppe og klubben/særidrettsgruppens registrerte e-postadresse. 

Personer med følgende funksjoner registrert i SportsAdmin har tilgang til søknadsskjemaet: 

  • Særidrettsgrupper: Leder, Daglig leder, Adm.leder og Org.ansvarlig KL/BL. 
  • Idrettsskoler: Leder og Org.ansvarlig KL/BL 

Det er ikke mulig å sende inn søknaden to ganger! Sørg derfor for at søknaden er fullstendig før den sendes. Husk at søknaden sendes på vegne av hele særidrettsgruppen/idrettskolen med alle underliggende grener. 

Kopi av fakturaer som ligger til grunn for søknaden sendes på e-post til den e-postadressen som er oppgitt på listen over kontaktpersoner. Kopi av fakturaene må sendes inn innen søknadsfristen. 

Idrettsskolene retter sine spørsmål til kontaktpersonen i den lokale idrettskrets, mens alle andre retter spørsmål om utstyrstyper og retningslinjer til kontaktpersonen i det aktuelle særforbundet. 

Tekniske spørsmål rettes til Idrettens Support på tlf: 03615 eller e-post: support@idrettsforbundet.no 
Åpningstider for Idrettens Support er hverdager 0800-2000. 

Erfaringsmessig søker mange siste kvelden, vi oppfordrer alle til å være tidlig ute med søknaden, lykke til. 


Med vennlig hilsen
Torstein Busland
Anleggsrådgiver
Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité 



Eline`s reisebrev fra Chile

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 14. Jan 2019

Et bilde som inneholder vann, utendørs, himmel, tre

Beskrivelse som er generert med svært høy visshet

Vi har kommet oss trygt hjem fra Chile, etter et ganske langt opphold i varmen. Man kan jo si at det eneste solen ga meg var soleksem og hetetokter, mens de andre fikk den fargen jeg lengtet etter. Selv om fargen aldri kom og håret aldri ble lyst, var det tross alt en fin tur. Mamma og jeg fikk trent noen turer på Chacabuco før mesterskapet startet. Mange turer med slalåm og trick førte til et nytt trick, tusen fall, støl kropp og en meget fornøyd jente. 

Et bilde som inneholder gress, utendørs, himmel, tre

Beskrivelse som er generert med svært høy visshet

Mesterskapet var i gang….., utrolig nok, egentlig! Jeg syns det var rart at noen i det hele tatt visste at VM hadde startet. Lite informasjon på arenaen. Nå ventet en VM-uke på arenaen for å se på alle de hundrede vannskiløperne, der de fleste var fra USA. Chilenerne hadde i tillegg glemt at dette var et verdensmesterskap og ikke et nasjonalt, så all snakkingen foregikk på spansk. Jeg så mye bra kjøring både fra utlandet og fra våre egne! 

Stemninga var på topp hele uka! Vi heiet, ropte og direktesendinger ble som vanlig delt på face book. Selv om jeg er langt ifra gjennomsnittsalderen til hele team Norway, hadde jeg det hyggelig og følte jeg sklei rett inn i de voksne samtalene (not). For all del, jeg hadde det topp.

Et bilde som inneholder person, sitter, utendørs, gress

Beskrivelse som er generert med svært høy visshet

Frokosten på det første hotellet vi bodde på var super (i hvert fall for meg) med chips, gryn og frukt hver dag i en og en halv uke ....

Maten i nærområdet smakte noen ganger fantastisk og andre ikke like bra, spesielt da vi havnet midt oppi et horestrøk (som satte preg på det måltidet…for å si det sånn).

Dagene på arenaen gikk og tiden for at vi skulle på våre egne eventyr kunne starte. Ferien startet med en dag på arenaen men så videre på en lang tur opp i Andesfjellet for å bade i varme kilder. Turen skulle ta ca. fire timer (ifølge pappa da), men det endte opp med en dagstur. Du kan vel si at stemninga i bilen ikke var helt på topp da vi ikke hadde spist på lenge, og pappa tok oss med på en grusvei midt i nowhere. 

Et bilde som inneholder natur

Beskrivelse som er generert med høy visshet

Vi kom oss opp til de varme kildene til slutt, og turen toppet seg da vi bestemte oss for å spise på en restaurant langs veien. Vi bestilte ikke noe fra menyen, utenom drikke. Vi fikk krangla oss til en egendesignet burger og en Cæsarsalat som kokken egentlig aldri hadde lagd før. 

