NM kabelwakeboard 2015

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 29. Jun 2015

På ettermiddagen Torsdag 18. Juni begynte utøvere i alle aldere å ankomme Furrebanen som ligger pent langs etter Nidelva like ved Løddesøl. Her fikk utøverne 2 dager i forkant til å trene, så vi virkelig skulle få se det beste av det beste på den store dagen!På Lørdag den 21. Juni ble vi møtt med både strålende vær og gode forhold på vannet! I tillegg hadde Egil Furre og Jorun Stiansen med alle sine hjelpere stelt virkelig i stand for at både utøvere og publikum skulle få en fantastisk dag.

Når alle kjørere var samlet hadde vi et kjørermøte der arrangøren Egil Furre sammen med hoveddommer Odd Roar Solerød gikk gjennom opplegget for dagen og alle regler som skulle følges. Her var det også veldig gøy å se at det var noen nye ansikter!

Når konkurransen dro igang var det flott å se at det var masse publikum som hadde funnet veien og satt seg ned langs hele banen. Og med så mange folk ble det masse å gjøre for Lene Grenlee, Jorun Stiansen, Kari Furre og Inger Helene Furre i grillen og kiosken. Her serverte de publikum og kjørere med hamburgere, kaker, is, brus og mye annet.

Først ut var damene med 6 deltakere, de kjørte først en kvalik for å avgjøre startrekkefølgen til finalen. Neste gruppe var Boys som var 7 deltakere. Derfor delte vi dem inn i to heat, der de to beste gikk videre til finale, og resten gikk til en Last Chance Qualifier for å konkurrere om den siste finaleplassen. Så gikk vi videre til Wakeskate der det kun var 5 deltakere og kjørte derfor bare en kvalik for å avgjøre startrekkefølgen til finalen.

For første gang i historien så fikk vi endelig nok kjørere til å stille en Master klasse, altså kjørere som er over 30 år. Her var det 9 deltagere som ble delt inn i to heat. De to beste i hvert heat gikk rett til finale mens resten måtte kjempe om den siste plassen i LCQ. Samme opplegg ble det da i Open Men klassen der det også var 9 deltakere.

Etter en nervepirrende LCQ så var følgene personer klare til å kjøre en finale.I jente klassen var det moro å se at vi har flere unge lovende talenter, der alle ga full gass.

Til slutt var Tina Steffensen som gjorde stort inntrykk med en tantrum på Kickeren. Og trakk derfor det lengste strået foran Anna Bråthen Nydahl og Malin Oftedal.
I Boys klassen var de ikke noe mindre sultene etter å stå på pallen! Tage Reierstøl hadde solid kjøring i begge sine runs, men måtte se seg slått av Sondre Slaatelia som viste oss veldig teknisk kjøring på railsa. Men selv ikke det var godt nok til å stoppe nykommeren Jonas Sørlie som viste styrke på både kicker og rails.

I Wakeskate klassen var det i år høyere nivå enn vi noen gang har sett før her i Norge. Helt fra starten av konkurransen var det tydelig å se at Blaze Coles og Thomas Jensen sloss hardt om å ta den øverste plasseringen. Siste run visste Thomas Jensen at han måtte gå hardt ut for å klare å slå Blaze Coles. Men da han var litt uheldig å falt glapp han den muligheten og måtte gi 1. Plassen til Blaze Coles. Bare et lite poeng bak Thomas Jensen kom Andre Natland, som hadde vist stabil kjøring gjennom hele konkurransen, men klarte ikke å holde like teknisk vanskelig kjøring som de to andre.

I Master klassen var det moro å se at de eldre gutta kjørte like bra som de yngre gutta i Open Men klassen. Arrangøren og hjemmehåpet Egil Furre hadde stor støtte fra publikum. Men med en liten skade i ankelen klarte han ikke å yte fullt, og måtte se seg slått av sin gode venn Marius Mark Nielsen. Marius Mark Nielsen var knallgod hele veien, best stil på railsa, teknisk på kickeren, og høyest på air tricksa. Veldig imponerende var det også å se Dan Iversen kjempe seg veien igjennom kvalik, LCQ og opp til en 3. plass bak Egil Furre.

Når det kom til Open Men klassen, viste dem at det er ikke uten grunn at de kjører sist. Med en gang de kom på vannet viste de publikum et skikkelig show! Vi fikk se alt av store flipper, mange rotasjoner, teknisk og stilig railkjøring, og skyhøye airtricks. Helt til slutt viste Lars Ruud Holte at en vinter i Thailand gir resultater, og han kunne klatre opp på toppen av pallen. Like bak kom Christoffer Oftedal, og Mathias Veiga Henriksen.

Stor takk til Furrebanen som holdt en fantastisk arena å ha Norgesmesterskap på. Takk til alle som var publikum, og heiet fram våre nye Norgesmestere. Og takk til alle utøvere som kom å ga oss et forrykende show!

Alle resultater finner dere her.

Se flere bilder i bildegalleriet.