God jul og godt nytt år!!

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 22. Des 2016


Ønsker alle en riktig god jul og et godt, nytt år!!


Forbundskontoret blir nå stengt fra og med fredag 23. desember til og med mandag 2. januar.
Invitasjon Samarbeidsmøte 28. januar 2017

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 22. Des 2016

11kids.jpg

Vannskiklubbene i NVWF er blitt invitert til det årlige samarbeidsmøtet, som avholdes på idrettens hus, Ullevål stadion, Oslo lørdag 28. januar 2017.

Se invitasjonen her.

Dette er et fint tiltak der alle klubbene kan treffes og planlegge kommende sesong.Samling for Regionslaget

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 14. Des 2016

Hedmark og Oppland vannskikrets fortsetter med samlinger for Regionslag Østlandet gjennom vinteren. Høstens siste samling ble gjennomført i Haakonshall på Lillehammer lørdag 10/12.


Fokus på denne samlingen var basis/styrketrening som grunnlag for videre utvikling som vannskiløper.

Etter å ha løpt noen runder på løpebanen sørget Even og Runar for en grundig økt med styrkeøvelser. Her fikk utøverne god veiledning i det å gjøre øvelsene riktig, slik at de kan gjennomføre treninger på egenhånd og få god effekt av dette.

Det sosiale aspektet ved å ha et slik lag som består av utøvere fra 7 klubber er viktig. Det varieres med ulike aktiviteter som skal bidra til å utvikle sosiale ferdigheter og bidra til å utvikle kameratskap i forbindelse med samlingene. Denne gangen fikk de prøve seg på squash, noe de fleste aldri hadde prøvd før. Men ungdommen lærer fort, Kjetil bidro med å lære bort regler og så var de i gang med en miniturnering. Mellom squash rundene fikk de eldste opplæring i løfteteknikk og Even hadde en prat med alle rundt egentrening.
Dagen ble avsluttet med pizza til alle utøvere, trenere og de foreldrene som var tilstede.NVWFs Tingprotokoll 2016

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 9. Des 2016

Protokoll fra årets ting er nå sendt ut til alle organisasjonsledd i forbundet.

Denne er også lagt ut på siden Dokumenter

Klubbe.jpg

Lærerik sesongavslutning i Portugal

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 30. Nov 2016

Nicoline sammen med Marta Simões.


26. Oktober dro vi for første gang til Portugal og Quinta Grande for noen dager med vannski. Vi ble tatt imot på flyplassen av Fransisco som tok oss med på sightseeing og middag i Lisboa før turen gikk til Quinta Grande. Det var sent på kvelden når vi kom frem så vi fikk en rask info om planen for dagen etter.

Morgenen var fantastisk med fine forhold og 21 grader i vannet. På det meste var det 28 grader i lufta og unormalt varmt til å være på den tiden. Fransisco så raskt hva som burde terpes på og dette var han konsekvent på i dagene vi var der. Det var tre økter om dagen, unntatt den siste dagen med 4. Det var ingen fokus på resultater, men kun terping på den samme teknikken. Det var uvant å kjøre der til å begynne med, men fokuseringen på de samme tingene ga resultater etter hvert.

Vi lærte også mye om mental trening mht. å alltid ha fokus og gi alt, samt at man bør være konsekvent når man trener teknikk og ikke fokusere på resultatene da de vil komme over tid. Fransisco var også tydelig på viktigheten av å skrive treningsdagbok for å kunne vite hvor mye trening man må legge ned for å nå bestemte resultater og hvor mye man må øke med for å forbedre seg. Ikke minst var han opptatt av å bevisstgjøre hvordan man selv følte at det hadde gått.

Siden Fransisco skulle på ferie den siste dagen tok datteren Marta seg av den siste coachingen. Nicoline fikk også teste Marta sin ski med Reflex binding. Det var uvant, men kult å få prøve å kjenne forskjellen fra egen ski og teste skia til en som har så gode resultater å vise til. Den siste kvelden ble vi med Marta til Lisboa for en bedre middag og overnatting i leiligheten hun bor i.

Det var en veldig lærerik tur i flotte omgivelser med de hyggeligste menneskene man kan tenke seg, så vi reiser gjerne tilbake.

