Norges Vannski- og Wakeboard Forbund

Norges Vannski- og Wakeboard Forbund

Delfin- og wakecup på Norsjø 1. juni

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 29. Mai 2019

Kommende helg arrangerer Sauherad IL, Wakeboard (tidligere Norsjø Wakeboardklubb) sesongens første delfincup og første runde i det nyetablerte wakecupen.

Arrangementene avholdes på Norsjø kabelpark, Akkerhaugen.

Lørdag er det først delfincup som begynner kl. 17.00
Delfincupen har eksistert i noen år nå, og er fortsatt like populær blant de yngste utøverne våre.

En nyhet i årets sesong er wakecupen.  Denne er satt i gang av NVWFs wakeboardkomite i et ledd for å få flere wakeboardkonkurranser.
I år blir det tre runder: Sauherad IL, wakeboard nå til helgen, Neglespretten Wakeboard Og Barfotklubb 15. juni og Tønsberg Vannski og Wakeboardklubb 5. juli.

Til helgens konkurranse er det foreløpig påmeldt 25 deltakere, men arrangøren savner flere jenter her.
Så til alle wakeboardjenter der ute - meld dere på!!

Wakecup konkurransen begynner etter delfincupen, med start ca. kl. 18.00

Vi ønsker klubben lykke til med helgens arrangementer!


0 Kommentar

Oppsummering fra Idrettstinget 2019.

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 28. Mai 2019

Idrettstinget 2019 på Lillehammer er nå historie.

En rekke lovsaker er behandlet, resolusjoner foretatt og nytt styre valgt.
Nyvalgte president, Berit Kjøll, vant kampen om presidentvervet med to stemmers margin mot Sven Mollekleiv. Avtroppende Idrettspresident Tom Tvedt overleverer en organisasjon med de beste forutsetninger for en ny tingperiode. Norsk idrett vil fortsette den fornyings- og moderniseringsprosessen som er igangsatt, og vi opplevde at det er positivitet og god stemning som preger fremtidsutsiktene inn i en ny tingperiode.
 
Hva var viktig på årets Idrettsting?

Det ble vedtatt ny langtidsplanen for norsk idrett «Idretten vil!». Visjonen om Idrettsglede for alle videreføres, og overordnet har planen to hovedmål; «Flere med – lenger» og «Flere medaljer». Det passer godt med NVWFs mål om bredde og toppidrett. Denne overordnede langtidsplanen har fire satsingsområder; «livslang idrett», «Bedre idrettslag», «Flere og bedre idrettsanlegg» og «Bedre toppidrett». Alle områder skal få sine konkrete handlingsplaner for perioden, og NVWF skal selvsagt jobbe aktivt for å få med det som er viktig for våre klubber.

Moderniseringsprosessen som er igangsatt i norsk idrett er viktig for oss, og som dere vet jobbes det allerede med å digitalisere hverdagen for alle ledd. Hovedmålsettingen for moderniseringsprosessen er å «sørge for mest mulig ressurser til aktivitet gjennom en medlemsstyrt, effektiv og endringsdyktig organisasjon». Vi støtter dette, for vi håper at det også vil gjøre hverdagen enklere både for forbundet og for våre klubber.

På klubbnivå synes vi det blir spesielt spennende å følge et pilotprosjekt som skal igangsettes for enklere medlemstilknytning. Vi ønsker at det skal være enklest mulig for våre klubber å være medlem hos oss, og håper at også dette kan bidra til flere tiltak som vil være med å forenkle klubbhverdagen.

Kulturminister Trine Skei Grande gjestet Idrettstinget, og fremhevet spesielt fire forhold; hun vil ha med flest mulig barn med i idretten (der mestring og fellesskap får fokus og de økonomiske barrierer gjøres så små som mulig), hun vil at idretten tar ansvar for å bedre kjønnsbalansen både i ledelse og i medlemsmassen, og hun vil at aktiviteten skal være målet, og at idretten skal være så tilgjengelig som mulig. Tilslutt påpekte hun at Norge må gå foran med sin verdibaserte toppidrett å være et forbilde for verdensidretten. En god nyhet for oss er at hun vil øke de offentlige tildelinger til internasjonale mesterskap, og poengterte at det også skal gå til de mindre idretter, som ønsker å invitere til internasjonale stevner i Norge. Dessverre noe sent i forhold til vårt paravannski VM i år, men helt sikkert noe vi kan dra nytte av i fremtiden!

