Norges Mästerskapet 2016 – Aldersbestemte klasser

Postet av Michael Kjellander den 30. Jul 2016

Samtliga medaljvinnare - NM 2016 aldersbestemte klasser

Norges Mästerskapet 2016 för de aldersbestemte klasserna har just avslutats och Open NM för både funktionsfriska och funktionsnedsatta utövare har just startat i Ytre Enebakk med Enebakk Vannskiklubb som arrangör.

I klassen flickor U-14 stod Eline Elgesem-Vang, Kvelde Vannskiklubb, för en stor prestation då hon vann samtliga discipliner (slalom, trick, hopp och overall) och därmed också sin första Grand-Slam vid ett Norges Mästerskap - Strålande Eline!
I klassen pojkar U-14 var det lite mer spridning på guldmedaljerna. Trym Stokke från Skien Vannskiklubb vann trick och overall medans Eugene Nesbakken, Slåstad VSK, vann slalom. Klubbkollegan Sondre Stalheim segrade i overall. Riktigt kul med relativt stora startfält i både pojk- och flickklasserna.

Mikkel Bordal från Ullensaker fortsätter att utvecklas i rasande takt och vann slalom i utklassningsstil i klassen U-17 före klubbkamraten Hallvard Huuse. Dina Louise Bugge, A&B, segrade i flickor U-17 med ett finalresultat av 3,00/49. Tricktiteln i U-17 pojkar erövrades av August Danielsberg, Ullensaker med en segermarginal av 100 poäng före Mikkel.

I klassen damer U-21 vann Ullensaker Vannskiklubbs Thea Caroline Granhus föga oväntat och mycket komfortabelt både slalom- och trick disciplinerna medans Pernille Amalie Rise Eriksen, Kvelde Vannskiklubb, vann hopp och kombinerat. Riktigt inspirerande att se Pernille ställa upp i Norges Mästerskapet i samtliga discipliner. Arrangörsklubbens Ken Emil Nikolaysen vann precis som Eline Elgesem-Vang en Grand-Slam i klassen herrar U-21!

Anders Foss vann helt enligt planerna slalom i klassen herrar 35+ med ett resultat av 2,00/55/11,25 men fick dock hårt motstånd av Ole-Johan ”Slitvargen” Bjørnøe som slutade på 2:a plats endast en boj bakom Foss. Ole-Johans klubbkamrat, Terje Baksås, åkte starkt i slalomfinalen och knep bronsmedaljen. I tillägg vann Terje även trickdisciplinen med två identiska resultat av 660 poäng. Heidi Nesbakken, Slåstad Vannskiklubb, vann slalom i klassen damer 35+.

Slalomguldet i herrar 45+ gick till en mycket nöjd Morten Wiese, Asker & Baerum Vannskiklubb, tätt före Agnar Kordt, Sandnes & Stavanger VSK med Cato Aal på tredje plats och med det fina resultatet av 3,50/55/13,00. Jättekul att se både Agnar och Cato ge Morten en rejäl match för guldet. Morten Gregersen från arrangörsklubben Enebakk vann som enda startande både trick, hopp och kombinerat i klassen herrar 45+.

I klassen damer 45+ duplicerade en av Norges absolut mest merittyngda utövare genom alla tider dotterns bedrift och Lise Elgesem-Vang vann ännu en NM Grand-Slam då hon segrade i både slalom, trick, hopp och kombinerat. Inte ens Lise själv vet hur många NM-guld hon har vunnit under sina 30+ år som tävlingsåkare.

I klassen herrar 55+ segrade Thor Henning Paulsen, Asker & Baerum Vannskiklubb, både i slalom och trick medan Audun Lilleberg från Svorken Vannskiklubb ohotat vann hopp och overall. Susie Varming vann slalom i damklassen med ett högst respektabelt finalresultat av 1,00/52/13,00.

Inom kort kommer alla NM-resultat för de aldersbestemte klasserna att publiceras HÄR

SE MÄNGDER MED NM-BILDER (66 stycken) I BILDGALLERIET GENOM ATT KLICKA HÄR

Jag, Stephen och NVWF vill varmt tacka Enebakk Vannskiklubb, överdomare Ivar Fosse, homologator Runar Jeistad, kalkylator Lars Ødegårdstuen samt hela domarpanelen och arrangörsstaben för ett mycket vällyckat Norges Mästerskap i de aldersbestemte klasserna samt Stort Lycka Till med både Open NM och Funk NM!