Nicoline & Anna Louise
Reisebrev fra Mexico

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 17. Nov 2016

Reisebrev fra Nora Andersen:

03. november reiste jeg til Mexico for å kjøre IWWF VM. Det er en lang reise, så etter 15 timer kom jeg endelig fram til Mexico City.

Det var tidlig opp dagen etter for å kjøre trening. Og selv om jeg var ganske jetlagged fra den lange reisen gjorde det ingenting. Det var gode forhold, og det var deilig å komme seg ut på vannet igjen. Banen er ikke så veldig stor, bare rundt 400 meter. Det var tre rails og to mellomstore kickers. Jeg kom til finalen i wakeskate junior ladies, som ble avholdt 8. november. Jeg endte opp på en 6. plass her, var litt skuffet over min egen kjøring. Men det var uansett veldig å kjøre med de andre jentene. Vinneren var en vanvittig flink 11-åring fra Spania, så det var kult at seieren gikk til henne.

Dagen etter var det trening igjen for Open-klassene. Her var det veldig høyt nivå. Kult å se at det er flere jenter som stepper opp. Jeg klarte ikke å kvalifisere meg til finalen, selv om jeg gjennomførte runnet mitt. Så da var det å kjøre LCQ. I LCQ har man bare et run, så da var det vinn eller forsvinn. Jeg visste at om jeg skulle klare å komme meg videre måtte jeg kjøre mitt aller beste. Jeg hadde altså ingenting å tape. Jeg prøvde derfor å dra på så mye som mulig, men lyktes ikke med det. Det var uansett veldig gøy å kjøre med disse jentene. I treningen fikk jeg en del hjelp av Zuzana Vrablova fra Slovakia som vant hele konkurransen. Veldig kult og inspirerende å se henne kjøre.

Etter ti dager i Mexico gikk turen hjemover. Det var ti dager fylt med trening og taco. Har hatt det veldig bra, selv om jeg savnet resten av de norske der nede. Gleder meg allerede veldig til sesongen i Norge starter igjen.

mvh
Nora

En lang epoke går mot slutten

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 9. Nov 2016

Norges Vannski- & Wakeboard Forbund og idrettssjef Michael Kjellander har i fellesskap besluttet å avslutte sitt mangeårige samarbeid. Micke vil fortsette i stillingen som idrettssjef frem til utgangen av mai 2017.
Vel overstått tinghelg

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 9. Nov 2016


Det årlige forumet og tinget ble arrangert på Thon Hotel Triaden 5. og 6. november 2016. Det var godt oppmøte både fra vannski- og wakeboardklubbene, noe som førte til god diskusjon spesielt på de splittede sesjonene under forumet på lørdag.

Søndagens ting gikk rolig for seg. Alle forslag, budsjett og strategiplan ble enstemmig godkjent. Det ble heller ingen endinger i styresammensetningen da alle medlemmene som var på valg ønsket gjenvalg og fikk det.


I forbindelse med forumet på lørdag arrangerte Hedmark og Oppland Vannskikrets en aktivitet for ungdommene som var tilstede. De fleste deltagerne var fra regionslaget til kretsen, men ungdommer i aktuell alder fra andre vannski- og wakeboardklubber var også invitert. Etter vel gjennomført opplegg ble vinnerlaget premiert og alle fikk utdelt refleksvester. Disse flotte ungdommene er fremtiden vår!

Det ble også delt ut diplomer for årets nye norgesrekorder. Blant annet sikret både mor og datter Elgesem Vang seg diplomer for norske rekorder i hopp.

VM-finale for Nora i dag

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 8. Nov 2016

I dag kjører Nora Andersen fra Norsjø Wakeboardklubb finale i VM.

Hun deltar i wakeskate i klassen junior damer. VM arrangeres i Tequesquitengo i Mexico. Finalen starter kl 17.00 norsk tid og kan følges her: http://myzone.cablewakeboard.net/en/116/?sub=6&com...

Vi ønsker Nora lykke til!
Agenda på lørdagens forum

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 3. Nov 2016

Her kommer er agenda for forumet på Thon Hotel Triaden på lørdag. Minner om at forumet er ganske uformelt så det kan bli endringer. Dere står også fritt til å ta opp det dere vil på de splittede sesjonene.