Vi har fått en Idrettspresident som frontet tre områder hun vil ha spesielt fokus på i tingperioden; tydeligere ledelse, at idretten skal ta et større samfunnsansvar og at man skal styrke idrettens rammebetingelser. Vi håper at både Idrettspresidentens lovnad om større fokus på idrettens samfunnsansvar og det arbeidet som nå skal starte opp og munne ut i en ny statlig Idrettsmelding.

Idrettstinget vedtok fem viktige resolusjoner, som NVWF stiller seg 100% bak. Les dem her: https://www.idrettsforbundet.no/nyheter/2019/resolusjon-fra-idrettstinget/


Hvilke utfordringer skal vi ta?
Idrettstinget var en seier for større mangfold i norsk idrett. Kjønnsbalanse og ungt lederskap har vært en kampsak lenge, men begge saker fikk et løft på årets Idrettsting. Det er vi fornøyd med.
Vår idrett er for mennesker av begge kjønn, i alle aldre og for funksjonsfriske/funksjonshemmede.
Det er viktig å ta vare på det mangfoldet.
En viktig jobb blir å hindre frafallet av ungdom. Vi må få de med inn i styrer, komiteer, som trenere og funksjonærer. La de være med på å utvikle klubbene mot fremtiden.

På kommende forbundsting i høst må vi velge en under 26 år til vårt eget forbundsstyre, og vi må jobbe for å ha full kjønnsbalanse i våre styrer og utvalg. NVWFs valgkomite er informert om dette, og har fått beskjed om å begynne prosessen med å finne kandidater til styre og kontrollkomite.
Vi er også glade for at mange fremsnakket voksenidretten på talerstolen, det er viktig at vi har en idrett som også er attraktiv for voksne. Og det vet vi at vi har.

Til slutt vil vi takke avtroppende Idrettspresident Tom Tvedt og resten av idrettsstyret for innsatsen for norsk idrett. Vi vil også takke forbundets kontaktperson i Idrettsstyret Anne Berit Figenschau, som har vært en utmerket kontakt for oss i perioden

Forbundets deltakere på Idrettstinget var president Lars A. Marthinsen og generalsekretær Stephen Smithurst.

Nytt idrettsstyre 2019-2021


0 Kommentar

Norgesrekorder satt på Slåstad Junior Spring

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 28. Mai 2019

På søndagens konkurranse, Slåstad Junior Spring, ble det satt fem nye norgesrekorder!

Eline Elgesem Vang fra Kvelde Vannskiklubb satte ny norsk rekord i trick i U17 jenter med hele 1120 poeng.

I U14 jenter ble det også satt ny trick rekord. Nora Stokke fra Skien Vannskiklubb med 660 poeng.

De siste tre rekordene ble satt i U12 klassen av to medlemmer fra arrangørklubben, Slåstad Vannskiklubb.

Julie Borge i jenteklassen tricket til 140 poeng, mens Sivert Eliassen gutteklassen hoppet 11,8 meter og kjørte på 2,00/34 i slalåm.

Rekordene ligger ute, sammen med de øvrige norgesrekordene, på siden Vannski - Norgesrekorder vannski.

NVWF gratulerer dere alle med flotte prestasjoner!!


0 Kommentar

Slåstad Junior Spring 2019

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 27. Mai 2019

I går, 26. mai, ble konkurransen Slåstad Junior Spring avholdt.

Et flott arrangement i regi av Slåstad Vannskiklubb for unge vannskiutøvere.  Her er det de som er i fokus, og får dagen for seg selv.
Dette er noe flere andre klubber bør kunne tenke på.

21 unge utøver i klassene U-12 til U-21 konkurrerte i slalåm, trick og hopp.  Og det er utrolig bra at så mange av de stilte opp i alle tre grener.  Dette lover godt for fremtiden.

Resultatene fra gårsdagens konkurranse finner dere på IWWF E&A sine resultatsider

Gratulerer til alle deltakerne for vel gjennomført konkurranse!

