EM-medaljer till både Bjørn & Dot!

Postet av Michael Kjellander den 23. Jul 2016

Dot mottar sitt EM-silver tillsammans med övriga medaljvinnare i slalomdisciplinen!

Det fanns ingen som kunde hota Bjørn Gulbrandsen i dagens trickfinal vid 2016 E&A Disabled Waterski Championships på SIAP, Skarnes och han erövrade därmed Norges första guldmedalj vid detta mästerskap. Fantastiskt - Stort Grattis Bjørn!

Bjørn har även genomfört slalomfinalen vid detta mästerskap vilket genererade en skinande silvermedalj vilket för oss alla är en helt suverän prestation även om Bjørn själv kanske inte levde upp till sina egna högt satta resultatförväntningar. Nu är det ju såsom alltid att det faktiska resultatet sett till antal bojar blir sekundärt när det är EM medaljen som verkligen betyder något. Stort Grattis Bjørn till ditt EM-silver!

Även Dot Elisabeth Bergh gjorde ett kanonfint finalåk i sin klass vilket resulterade i ännu ett norskt EM-silver. Strålande Dot!

Tyvärr gick det dock inte helt enligt planerna för Glenn Poulsen i trickfinalen i klassen ”Seated Men” men han slutade likväl detta mästerskap på en klart godkänd 5:e plats i denna disciplin – Bra Glenn!

Allt var klart för medalj och siktet inställt på den av ädlaste valör. 14-meters passeringen avverkades absolut helt felfritt, 13-meters passeringen var om möjligt ännu bättre – Thea var på god väg att infria sitt eget personliga mål men på 12-meters passeringen kom den ack så lilla missen och helt plötsligt kom detta perfekta finalåk till ett abrupt slut. Theas officiella finalresultat av 2,50/55/12,00 är för de flesta helt ouppnåeligt och den 6:e plats detta resultat genererade är inget annat än strålande bra även om en medalj kanske hade varit en mer rättvis betalning för all den träning som hon underkastat sig. Oavsett vilket så är en 6:e plats på ett U-21 EM något att vara stolt över – Bra jobbat Thea!

• Se alla resultat från Funk-EM HÄR
  • Se alla resultat från U-21 EM HÄR

På vägnarna av Norges Vannski- & Wakeboard Forbund har jag härmed privilegiet att återigen gratulera både Bjørn och Dot till dagens erövrade EM-medaljer samt önska Bjørn Stort Lycka Till i morgondagens hoppfinal.

Samtliga bilder är tagna på SIAP idag av undertecknad.

Micke
Michael Kjellander
Idrettssjef NVWF

Bjørn "in action" under dagens slalomfinal!

Bjørn mottar sitt EM-silver i slalom tillsammans med de andra medaljvinnarna i denna disciplin