10.00 Velkommen

Gjennomgang sesongen 2016

Regnskap 2015 og 2016

NVWF’s lisensordning

Utstyrsønsker

Strategiplan 2017-2020

Budsjett 2017

Terminliste 2017

Informasjon om Rent Særforbund (Antidoping Norge)

13.00 Lunsj

Info fra Hedmark og Oppland Vannskikrets

Deler oss opp i to grupper:

Wakeboard

Fri dialog

Vannski

Fri dialog

16.00 Kaffepause

Felles oppsummering

Informasjon om Fatstone TV
Ny klubb

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 28. Okt 2016

Da har NVWF fått nok en ny klubb - Kongsberg Wakeboardklubb.


Klubben ble tatt opp i NIF for en liten stund siden, og er også medlem av NVWF.
Leder av klubben heter Morten Steffensen og kan treffes på mobil 95885456 eller e-post morten.steffensen@ebnett.no


Vi ønsker klubben velkommen!!
Tingdokumentene er nå klare

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 21. Okt 2016

Dokumentene til årets forbundsting den 6. november 2016, er nå klare og ligger på siden Dokumenter.

Papirene blir også sendt forbundets org.ledd på e-post.

Det vil ikke bli sendt ut papirversjoner av denne, så delegater som skal på tinget må sørge for egne kopier, eller nedlasting av dokumentet.
Vannski i strålende høstvær

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 6. Okt 2016


I Vestfold, som så mange andre steder, er det høstferie denne uken. Emma og Eline fra Kvelde VSK så derfor muligheten til å reise til SIAP for å få seg en treningstur i det fine høstværet 5. oktober.

Som sagt så gjort, mamma Lise Elgesem Vang satte seg i bilen og kjørte 22 mil fra Larvik til Skarnes så jentene fikk seg en slalåmtur hver. Deretter var det tilbake i bilen og kjøre 22 mil hjem igjen. Snakk om være ivrige!

Jentene var glade og fornøyde for å få kjørt vannski, men syntes det begynte å bli litt kaldt med 10 grader i vannet.


NVWFs Ting - 6. november 2016

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 12. Sep 2016

NVWFs ting vil bli avholdt søndag 6. november 2016 på Thon Hotel Triaden på Lørenskog.

Lørdag 5. november blir det avholdt det sedvanlige forumet på samme sted.

Alle klubber, kretser, komiteer og utvalg bes holde av denne helgen.

Frist for å komme med forslag til tinget er senest fredag 7. oktober.

Tingdokumentene sendes ut senest fredag 21. oktober men kan også lastes ned under menyvalget Dokumenter.

Thea 10:a på UVM – endast 1,5 boj från prispallen!

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 10. Sep 2016


Med ett finalresultat av 1,50/55/12,00 placerade sig Thea Caroline Granhus tidigare idag på en respektabel 10:e plats vid Universitets Världsmästerskapet i Akita, Japan.

Dagens slalomfinal var oerhört jämn och det skilde endast 6 bojar mellan 1:a och 11:e plats. Segrade gjorde ledarinnan från utslagsomgången, Ambre Franc från Frankrike med landsmaninnan Camille Poulain-Ferarios på silverplats.

Se alla UVM resultat HÄR

Jag, Stephen & NVWF gratulerar Thea till ett väl genomfört världsmästerskap och önskar samtidigt en säker resa hem till Norge.

Micke
Michael Kjellander
Idrettssjef NVWF
Invitasjon til sesongavslutning 1-2 oktober!

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 9. Sep 2016

Styret i NVWF ønsker også i år å invitere alle til en avslutning på årets sesong!

Arrangementet vil finne sted på Norsjø helgen 1.-2. oktober.


Les invitasjonen her, og meld dere på NÅ!!
Thea vidare till slalomfinal vid UVM i Japan!

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 9. Sep 2016

Thea Caroline Granhus (bilden) har just kvalificerat sig till slalomfinal vid Universitets-VM i Akita, Japan!

Efter dagens nyss genomförda kvalificeringsomgång ligger Thea på en delad 9:e plats inför morgondagens finalomgång med ett resultat av 1,50/55/12,00. Slalomdisciplinen leds av Ambre Franc från Frankrike.

Här är Theas egna ord om dagens insats:

Kvalifiseringa gikk bra, endte med et resultat på 1,5/12 som holdt til delt 9.plass. Jeg var sist ut i kvalifiseringen og visst at jeg måtte kjøre bedre enn 3/13 for å komme til finalen. Var veldig mye bedre forhold i dag da de har senket vannstanden med 20-30 cm. I morgen tidlig kl. 10 starter finalen.