Mens vi venter på tur...… (foto: Bjørnar Grendel)

Ferdighoppet....Sivert Eliassen (foto: Bjørnar Grendel)

 Oppladning..., og oppvarming etter en kjølig tur (foto: Bjørnar Grendel)

Linselus..... (foto: Bjørnar Grendel)


0 Kommentar

Resultater Slåstad Spring Slalom

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 25. Mai 2019

Slalåmkonkurransen Slåstad Spring Slalom er nå ferdig.

27 utøvere har kjørt tre runder slalåm på SIAP i dag, og alle resultater ligger nå ute på IWWF, E&A sine resultatsider.  Se resultatene her.

Vi gratulerer alle deltakere med vel gjennomført konkurranse.


Arkivfoto NVWF (fra SIAP 2005)


0 Kommentar

To konkurranser på Skarnes 25.-26. mai

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 24. Mai 2019

Da begynner sesongen for alvor å komme i gang.

Slåstad Vannskiklubb avholder denne helgen to konkurranser på deres arena på Skarnes (Sør-Odal Idretts- og Aktivitetspark - SIAP).

Lørdag avholdes Slåstad Spring Slalom, med start kl. 08.00
Som navnet sier, vil det kun bli kjørt 3 runder slalåm denne dagen.
Her stiller 30 utøvere til start i alle alderskategorier. Konkurransen har på kort tid blitt så populær at det allerede nå stiller opp utøvere fra andre nasjoner, 10 i tallet.

Søndag er det juniorenes tur til å konkurrere i slalåm, trick og hopp.  Slåstad Junior Spring har også første start kl. 08.00.
Her deltar 21 utøvere fra klassene U-21 til og med U-21.  Dette blir den første ordentlige testen for disse utøverne i alle tre grener.

Får du ikke møtt opp på disse konkurransen, så kan du følge med på klubbens hjemmeside, www.slastadvsk.com eller deres facebookside @slastadvsk

Vi ønsker klubben og alle deltakere lykke til med helgens konkurranser!


0 Kommentar

Invitasjon til NM vannski og paravannski 2019

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 23. Mai 2019

I forbindelse med NM-Veka 2019 i Stavanger regionen, avholder også NVWF NM vannski og paravannski på Limavannet, i regi av Stavanger og Sandnes Vannskiklubb.

Onsdag 26. juni vil det være en para-camp på formiddagen, for personer som ønsker å prøve ut vannski som aktivitet.  Senere på dagen vil det være mulighet for trening før NM.

Torsdag 27. juni starter NM for para. og open klassen.  Dette går videre inn til fredagen da finalene avholdes.

Lørdag 29. og søndag 30. juni er det de aldersbestemte klassenes tur til å vise seg frem.

Invitasjonen til dette NM er mottatt av arrangørklubben og videresendt alle NVWFs klubber.
Den er å finne på Kalender-terminliste siden vår, eller ved å klikke her.

Påmeldingsfristen er satt til 10. juni 2019.

Mer informasjon vil komme etter hvert.

Vi gleder oss til å avholde NM hos Stavanger og Sandnes Vannskiklubb, og ikke minst være en del av NM-Veka.


0 Kommentar

Resultater fra Tirsdagscupen runde 2

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 22. Mai 2019

Runde 2 av Tirsdagscupen ble gjennomført i går til tross for mye regn i perioder.

Vinneren av forrige runde, Ole Johan Bjørnøe fra Kvelde Vannskiklubb, havnet denne gang på en 6. plass.
Lise Elgesem Vang, også fra Kvelde Vannskiklubb og Anders Foss fra Asker og Bærum Vannskiklubb repeterte sine plasseringer fra forrige gang, med 2. hhv. 3. plass.

Denne konkurransens vinner ble Susanne Varming fra Asker og Bærum Vannskiklubb

Vi gratulerer disse tre med deres plasseringer, samt de øvrige deltakerne med deres resultater.

Resultatene fra gårsdagens konkurranse finner dere her.


0 Kommentar

Runde 2 av Tirsdagscupen

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 21. Mai 2019

Kl. 17.00 i dag, 21. mai, starter runde 2 av Tirsdagscupen.

