Norges Mästerskapet 2015 – Flera nya Norges rekord!

Postet av Michael Kjellander den 2. Aug 2015

Under den gångna helgen och under tre högintensiva dagar har Norges Mästerskapet 2015 i både vannski och funk avhållits i Skarnes på SIAP med Slåstad Vannskiklubb som arrangör. Såsom brukligt vid NM slogs det även denna gång flera nya Norges rekord då våra främsta utövare i både de aldersbestemte klasserna, open och funk tävlade om de mycket åtråvärda och eftertraktade NM medaljerna.

2015 NM Open

Richard Teigen levererade ett klart godkänt finalresultat då han tidigare idag vann sitt andra raka NM guld i slalom. Denna mästerskapstitel genererade även återigen ytterligare en prestigfylld Kongepokal för Richard - Stort Grattis! Likaså levde 2014-års NM segrare i trickdisciplinen, Even Moss-Lundemo, upp till både sina egna och alla andras förväntningar då han vann trickfinalen med ett resultat av 2,510 poäng. Imponerande åkning även av Espen Gjertsen som satte ännu ett nytt trickrekord för herrar 55+ med ett fenomenalt kvalificeringsåk och med resultatet 1,850 poäng.

Evighetsmachinen, Ole-Johan ”Slitvargen” Bjørnøe, från Kvelde Vannskiklubb vägrar att lägga skidorna på hyllan! Med sammanlagt 7 vunna individuella NM medaljer av 8 möjliga (5 guld och 2 silver) i två olika klasser kan man kort och gott bara konstatera att O-J fortsatt är Norges absolut främsta allroundåkare. Ole-Johan vann både hopp och overall samt en silvermedalj i trick årets Open NM! Fantastiskt – Storts Grattis!

På damsidan upprepade Thea Caroline Granhus förra årets bedrift och precis som under Norges Mästerskapet i Enebakk 2014 vann hon i stor stil även i år guldmedaljerna i både slalom och trick. Värt att poängtera är att Theas finalresultat i trick, 990 poäng, även är nytt Norges rekord i U-21 klassen. Grattis Thea!

Se alla resultat NM resultat för de Open klasserna HÄR

2015 NM / Eurotour – Funk

I klasserna för funktionsnedsatta utövare i årets Norges Mästerskap deltog samtliga av våra internationellt merittyngda utövare, Bjørn Gulbrandsen, Glenn Poulsen och Dot Elisabeth Bergh. De vann som enda startande i sina respektive klasser och discipliner de grenar de ställde upp i. I tillägg till Norges Mästerskapet för funktionsnedsatta atleter arrangerades det, parallellt med NM, även en deltävling i Funk Eurotour. Tyvärr var det relativt tunt med internationella deltagare då Elsie Antonsson från Varbergs Vattenskidklubb i Sverige var enda utländska deltagare.

Se alla NM / Eurotour – Funk resultat HÄR

2015 NM - Aldersbestemte klasserna

Anders Foss vann komfortabelt slalom i klassen herrar 35+ med ett resultat av 3,00/55/11,25 före Ole-Johan Bjørnøe med Lars-Andreas Marthinsen på 3:e plats. Ole-Johan ökade på sin redan gedigna samling av NM medaljer med ytterligare tre gnistrande guldmedaljer i både trick, hopp och overall.

Slalom titeln i herrar 45+ gick ohotat till Niklas Hallberg, Asker & Baerum Vannskiklubb, som med ett starkt finalresultat av 1,50/55/12,00 denna gång stod i en klass för sig. Klubbkamraterna Henrik Foss och Morten Wiese slutade på 2:a respektive 3:e plats.

I klassen herrar 55+ vann Espen Gjertsen, Enebakk Vannskiklubb, både slalom och trick och satte även ett nytt fint Norges rekord i trickfinalen med ett resultat av 1,660 poäng! Audun Lilleberg från Svorken Vannskiklubb vann hopp medans Lasse Johnsen utklassade alla i overall.

Hanne Lotte Finstad slog sitt eget Norges rekord i slalom då hon åkte 4,00/55/16,00 i finalen i klassen damer 55+. I tillägg vann hon även en guldmedalj i trickdisciplinen. Detta lovar självfallet otroligt gott då Hanne-Lotte tillsammans med Lasse Johnsen och Anders Foss senare denna säsong kommer att representera Norge vid 2015 IWSF E&A Waterski Championships i England.

Regerande Norges Mästaren i trick, hopp och overall, Even Moss-Lundemo, upprepade fjolårets bedrift och vann således relativt enkelt både trick, hopp och kombinerat även i år! Stort Grattis till Even som även satte ett nytt fint Norges rekord i trick i utslagsomgången med ett resultat av 3,810 poäng. Klubbkamraten Richard Teigen tog hand om slalomguldet vilket således resulterade i full guldpott till arrangörsklubben i denna klass!

I klassen damer U-21 vann Ullensaker Vannskiklubbs Thea Caroline Granhus föga oväntat mycket komfortabelt både slalom- och trick disciplinerna.

I klassen flickor U-14 slalom segrade Ninni Grimerud-Bjørnstad före Tuva Larsdotter-Knapkøien och i flickor U-17 vann Pernille Amalie Rise Eriksen från Kvelde Vannskiklubb sitt första NM guld någonsin före Dina Louise Bugge och med Victoria Dreyer på tredje plats. Stort Grattis till samtliga medaljörer!

Se alla resultat NM resultat för de aldersbestemte klasserna HÄR

Bästa klubb 2015 blev Slåstad Vannskiklubb som vann lagtävlingen före Asker & Baerum med Ullensakers Vannskiklubb på 3:e plats.

SE YTTERLIGARE 50 NM-BILDER I BILDGALLERIET!

Jag, Stephen och NVWF vill varmt tacka Slåstad Vannskiklubb, överdomare Stian Lilleberg, de båda homologatorerna Runar Jeistad och Lars-Andreas Marthinsen, kalkylator Knut-Einar Kvisla samt hela domarpanelen och arrangörsstaben för ännu ett mycket vällyckat NM på Norges i särklass främsta arena.