VM-gull til Dot, sølv og bronse til Bjørn

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 30. Apr 2017


I natt norsk tid ble de siste finalene i Funk VM i Australia gjennomført. Bjørn Gulbrandsen var først ut av våre i slalåm. I kvalifiseringsrunden tidligere i uken kjørte han opp mot sin egen norske rekord. I finalen var han dessverre uheldig og endte med et resultat på 5,00/31, men dette holdt likevel til bronsemedalje.

Rett etter var det finale for Dot Elisabeth Bergh. Hun tangerte sin egen norske rekord med 4 bøyer på 49 km i innerbanen og tok med det en velfortjent gullmedalje!

Mesterskapet ble avsluttet med hoppfinale hvor Bjørn hoppet 15,8 meter hvilket holdt til en sølvmedalje. Bjørn tok også sølv sammenlagt.

Dette mesterskapet har vært en fantastisk suksess for våre utøvere med 5 medaljer av 5 mulige!




Bjørn tok sølv i trick på VM!

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 29. Apr 2017

I dag, lørdag 29. april, tok Bjørn Gulbrandsen sølv i trick i klassen for blinde under VM for funksjonshemmede i Australia. Vi gratulerer både med medaljen og det gode resultatet.

Nå gjenstår finaler i slalåm for både Dot og Bjørn. Finalene begynner kl 02.00 i natt norsk tid. Bjørn er en av de første ut,med Dot veldig kort tid etter. Bjørn har også hoppfinale i natt. Det er dessverre ikke oppgitt noe starttidspunkt for Bjørns klasse i hopp, men det ser ut som det vil være grytidlig i morgen norsk tid.

Vi krysser fingrene og ønsker lykke til til begge våre deltagere!


Konkurransen blir streamet, men nettet kan være litt upålitelig: https://www.youtube.com/channel/UChn26uErwM61suT58...


Dere kan også følge med på resultatene her: http://www.iwwfed-ea.org/disabled/17IWWFD01/


VM har også sin egen facebookside hvor det er lagt ut mange fine bilder: https://www.facebook.com/groups/318750421524672/




Vellykket båtførerkurs på SIAP

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 29. Apr 2017

Instruktørene Lars Ola Våltorp og Anders Foss med mange nye båtførerspirer!

Lørdag 29. april ble det arrangert nasjonalt båtførerkurs for vannski på SIAP med hele 20 deltagere. Deltagerne kom fra vannskiklubbene Enebakk, Kvelde, Moelv, Lillehammer, Ullensaker og Slåstad. Instruktørene var som vanlig Anders Foss og Lars Ola Våltorp.

Dette båtførerkurset er obligatorisk for de som ønsker å bi godkjent som båtsjåfør på konkurranser, men gir også et godt grunnlag for de som ønsker å kjøre treninger i klubbene sine. De som består den teoretiske eksamenen kan jobbe videre mot oppkjøring til nasjonal båtsjåfør når de har nok praktisk erfaring. Vi har alltid bruk for nye godkjente båtsjåfører så vi håper å se flere av deltagerne i båten på konkurranser etter hvert.

God stemning på kurs!



Dot og Bjørn klare for slalåmfinale

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 27. Apr 2017

En meget fornøyd Bjørn Gulbrandsen etter å ha sikret seg de to første av tre mulige finaaleplasser i VM for funksjonshemmede i Australia


Grytidlig i dag norsk tid har Bjørn Gulbrandsen og Dot Elisabeth Bergh kvalifisering i slalåm i VM for funksjonshemmede i Australia.

Dot konkurrerer i klassen for stående. Hun oppnådde et godt resultat med 3/46 i innerbanen. Bjørn som konkurrerer i klassen for blinde, kjørte opp mot sin norske rekord og fikk et meget pent resultat med 2/58/14,25. Disse fine resultatene gjør at begge er klar for slalåmfinale på søndag.

Bjørn har også kjørt kvalifisering i trick i dag og sikret seg finaleplass også der med et resultat på 810 poeng.

