Norges Vannski- og Wakeboard Forbund

Norges Vannski- og Wakeboard Forbund

Samling på Olympiatoppen 18. mars

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 20. Mar 2019

I måndags kväll var det återigen dags för ett träningspass på Olympiatoppen. Deltagare var Sondre Stalheim, Trym Stokke, Anders Foss, Lars-Ola Våltorp, Lise Elgesem Vang, Pernille Eriksen, Thea Granhus och Eline Elgesem Vang. 

Som vanligt var det ett tufft program med mycket fokus på core-övningar och benstyrka.  Åkarna visade prov på bra styrka samt rätt attityd under den stundtals tuffa träningen som leddes av Olympiatoppens Sondre Nysether.
Nu ser vi framemot ännu mer hårdkörning- förhoppningsvis på vattnet.

Ha det bra så länge,

Manne


0 Kommentar

NM kabelwakeboard og - wakeskate 2019 - Bulletin 1

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 15. Mar 2019

Bulletin 1 til årets NM kabelwakeboard og -wakeskate ligger nå ute på terminlistesiden.

Arrangementet avholdes på Norsjø helgen 23.-25. august.

Finn arrangementet og klikk på klubbens navn, så vil dere få opp bulletinen.


0 Kommentar

Samordnet søknad og rapportering 2019

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 13. Mar 2019

Vi er nå inne i en periode der klubbene skal avholde sine årsmøter, og etter det kommer den årlige samordnede søknad og rapportering til Norges Idrettsforbund (NIF).

Her følger en kort tidsplan for denne:

01. april - Alle idrettslag vil motta informasjon fra NIF på hva som skal rapporteres
01. april - Søknad og rapportering åpnes i KlubbAdmin
08. april - Varsling fra NIF til alle idrettslag som ikke har rapportert noe (tidlig varsel grunnet påske)
25. april - Varsling fra NIF til de idrettslag som ikke har rapportert noe
30. april - Siste frist for rapportering

Idrettslagene skal rapportere en del nøkkelopplysninger som medlemstall, aktive medlemmer, styreverv, laste opp signert årsrapport fra siste årsmøte mv. Det blir også mulighet i 2019 å legge inn medlemstall og aktive medlemmer manuelt. 

Idrettslagene vil samtidig ha mulighet til å søke om vare- og tjenestemomskompensasjon gjennom løsningen. Nytt i år er at Barneidrettsansvarlig og politiattestansvarlig vil bli påkrevd for de idrettslag som er pålagt å ha disse vervene.


Ut i fra tidligere års erfaringer med denne rapporteringen, så vil vi oppfordre våre klubber til å gjøre dette så tidlig som mulig, og ikke vente til den 30. april.  

Spørsmål omkring dette, kan gjøres til NIFs IT avdeling på telefon 21029090 eller support@idrettsforbundet.no eller til NHFs kontor.


Tinget 2006 på Maarud gård


0 Kommentar

Påminnelse - søknad post 3 midler 2019

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 12. Mar 2019

NVWFs kretser og klubber mottok for en stund tilbake informasjonsskriv om hva de kunne søke på i forhold til årets post 3 ordning.

7 av forbundets klubber har allerede sendt inn søknad, men vi ønsker å minne de øvrige klubbene og kretsene på søknadsfristen, som er:

Fredag 29. mars 2019.

Spørsmål om ordningen kan rettes til forbundskontoret på telefon 21029870 eller på e-post til office@vannski.no 


0 Kommentar

Florida vinterferien 2019

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 5. Mar 2019

Etter en kort natt søvn bar det til Gardemoen. Flyet til London skulle gå 07.15, så da ble avreise fra Slåstad ca. klokka 03.00. Jeg skulle få vindusplassen, og var svært fornøyd med det.

Kjempefornøyd med vindusplass uten vindu.


Mellomlandingen i London ble en lang og slitsom affære, for 6 timer uten en eneste ting å gjøre, blir litt kjedelig. Flyturen til Orlando ble lang den også. Thea med vindusplassen denne gangen. 


Når vi gikk ut av terminalen i Orlando slo varmen mot oss, overgangen fra -16 til 22 plussgrader er helt OK. 


Dag 1 består av Magic Kingdom.


Så begynner vi uka hos Borris. Jeg og pappa er oppe og ute av huset til halv 9, mens de andre kan sove et par timer til. Når vi kommer fram til arenaen tar det ikke lang tid før det blir min tur. Og da ble jeg positivt overrasket av meg selv. Borris derimot sender meg bort til utstyrs-sjappa får å kjøpe ny fram-binding, og nye hansker. Fyren i utstyrs-sjappa sender oss videre til Walmart får å kjøpe vitamin E-olje til hendene mine, som var helt hærpa etter denne ene turen. 

