Flere klubber starter opp aktivitet den kommende uken

Postet av Stephen Smithurst den 29. Mai 2020

Noen av forbundet klubber har vært i gang med aktiviteter siden påsketider, og andre har kommet etter. Sauherad IL wakeboard, Slåstad Vannskiklubb og Tønsberg Vannski og Wakeboardklubb har alle hatt treninger og aktiviteter mens Asker og Bærum Vannskiklubb har avholdt to Tirsdagscuper.
Etter en liten søkerunde på våre klubbers facebooksider, ser det nå ut til at flere nå er i startfasen med å komme i gang igjen.  Noen har allerede avholdt dugnader på arenaen, andre skal ha slik aktivitet om ikke så lenge.

Når det gjelder treninger og andre aktiviteter har Arendal Wakeboardklubb tenkt oppstart 1. juni, mens både Ullensaker Vannskiklubb og Neglespretten Wakeboard og Barfotklubb har planlagt oppstart 6. juni.

28. mai besluttet myndighetene å åpne for all barne- og ungdomsidrett til og med 19 år på grupper inntil 20 personer fra og med 1. juni.  Dette uten anbefalingen om 1 meters avstand, og som da gjelder for all organisert trening.

Helsedirektoratets veileder for idretten er da blitt oppdatert, og hele veilederen kan leses her.
De viktigste oppdateringene er som følger:

-Inndeling i grønt, gult og rødt tiltaksnivå (trafikklysmodell) for trening innen organisert idrett (kap. 2.2.)
Per mai 2020 gjelder et gult tiltaksnivå nasjonalt.

-Det er åpnet for unntak fra anbefalingen om 1 meters avstand for barn og ungdom til og med 19 år under trening innen organisert idrett (kap. 2.5)

-Råd om rengjøring av felles utstyr er justert (kap. 2.4)


Fortsatt gjelder tydelige smittevernsregler for utøvelsen av all idrettslig aktivitet slik det beskrives i myndighetenes veileder. Det er fortsatt svært viktig å følge opp disse.
Skulle klubben eller personer som deltar på aktivitet oppleve mulig smittespredning, er det viktig å ta kontakt med forbundskontoret så fort som mulig.


Uansett, fortsett å ta vare på hverandre der ute.

Med det sagt, ønskes alle en riktig god og varm pinse!

2019 - fra varmere strøk!0 Kommentar

Kommentarer

Kommentarfelt er stengt

Levert av IdrettenOnline