Ungdomslaget vannski sin tur til Italia 7.-12. april

Postet av Stephen Smithurst den 19. Apr 2022

Ungdomslagets tur til Italia 7. -12. april

Vi var 12 spente ungdommer og to like spente lagledere som møtte opp på Gardermoen tidlig torsdag morgen for å reise på tur til KLI waterski school i Ravenna, Italia. Ingela ble dessverre syk før avreise, så hun måtte melde forfall. En moden og ansvarlig avgjørelse av Ingela som vi alle skjønner var vanskelig. Etter et raskt laglederråd ble den ledige plassen tilbudt en annen Lillehammerløper, og Sigrid Carolin kastet seg sporty rundt, ordnet alt som måtte til av papirer og sto klar som en del av gjengen tidlig neste morgen.

Flyturen gikk fint. Alt av utstyr kom frem og skibagger og bagasje ble stablet inn i leiebilene takket være tålmodig ungdom, hjelpende hender og en god dose humor.

 

Det ble en litt drøyere biltur enn planlagt. Vi kom midt i rushtrafikken noe som ikke gjorde det enklere å håndtere to store transportere stappfulle av ungdom og vannskiutstyr. Vi har erfart at italienerne svinger først og blinker etterpå, tuter for alt som skal kommuniseres og at 120 km så vidt holder til å få ligge i krabbefeltet.

Velkomstkomiteen besto av en varm og hyggelig Davide som raskt fikk en plass i våre hjerter. En noe mindre hyggelig velkomst var slangen som hadde tatt tilhold på badet. Etter noe kaotiske tilstander tok vi farvel med slangen og Davide skylte den i do. At den ble skylt i do ga ikke mindre bekymringer, men Davide kunne forsikre oss om at den var død før den ble begravet.

             

 

Første treningsdag sto de fleste to sett. Kjøringen bar preg av at man ikke hadde vært på vannet på lenge. Alt for mye vilje og litt for lite teknikk. Dette ble korrigert i løpet av første dagen og derfra kunne det jobbes videre med en mye større ro over kjøringen. Alle synes veldig fornøyd med coachingen fra Davide. Vi har utover de individuelle tilbakemeldingene på vann også hatt felles teoriøkt på land. Det er veldig hyggelig å se at alle legger full innsats i sine treningsøkter, er motivert for veiledning og våger å prøve på endring. De påfølgende dagene stod alle 2 eller 3 sett pr dag, og alle opplevde framgang med coaching fra Davide. Han setter krav på en god måte, og vinner tillit hos ungdommen med sitt avvæpnede vesen. Utøverne får med seg noe å jobbe videre med, og vi opplever at vi har hatt utbytte av dagene her. Alle har fått i oppgave å skrive ned tre ting de vil ta med seg videre fra coachingen, to ting de synes var vanskelig/utfordrende og en ting de vil jobbe spesielt med da de kommer hjem.

       


Tiden i Italia er også brukt på øvelser i Ungdomslagets mester, «Klisterhjerne» og «Taktisk spill». Begge øvelser medfører endringer i sammenlagttabellen og det blir spennende å se hvem som til høsten står igjen som mester.  Vi har også rukket både shopping, et kort besøk i byen Ravenna og besøk i en dyrepark. Noen valgte også å bruke noen timer på det lokale tivoliet en av dagne, mens andre slappet av på arenaen. Stive skuldre, såre hender og ømme muskler kjennes på kroppen men treningsgleden er det uansett ikke noe å si på.

    
 

Vi kommer ikke unna det samholdet denne gjengen har. I løpet av disse dagene har det ikke vært noen sure miner, alle har bidratt til fellesskapet og både nye og gamle vennskapsbånd er blitt sterkere. Alle stiller opp for hverandre, om det er å bli med i båten eller hjelpe til med å bære og stable bagger eller fikse utstyr. Vi er heldige som får være med disse fine ungdommene. 

 

Reisehilsen fra stolte lagledere

Monica og Monika