Läs mer om 2016 World University Waterski Championships och finn mängder av information inklusive diverse länkar genom att klicka HÄR.

Se även alla UVM resultat HÄR.

Jag, Stephen och NVWF gratulerar Thea till finalplatsen och önskar Stort Lycka Till imorgon.

Micke
Michael Kjellander
Idrettssjef NVWF

Update från Thea i Japan!

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 6. Sep 2016


Thea Caroline Granhus (bilden) befinner sig just nu i Akita, Japan för att delta på Universitets-VM. Härunder följer hennes egen första rapport efter dagens träningsåk.

Etter en veldig lang reise ankom vi på mandag ettermiddag Akita, Japan. Allerede 6 tirsdag morgen var vi på bussen på vei ut til arenaen, som ligger ca 1 time fra det offisielle hotellet.

Jeg kjørte mine hele to treningspass på arenaen. Til tross for over 90 sekunder waiting time var det godt med backwash i slalombanen. Anlegget er en gravd kanal ut fra en større elv, den brukes til vanning av rismarkene i området. Vi slapp derimot lett unna da hopptreningen etterpå ble utsatt på grunn av vind med storm styrke i kastene. Det er en tyfon på vei inn som gjør de neste dagene interessante værmessig.

I morgen kveld er det åpningsseremoni før konkurransen starter på torsdag. Sånn det ser ut nå skal ikke jeg kjøre før fredag morgen.

Thea

Säsongens sista Delfincup på SIAP!

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 29. Aug 2016Igår, 2016-08-28, arrangerade Slåstad Vannskiklubb säsongens 6:e och sista Delfincups-tävling i samtliga discipliner på SIAP.

Trots det lite kyliga vädret inklusive ett par regnskurar presterade de 25 deltagarna en hel rad med fina resultat som även innefattade flertalet personbästa noteringar. Ett av Delfincupens huvudmål är ju att på ett enkelt vis attrahera nya utövare att börja tävla och även denna gång var det ett par nya ansikten ute på vattnet. Detta är riktigt positivt och visar ännu en gång hur viktig Delfincupen är för vår sport.

En bild säger mer än 1000-ord och i bildgalleriet finner du 36 bilder från gårdagens evenemang tagna av undertecknad. Du hittar lätt till bildgalleriet genom att klicka HÄR

 • Se även deltagarlista/resultatlista för slalom HÄR
 • Se även deltagarlista/resultatlista för trick HÄR
 • Se även deltagarlista/resultatlista för hopp HÄR

På vägnarna av Norges Vannski- & Wakeboard Forbund önskar jag tacka Slåstad Vannskiklubb för ännu en mycket väl arrangerad tävling. Stort Tack till de tre båtförarna Lars-Ola Våltorp, Thea Caroline Granhus och Thor-Arne Jacobsen samt till de tre domarna Heidi Brenna, Knut-Einar Kvisla och Ronny Kvislavangen. Stort tack även till kalkylator Lars Ødegårdstuen och tävlingskoordinator Monika Stalheim.

Micke
Michael Kjellander
Idrettssjef NVWF

Invitasjon regional samling 10-11 september

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 26. Aug 2016


Arendal Wakeboardklubb inviterer til regional samling på Furrebanen helgen 10.-11. september.

Dette blir en helg med mye moro og aktiviteter for alle under 19 år!

Les hele invitasjonen her.

Og meld dere på asap!! Førstemann (eller - kvinne) til mølla, vet dere........

Rapport Wakeboard NM bak båt

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 25. Aug 2016

Pallen, 1. Odd Roar Solerød, 2. Egil Furre, 3. Robert Mardoff Nielsen


Først av alt må Vi takke de som gjorde Båt NM mulig. Enebakk Vannskiklubb og Roy Olsen for å stille med anlegg og fasiliteter. Trudi Andersen for å leie bort båten og stille som Dommer og Martin for å assistere Trudi i Dommerjobben samt Dan Iversen for å kjøre båten feilfritt hele lørdagen. Og takk til Odd Roar Solerød for å frakte båten til og fra Enebakk og kjøre for ivrige utøver på trening.

