Hva er wakeboard

Er du av de som har full pakke med brett om vinteren og får deg en surf eller en skatetur i ny og ne om sommeren og mangler noe mer? Da skal du sjekke ut Wakeboard!

Wakeboard og wakeskate stammer, som alle andre brettsporter fra surfing og er en relativt unge sport. Wakeboard så dagens lys på slutten av 80-tallet, men det var først på midten av 90-tallet sporten begynte å bygge seg opp, da man begynte å produsere twintip brett og spesialbygde båter som lagde større bølger.

Wakeboard slekter mye på snowboard når det gjelder konkurranseform og triks, mens wakeskate er mer likt skateboard hva triks angår.

I senere år har det blitt bygget mange kabelanlegg som er miljøvennlig og gjør sporten mer tilgjenglig. Kabelanlegg er omtrent som et skitrekk på vann og kan trekke flere personer om gangen. Disse anleggene har tatt sporten til nye steder der det ikke var mulig å utøve wakeboard/wakeskate tidligere og dette har gitt mange nye konkurranseformer.

I den eldste konkurranseformen, som er bak båt, gjøres det triks på hekkbølgene og eventuelt på rails og kicker. Dubleup, der man kjører i en halvsirkel slik at bølgen bygger seg opp der de møter hverandre og man gjør et stort triks. Kabel, der man gjør vanntriks/airtriks, kickertriks og rails. I tillegg til disse hovedgrenene finnes det mange variasjoner av railkonkurranser der man bruker vinsj eller mindre kabelanlegg.