Kjempeklar for første tur


Så måtte vi jo hente syvsoverne våre, som forresten synes det var en god ide og gjemme seg i skapet når vi kom hjem. Det var da vi bestemte oss for å fra til Universal City walk får å spise iskrem.


Sånn fortsatte de neste dagene, med en Emma som var så støl at hun ikke klarte å lukke igjen bildøra, en May-Lis som allerede etter 3 dager begynte og bli lei av biff, Thea som aldri blir lei av biff, og pappa/Knut Einar som enten spiser biff eller norsk laks. Jeg selv spiser kylling og pommes frites hvis noen skulle komme til å lure på det.


Vi måtte jo selvsagt på stranda, noe jeg ikke har noen ting imot. Vi tok først for oss Cocoa Beach, så Clearwater Beach. 

Godt og varmt i vannet


Vi ble også invitert med til Nautique-fabrikken, noe som ga meg blandete følelser. Jeg er veldig glad får at jeg ble med, men jeg syns veldig synd på de som må være inne i fabrikken der mer enn 1 time hver dag.

Vannski-kjøringa gikk så som så, mesteparten er vel sånn å forvente når vintertreninga ikke er helt på topp, men noe var også helt greit. 


Så kom vi til den siste dagen i Orlando. 

Den tilbrakte vi i Volcano Bay, Universal`s vannpark. Det er noe jeg vil anbefale alle som drar til Florida, noe av det morsomste jeg noen gang har gjort. Lacy river er klart vår favoritt, hvis jeg skal gjette var vi vel 95% av tiden i nettopp Lacy river. Så bar turen til Fort Myers for en natt, hvor jeg tilbrakte min siste natt i alene i en seng. Neste dag består av bilkjøring, vi kjørte innom en indianer landsby.


Vi hadde også en stopp i Everglades hvor vi kjørte airboat i de sumpene som skulle vise seg å ikke være sumper, men rett og slett et nettverk av veldig grunne og saktegående elver. Der så vi noen skikkelig digre alligatorer, spiste lunsj og så dro til Hollywood Beach (rett nord for Miami), hvor vi skulle bo resten av oppholdet. 

Jeg kan ikke skryte på meg at denne leiligheten vi bodde i de siste tre nettene av turen vår, var spesielt pen utvendig.


Dagen vi egentlig hadde planlagt å være på Miami Beach gikk med til å dra Down Town Miami og spise på Hard Rock cafe.

Den nest siste dagen dro vi ut til Key West, en veldig spesiell vei å kjøre vil jeg si. Bruene er så lange og går så rett frem at man ikke trenger noe ratt får å holde seg på veien.


Bading ble det ikke noe av, men vi vasset alle sammen. 

Den siste morgenen bar turen oppover mot Orlando igjen, for den dagen skulle vi nemlig tilbringe på Florida mall, før vi bar avsted til flyplassen.

Flyturen gikk helt greit, jeg fikk ikke med meg så veldig mye av den, siden jeg sov det meste av tiden, men flykapteinen var veldig fornøyd med seg selv, og fortalte at vi hadde hatt en veldig komfortabel flytur i forhold til de andre flyene som hadde flydd over Atlanteren den natta. 

Vi følte oss veldig heldige når vi bare måtte vente 4 timer i London denne gangen. Når vi kom til Gardemoen var alle utkjørt, og vi gledet oss veldig til en Grandis før det bar til sengs, ettersom det var ca. 28 timer siden vi dro fra leiligheten i Hollywood. 


Emma.


0 Kommentar

Nordisk ungdomsmesterskap vannski 2019

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 5. Mar 2019

Da har vi fått bekreftelse fra Dansk Vandski & Wakeboard forbund om tid og sted for nordisk ungdomsmesterskap vannski.

Arrangementet vil bli avholdt i Vallensbæk helgen 12-14. juli 2019.

Mer informasjon vil komme etter hvert.0 Kommentar

Toppidrett i NVWF 2019

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 5. Mar 2019

Toppidrett: Defineres som trenings- og forberedelsesarbeid på linje med de beste i Norge, arbeidet fører til jevnlige gode prestasjoner på nasjonalt nivå og deltagelse i internasjonale konkurranser. Det skal legges ned et seriøst arbeid i treningen. Gruppen bestreber å jobbe opp mot å ha tilsvarende NIF sin toppidrettsdefinisjon (innen 2024). Det er ingen hindring for utøvere med oppnådd veteran alder (35 år +) å delta i Open Elite, om man velger å fortsette å konkurrere i Open Elite – og holder et høyt nasjonalt nivå.

Denne definisjonen skal også kunne gjelde for wakeboard og barfot.


Vannski

Det er blitt jobbet med å bygge opp en toppidrettssatsning som følger:

Landslaget

Som skal bestå av de beste utøverne i Norge som vil satse.  De skal hovedsakelig delta i klassen Open.
Det er noen kriterier utøvere må oppfylle, bl.a. i forhold til å lage sin egen handlingsplan, skrive treningsdagbok og gjennomført e-læringen Ren Utøver fra Antidoping Norge.I tillegg skal de signere egen landslagskontrakt.
Det skal avholdes 4-6 samlinger (sammen med ungdomslandslaget)
Hovedtrener og ansvarlig for oppfølging av landslagsutøverne er Magnus Jonsson.

Oversikt utøvere landslaget 2019 (informasjon kommer snart)


Ungdomslandslaget

Skal bestå av utøvere som plukkes ut av hovedtrener og ansvarlig for laget ut i fra gitte kriterier.
Utøverne her skal også lage egne handlingsplaner og skrive treningsdagbok i samarbeid med trener.
Gjennomføre Ren Utøver (e-læring fra Antidoping Norge), i tillegg til å signere egen utøverkontrakt.
Laget deltar på samlinger sammen med landslaget, og også noen samlinger med rekruttlandslaget.
Hovedtrener er Magnus Jonsson og ansvarlig for gruppen er Knut Einar Kvisla.

Oversikt utøvere ungdomslandslaget 2019


Rekruttlaget

Utøvere tas ut etter gitte kriterier.
Treningsdagbok skal også føres av utøverne på dette laget.  Laget vil ha samlinger fordelt utover året, ca. 12 pr. år, noen av de vil også være med ungdomslandlaget.
Trenere vil være ressurspersoner i miljøet og ansvarlige for laget er Monica Knapkøien og Bjørnar Grendel.

Oversikt utøvere rekruttlaget 2019


Wakeboard:

David Smith er engasjert som landslagstrener med Mathias Veiga Henriksen som assisterende landslagstrener.

Sammen med wakeboardkomiteen er det utviklet landsalgskriterier for alle klasser. Det er noen kriterier utøvere må oppfylle utover ferdigheter, bl.a. i forhold til å lage sin egen handlingsplan, skrive treningsdagbok og gjennomført e-læringen Ren Utøver fra Antidoping Norge.  I tillegg skal de signere egen landslagskontrakt.

Landslaget kommer til å ha 3 samlinger før EM. Den første samlingen vil være flere utøvere enn de som tas ut til EM.
Uttaket til landslagdeltakelse vil foregå basert på flere aspekter blant annet samtaler med David, treningsinnsats, ferdigheter og utvikling.
Det er David Smith sammen med Christina Elde Mølstad (ansvarlig for toppidrett wakeboard) som er ansvarlig for uttaket.

Landslaget vil bestå av utøvere fra boys/girls og oppover.


0 Kommentar

Trickdommerkurset vannski 16-17 mars avlyst

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 4. Mar 2019

Grunnet få påmeldinger til dette kurset, har vannskikomiteen valgt å avlyse det.

De jobber med å finne en mer passende dato for dette kurset.


0 Kommentar

Pris til Gjensidige Forsikring

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 1. Mar 2019

NVWFs forsikringspartner, Gjensidige Forsikring vant prisen for Årets Interne Event 2018, "Gjensidige Games 2018", under Sponsor- og Eventprisen 2019 som ble avholdt 6. februar.

Gjensidige Games ble arrangert som et samarbeide mellom Gjensidige og Særforbundsalliansen (et samarbeid mellom 15 særforbund, der også NVWF er med).
NVWF deltok på arrangementet med stand, filmer og utstyr og hadde en del besøk i løpet av dagen.

Juryens begrunnelse for prisen er som følger:

Gjennom Årets Interne Event har vinneren tatt et grep for å samle ansatte til et arrangement hvor alle kan delta på tvers av kulturer. Ved å engasjere medarbeidere og nasjonale profiler, klarer vinneren å lage en familiefest for ansatte som ikke bare underholder store og små, men som også bygger intern stolthet og samtidig viser frem sponsorobjektene som får ufortjent lite oppmerksomhet. Tilbakemeldingene fra de involverte på Gjensidige Games 2018 var strålende. Juryen er imponert over den kreative løsningen og kraften i egne ansatte og partnere som beviser at Gjensidige Forsikring traff blink. Gratulerer til Gjensidige Forsikring og "Gjensidige Games 2018" som vinner av Årets Interne Event.

NVWF gratulerer!!


0 Kommentar

Levert avIdrettenOnline