Lørdag 20. august var det duket for å kåre Norges råeste wakeboarder, nemlig i disiplinen som skiller gutter fra menn, det var duket for wakeboard nm bak båt. Enebakk Vannskiklubb stilte sitt fantastiske anlegg til disposisjon, og Arendal wakeboard Klubb hadde for anledningen fått lov til å leie den flotte X2`en til familien Andersen. Odd Roar Solerød var på plass med båten onsdag kveld, så for de som ønsket var det nok av tid til trening og bli kjent med bølge og båt.

Lørdag var det som nevnt konkurransedag, og værgudene var på vår side, og sammen med det flotte anlegget til Enebakk så fikk kjørerne forhold som man skal lete lenge etter. Paddeflatt vann og ingen vind. Dette førte til mye sterk kjøring og konkurransen var tett og hard.

Ekstra moro var det å se noen nye ansikter i båtsirkuset. Ken Emil Nikolaisen, Ragnvald Bart Balch og Stian Syversen var alle debutanter i konkurransesammenheng i wakeboard bak båt. Og det stod ikke på innsatsen, alle tre leverte solide run og luftige svev. Moro var det også at gamle ringrever som Tom Christian Gefle, John Sørensen og Simon Werner dukket opp på konkurransearenaen igjen. Noe som viser at det fremdeles er liv i båtmiljøet, noe også kjøringen til utøverne tilsa.

Ken Emil Nikolaisen i svevet

Det var kun seks finaleplasser, og etter kvalifiseringen var det Robert Mardoff Nielsen som tok seieren i heat 1 tett fulgt av John Sørensen. I heat 2 var det Egil Furre som knep øverste plass tett fulgt av Odd Roar Solerød. Resten måtte ut i LCQ, det var to ledige plasser igjen i finalen. Simon Werner kjørte solid og sikret seg den femte finaleplassen. Den siste plassen var det Tom Christian Gefle og Stian Syversen som Kjempet om. Mens Tom Christian var noe uheldig og ramlet i sitt run, leverte Stian sitt livs run og sikret seg den 6. finaleplassen.

Rangvald i svevet bak X2`en

I finalen var det tre kjørere som skilte seg litt ut, de som de siste sesongene har trent både på kabel og bak båt. Odd Roar Solerød, Robert Mardoff Nielsen og Egil Furre leverte alle sterke runs. Robert kjørte sterkt og satte alt av triks både regular og switch, Egil snurret i alle retninger, mens Odd Roar Solerød hadde litt av alt, og kjørte solid. Noe som førte til at han knep seieren. Egil Furre fikk revansje på Robert MArdoff Nielsen fra sist helgs kable NM, der Robert tok 1. plassen og Egil 2. plassen. Denne helgen blei det nok en 2. plass på Egil og Robert kapret 3. plassen. Men altså Norges Mester nok en gang; ODD ROAR SOLERØD.

Så her er komplett resultatliste

 1. Odd Roar Solerød 82,5
 2. Egil Furre 79,0
 3. Robert Mardoff Nielsen 76,5
 4. Simon Werner 50,1
 5. John Sørensen 39,0
 6. Stian Syversen 12,5
 7. Tom Christian Gefle
 8. Rangvald Bart Balch
 9. Ken Emil Nikolaisen


Bilder og text av Egil Furre
Suveren sammenlagtseier til Susi i Tirsdagscupen

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 23. Aug 2016

Susi får overrakt vandrepokalen av Lars A.Marthinsen, Utenfor pallen stårt plassene fra nr 4 til 10, Thea Granhus, Lasse Johnsen, Thor Henning Paulsen, Morten Wiese, Lars Ola Våltorp, Henrik F0ss og Hanne Lotte FInstad.

Sesongens siste Tirsdagscup ble arrangert i dag i strålende sensommervær på SIAP med 20 deltagere. Gjennomsnittsalderen på dagens detagere var lavere enn vanlig da våre yngste utøvere var representert ved Eline Elgesem Vang, Eugene Nesbakken og Dina Louise Bugge. Alle tre hadde flotte gjennomkjøringer og gode resultater.

Det ble nye personlige rekorder på Heidi Nesbakken og Lasse Johnsen med henholdsvis 1,00/55/14,25 og 3,00/55/13. Niklas Hallberg tangerte norgesrekorden i +45 med 4 bøyer på 12 meter line, men det holdt bare til 7. plass. I toppen var det det som vanlig de eldste utøverne som hevdet seg best, 4 av de 5 topplasseringene gikk til +55-utøvere. Susi Varming måtte denne gangen dele førsteplassen med Anders Foss. Susis resultat på 2,50/55/13 og Anders 2,50/55/10,75 ga nøyaktig samme kombinertpoeng. Med 5 av 5 mulige delseiere i Tirsdagscupen tidligere i år sikret Susi likevel sammenlagtseieren foran Anders Foss og Espen Gjertsen


Årets nykommer ble ikke overraskende Pernille Eriksen fra Kvelde Vannskiklubb.