21 påmeldte utøvere skal konkurrere om en plass på pallen.  Klarer noen å tukte de tre beste fra forrige runde, dvs. Ole Johan Bjørnøe (Kvelde VSK), Lise Elgesem Vang (Kvelde VSK) og Anders Foss (Asker og Bærum VSK)?

Følg med på Tirsdagscupens facebookside, eller sjekk for resultatene på denne siden i morgen.

Vi ønsker deltakere, støtteapparat og publikum velkommen til Sør-Odal Idretts- og Aktivitetspark (SIAP) på Skarnes fra kl. 17.00.

Lykke til!


0 Kommentar

Landslagssamling wakeboard 18-19 mai

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 21. Mai 2019

Første landslagssamling startet opp med trening fra kl 08:00 til 10:00 den 18. mai (fra kl 10:00 til 12:00 var det Sauherad IL sin wakeboardskole, som også var for de på landslaget).
Samlingen ble ledet av landslagstrener David Smith og assisterende trener Mathias Veiga Henriksen.
De som deltok var: Nora og Edvard Sukken Andersen, Elias Poppe, Knut Gravdal, Håkon Aamot, Magnus Kristiansen, Bork Ower, Jonas Sørlie og Martin Bursell Nilsen.

Fra kl 12 30 var det en samling med følgende program, med hovedtema hva kreves og hva innebærer det av ansvar å delta på landslaget:

  • Velkommen og kriterier (gjennomgang av David)

  • Ren idrett (gjennomgang av Mathias)

  • Utøverkontrakt (gjennomgang av Mathias)

  • Treningsdagbok (gjennomgang av Mathias)

  • Sosialt ansvar og forbilder (Christina)

  • Hva blir grunnlaget for uttak til EM: motivasjon, utvikling, kriterier, konkurranser, forbilder, samtaler med David (David)

David hadde i løpet av helgen også samtaler med hver utøver sammen med foreldre. 

Kl 17:00 var det kjøring for landslaget sammen med de som var på wakeskolen. Fra kl 18:30 til kl 20:00 var det kjøring kun for landslaget.

Søndag 19. mai fra kl 08:00-10:00 var programmet filming, fun riding & being social.  Kl. 10:00 til 12:00 mer kjøring for wakeboardskolen og landslaget. Helgen ble avsluttet kl. 12:00 med felles lunsj for alle.

En positiv helg med svært fornøyde utøvere. 0 Kommentar

NVWFs Medisinske Reglement

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 20. Mai 2019

Styret i NVWF har på sitt møte 13. mai 2019 vedtatt et medisinsk reglement som inneholder retningslinjer, standarder og krav for aktiviteter, treninger og konkurranser, og gjelder fra og med denne sesongen.

Informasjon, sammen med dokumentene, er blitt sendt på e-post til NVWFs organisasjonsledd.

Dette er svært viktige dokumenter, med tanke på den aktiviteten vi driver med og i tråd med de retningslinjer som er kommet fra Norges Idrettsforbund.

Dokumentene ligger ute og kan lastes ned fra siden Klubb - Konkurranser og arrangement


0 Kommentar

Sommertid på kontoret

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 20. Mai 2019

Fra 15. mai til 15. september er det sommertid på kontoret.

Telefonen vil være betjent fra kl. 08.00 til kl. 14.00 i denne perioden.

Resepsjonen og sentralbordet på idrettens hus, Ullevål stenger kl. 15.00


0 Kommentar

Regelendringer vannski 2019

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 13. Mai 2019

Som vanlig er det litt endringer i de internasjonale vannskireglene. Her er en kort presentasjon av de viktigste endringene for 2019.

For fullstendige regler se World Rules 2019 og E&A Add. Rules 2019 på http://iwwfeatc.com/rules.

Klikk her for å se endringene her.  De ligger også på siden Vannski - Konkurranseregler.

Spørsmål om disse endringene, ta kontakt med oss.0 Kommentar

Resultater Tirsdagscup nr. 1

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 8. Mai 2019

Da var første konkurranse i Tirsdagscupen gjennomført.