Vi minner om at alle resultater finnes på E&As resultatside.



Bjørn Gulbrandsen, ledsager Hanne Lotte Finstad og Dot Elisabeth Bergh på åpningsseremonien i går.




Kriterier for uttak til internasjonale mesterskap vannski

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 24. Apr 2017

Det er satt opp retningslinjer for uttak og kostnadsdekning til internasjonale mesterskap.

Utøvere i +35-klassene, og utøvere til og med åpen klasse som kun har oppnådd B-kravene, må selv gi beskjed om de ønsker å delta. De må også betale alle utgifter selv og må forhåndsbetale utgiftene til startkontingent og evnt. trening til NVWF før vi sender påmelding. Disse beløpene er ikke refunderbare.



Norges lag på plass i Australia

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 23. Apr 2017


Neste uke begynner VM i vannski for funksjonshemmede i Australia. Norges deltagere er Dot Elisabeth Bergh og Bjørn Gulbrandsen. Ronny Kvislavangen er lagleder og Hanne Lotte Finstad er ledsager. Norge er også representert på funksjonærsiden da Ivar Fosse inngår i dommerpanelet.

Konkurransen arrangeres i Myuna Bay på østkysten, et stykke nord for Sydney. Selve konkurransen begynner torsdag 27. april. Den dagen er det kvalifiseringsrunde i slalåm for begge våre deltagere, i tillegg har Bjørn kvalifisering i trick. Både Dot og Bjørn har vært på plass i Australia for trening en ukes tid. De har valgt litt forskjellig oppladning i forkant. Her kommer en liten reiserapport fra Ronny som har vært med Bjørn på trening denne uken:

"Det nærmer seg nå slutten av Bjørns treningsuke i forkant av World Disabled Waterski Championship, Myuna Bay Australia.

Etter en litt usikker start har nå ting begynt å komme på plass. I starten var det nok litt uvant å kjøre på saltvann, men det virker nå å gå greit.

Det var nok også noen muskler som måtte vekkes til live etter vinterdvalen. Selve sjøen ligger ved et sportskompleks der alle deltagerne bor. Det er en ganske liten og veldig grunn sjø. Men vanntemperaturen er heldigvis en god del høyere enn i Norge, og ligger på rundt 22 grader.

På mandag slutter Dot og Hanne Lotte seg til oss her i Myuna Bay,

Kvalifiseringen starter på torsdag klokken 8 lokal tid, som er 8 timer foran Norge, og finalene starter på lørdag. "

Resultater og mer informasjon finnes her: www.iwwfed-ea.org/disabled/17IWWFD01/



Slalomclinic med Jodi Fisher

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 20. Apr 2017


Stavanger&Sandnes VSK arrangerer slalomclinic med Jodi Fisher 12-16. juni. For nærmere opplysninger og påmelding kontakt Espen Dale på eda@dnf.cc eller telefon 45230737



Dommerkurs avlyst

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 17. Apr 2017


Det nasjonale dommerkurset i vannski som var satt opp på Lillehammer til helgen er avlyst på grunn av manglende interesse. Dette er andre året på rad som dommerkurset avlyses. Hvis utviklingen fortsetter slik vil vi få problemer med å skaffe nok funksjonærer til å avvikle konkurransene våre i fremtiden. Vi håper derfor klubbene vil påvirke sine medlemmer til å melde seg på dommerkurs ved neste anledning.





Ungdomslekene 2017

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 7. Apr 2017

Vi deltar som vanlig på Ungdomslekene på Lillehammer sammen med en rekke andre idretter. I år blir Ungdomslekene arrangert i perioden 21.- 23. april. Denne gangen vil vi ikke ha wakeboardoppvisning i bassengene på Stampesletta, men ha stand inne i Håkons Hall. Mjøsklubbene våre, Lillehammer og Moelv, vil stå for den praktiske gjennomføringen. Les mer om ungdomslekene på http://www.ungdomslekene.no/