Vi dro noen dager senere til en by som het San Antonio. Der var vi maks ti minutter, før turen gikk tilbake til Santiago igjen. En bortkastet dag for å si det sånn, og jeg har aldri vært på et så ekkelt toalett før....

På Chileturen rakk jeg blant annet å se tre sesonger av Grey`s Anatomy, PRØVD å sole meg, stått mye på ski og for samvittigheten sin skyld gjort litt lekser. Et bilde som inneholder himmel, utendørs, person, gjerde

Beskrivelse som er generert med svært høy visshet

Sorry for sykt tregt reise brev fra min side, men fordi jeg ikke er voksen enda har jeg lov til å legge litt skyld på foreldrene mine også. 

Takk for turen!

Et bilde som inneholder tre, utendørs, bakke, himmel

Beskrivelse som er generert med svært høy visshet


Hilsen Eline



Reisebrev fra Thailand julen 2018

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 10. Jan 2019

Bork Ower, Jonas Sørlie, Nora Andersen, Edvard Andersen og Mathias Veiga har vært på treningstur til Phuket i Thailand. 

Vi har bodd på leiligheter rett ved kabelen. Kabelen heter International wakepark. Det er en kjent kabelbane, og vi møtte flere fra andre nasjoner som trente mot VM.  Det har vært supert å fått vært i varmen og trent før VM i Argentina. Det har vært gode forhold på kabelen hele tiden. 

Til tross for at stormen Pabuk var meldt å feie over område, merket vi ikke stort til dette. Det ble bare et par dager med sterkere vind og litt regn. Alle har fått trent, og jobbet med å forberede run til VM. 

Vi er alle strålende fornøyd!

International wakepark, Phuket


Gruppeselfie - Nora, Jonas, Edvard, Mathias og Bork





Nytt lisensår

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 8. Jan 2019

På tide å fornye lisensen?

Klubbene vil etter hvert bli fakturert for grunnlisensen 2019, men det skjer etter at vi har mottatt oppdaterte medlemstall fra samordnet rapportering i år.

Men det vil ikke si at dere utøvere ikke trenger utvidet-/konkurranse lisens.

Lisensperioden er oppdatert, og alle som løste denne lisensen i fjor skal nå ha fått tilsendt en e-post med betalingsinformasjon på årets lisens.

Utvidet-/konkurranse lisens skal alle som deltar på konkurranser i regi av NVWF og våre klubber ha, i tillegg til de utøvere som skal ut og representere internasjonalt.
Og om du ikke konkurrerer, så får du bedre dekning på forsikringen med utvidet lisens.

Mer informasjon om lisensordningen og oppdatert liste for innbetalte lisenser finner dere på vår side
Klubb, så Lisenser.

Spørsmål?  Ta kontakt med forbundskontoret

Godt å være forsikret!!



Godt nytt aktivitetsår!

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 4. Jan 2019

Kalenderen sier nå januar 2019, og selv om det er vinter over store deler av vårt land, så begynner det allerede å skje ting i forbundet.

12. januar arrangeres det et samarbeidsmøte for vannskiklubbene på idrettens hus, Ullevål.  Her skal bl.a. den kommende sesongen og terminlisten planlegges.
Dette møtet etterfølges av samling for forbundsstyret, og som også fortsetter på søndag.

1. februar arrangeres kongressen til den europeiske regionen (EC) i IWWF i Tel-Aviv, Israel.
NVWF vil være representert med president Lars A. Marthinsen.  I tillegg blir det arrangert komitemøter der nede, der også norske styremedlemmer vil være til stede; Heidi Brenna og Ivar Fosse i Disabled Council, og Stian Lilleberg i Tournament Council.

14.-22. februar arrangeres 2018 VM kabelwakeboard i Buenos Aires, Argentina
Her stiller Norge med lag bestående av Nora Andersen (Norsjø WBK), Edvard Sukken Andersen (Norsjø WBK), Bork Ower (Norsjø WBK) og Jonas Sørlie (Tønsberg V og WBK)
Team captain er Geir Sørlie og reiseleder/fysioterapeut Ragnhild Ower. 

Så vil ting skje fortløpende utover vinteren.  Det er bare å glede seg til et nytt aktivitetsår!