Gratulerer til Ole-Johan Bjørnøe fra Kvelde Vannskiklubb med seier og første stikk i cupen.  Det ble dobbelt Kvelde da Lise Elgesem Vang tok andreplassen. Anders Foss fra Asker og Bærum Vannskiklubb ble nummer tre.

Resultatene fra gårsdagens konkurranse:

Ingen bildebeskrivelse er tilgjengelig.


0 Kommentar

Sesongens første konkurranse!!

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 7. Mai 2019

Kalenderen viser 7. mai, gradestokken i bilen viste 2 plussgrader kl. 06.40 i dag tidlig.....

…...OG KONKURRANSESESONGEN ER SNART I GANG!!

Asker og Bærum Vannskiklubb er første klubb ut, med å arrangere sin tradisjonsrike Tirsdagscup.

Konkurranse nummer 1 går av stabelen senere i dag på vannskiarenaen til Slåstad Vannskiklubb på Sør-Odal Idretts- og Aktivitetspark (SIAP).

21 tøffe vannskikjørere skal trosse det kalde elementet og konkurrere to runder i slalåm.

Dersom du ikke kan møte opp på SIAP, gå inn på cupens facebookside og følg med!!


0 Kommentar

Klubbtur Neglespretten Wakeboard og Barfotklubb mai

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 7. Mai 2019

Fredag 3. mai til søndag 5 mai var  ti av Neglespretten Wakeboard og Barfotklubb sine medlemmer på tur til Norsjø Kabelpark. 
Neglesprett ble det på både hender og føtter for det var veldig kaldt i vannet og sur vind. 
Vi hadde bana for oss selv i to timer før åpningstid hvor farten var senket. 

Det var 4 av klubbens medlemmer som ikke hadde kjørt på rundbane før som fikk prøvd seg. Noen av de som hadde prøvd seg før satt også nye triks. Det ble også mer kjøring under vanlig åpningstid lørdag og søndag. 
Ellers hadde klubben felles middag hvor også andre fra wakeboardmiljøet lokalt ble med. For de som ikke hadde vært på Norsjø før var det gøy å se på de som har kjørt mye.


0 Kommentar

Jubilant i forbundsstyret

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 7. Mai 2019

Forbundets styremedlem, Christina Elde Mølstad, fyller 40 år i dag!!

Gratulerer så mye med dagen, Christina!!  Ønsker deg en fin dag!0 Kommentar

Første samling landslagets treningsgruppe vannski

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 6. Mai 2019

Under helgen som gick hade landslagets träningsgrupp sin första samling för säsongen på vattnet. 

6st av Norges främsta toppåkare hade rest över gränsen till Sverige för att träna på Örsholmstjärn, Karlstad VSK:s utmärkta arena.  Deltagare var Thea Granhus, Lars-Ola Våltorp, Pernille Eriksen, Anders Foss, Lise Elgesem-Vang och Ole-Johan Björnö.  

Några av våra landslagsåkare har varit Florida och tränat under vårvintern medan andra precis hunnit starta säsongen, således blev det lite olika fokus i träningen.Gemensamt för alla var dock den höga motivationen samt rätt inställning inför varje pass. Trots att vårkylan tidvis bet i kinderna körde alla på med full insats, det relativt varma vattnet och uppvärmd bastu gjorde också livet lite lättare. Helgen ägnades i huvudsak till slalomträning men något trickpass blev det också.  

Fint att säsongen äntligen är igång även här i Norden och jag ser med spänning fram emot årets första tävlingar som börjar nu i Maj.

Ski ya later,

Manne


0 Kommentar

Ungdomslekene 2019

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 4. Mai 2019

Denne helgen er NVWF på Lillehammer i forbindelse med Ungdomslekene som arrangeres av Særforbundsalliansen.

Da arrangementet avholdes noe tidlig i forhold til vår aktivitet, stiller vi med stand og viser frem vår aktivitet på skjerm.
Sammen med oss er også medlemmer fra Lillehammer Vannskiklubb, og det har vært så velvillige og stilt opp med en del utstyr til denne standen.  Tusen takk til dere, både for lån av utstyr og at dere stiller opp!

Dessverre ikke optimalt med mennesker her i Håkons hall.  De fleste skynder seg til og fra de arenaer der deres håpefulle deltar.

Men vi er ved godt mot.


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline