Reisebrev fra Skage Ower

Postet av Stephen Smithurst den 11. Jul 2022

15 Juni dro jeg til Perth, Australia. Her møtte jeg helt tilfeldig Bork Ower. Han har nå studert og kjørt wakeboard i Perth i seks måneder. Jeg har hørt mye om Perth Wake Park. Det skal være en kabel med bra tensjon og morsomme elementer. I tillegg veldig mange flinke lokale kjørere. Banen går også motsatt vei av de fleste andre baner, jeg har vært på. Dette gir meg og Bork mulighet til å trene på triks med ulikt drag, slik at vi blir vandt til og klarer de samme triksene uansett kabel

Vi leide sykler og syklet til banen. Det var ca. en 10km sykkeltur fra der vi bodde. Vi tenkte derfor at dette ville bli en veldig bra oppvarming. Været hadde vi derimot ikke tenkt på. Det pøste nemlig ned. vi skulle jo bli våte når vi kjørte wakeboard uansett, så tenkte ikke noe mer på det. Hadde en konge dag på banen med mye gøy kjøring. Verre var turen på sykkel hjem når alle klærne var våte og vi var slitne. Neste dagene gikk til mye wakeboard kjøring og litt sightseeing i tvang av mor.

Turen gikk så videre til Cairns. Her var vi i en uke. Dro hit for å være med på den australske wakeboard konkurransen winter wonderland. Vi ble dermed kjent med wakeboardere fra hele Australia gjennom treningsdagene før konkurransen. Cairns Wake Park er en av de eldste kablene i verden og styres med spaker. Jeg syntes ikke den var like bra som kabelen i Perth. Men miljøet på banen i Cairns var bedre, med veldig fokus på å få barn til å begynne å kjøre wakeboard.

Konkurransen ble arrangert lørdag 2. juli og søndag 3. juli. Vi konkurrerte i de 3 kategoriene rail jam, king of kicker og traditional. Her fikk vi god konkurranse erfaring og fikk se mange av de ekstremt flinke australske kjørerne. Bork ble spurt om å være dommer. Han var dommer i kategoriene king of kicker og railjam. Resultatet i konkurransen endte med en tredje plass til Bork i king of kicker, mens han falt i både traditional og rail jam. Jeg endte derimot opp med en 5 plass i king of kicker og 7 plass i traditional, mens i rail jam kom jeg dessverre ikke videre til finalen.

Hilsen Skage og Bork