Premievinnerne: Anders Foss, Pernille Eriksen, Susi Varming og Espen Gjertsen.

Alle resultater fra den siste tirsdagscupen finnes på E&As resultatside.


Og her er oppsummeringen av årets Tirsdagscup:
Meld deg på delfincup!

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 16. Aug 2016


Slåstad vannskiklubb har gleden av å invitere til

DELFIN CUP # 6

for barn og unge 0 – 17 år på Siap søndag 28.august kl 11 – 18
Delfin cup er en uhøytidlig dag med konkurranse og gøy på vannet. Her kan alle som
kommer opp på to ski og klarer å svinge over bølgene delta i slalom, trick eller hopp. Det blir
konkurrert etter de nye reglene http://www.vannski.no/p/15091/delfincup for Delfin Cup.
Det blir i løpet av arrangementet servert enkel mat og drikke til løpere og funksjonærer. Det
vil være åpen kiosk med mulighet for mat og forfriskninger også. Utstyr for å kunne delta kan
lånes hos Slåstad vannskiklubb, men de som har eget utstyr oppfordres til å ta med dette.
Påmelding innen 25.08 på mail til: monika.stalheim@gmail.com. Husk å oppgi
navn,adresse,tlf.nr, fødelsdato og klubb, samt gren du ønsker å starte i. Prisen er 50,- pr gren
og betales ved ankomst, og før cup start.
Hilsen Slåstad VannskiklubbKvelde VSK beste klubb i NM

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 1. Aug 2016

Kvelde VSK representert ved Terje Baksås, Arvid Gryte, Lise Elgesem Vang, Pernille Amalie Rise Eriksen og Eline Elgesem Vang. foto: Janne Zetterstrøm


Etter noen år borte fra toppen var det igjen Kvelde Vannskiklubb som stakk av med seieren i årets lagkonkurranse i NM.


Her er hele listen:

KlubbPoeng
Kvelde4945,29
Ullensaker4028,37
Enebakk2419,11
Asker&Bærum3135,17
Slåstad3056,34
Stavanger&Sandnes2378,89
Svorken1553,62
Moelv266,54
Skien239,87
Lillehammer156,52Historisk kongepokal til Thea Granhus

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 1. Aug 2016

Foto: Janne Zetterstrøm


Thea Caroline Granhus fra Ullensaker VSK ble i helgen tildelt H.M. Kongens pokal for sitt resultat i slalåm under NM på vannski i Enebakk. Thea vant sin klasse suverent med et resultat av 1,5 bøye på 12 meters linelengde. Hun oppnådde også høyere score enn samtlige av deltagerne i herreklassen. Dette er første gang siden 1998 at en vinner i dameklassen har blitt tildelt kongepokalen.

Alle resultater fra NM åpen klasse finnes her.

Resultatene fra NM for funksjonshemmede finnes her.Program NM vannski 29.-31. juli i Enebakk

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 28. Jul 2016


På grunn av rekordpåmelding til NM har det vært litt utfordringer med tidsskjemaet. Det er nå i boks, men ser litt annerledes ut enn dere er vant med fra tidligere NM.


Fredag
11.00Lagledermøte aldersbestemte klasser
12.00-16.00Slalåm kvalifisering aldersbestemte klasser
16.30-18.00Trick kvalifisering aldersbestemte klasser
18.00-19.30Hopp kvalifisering aldersbestemte klasser
19.30-21.00Trick finaler aldersbestemte klasser
Lørdag
09.00-13.00Slalåm finaler aldersbestemte klasser
13.00-14.30Hopp finaler aldersbestemte klasser
14.30-15.00Premieutdeling aldersbestemte klasser/lagledermøte open og funk
15.00-17.30
Slalåm kvalifisering open/funk
17.30-19.00Trick kvalifisering open/funk
Søndag
10.00-11.30Hopp kvalifisering open/funk
11.30-13.30Slalåm finaler open/funk
14.00-15.00Trick finaler open/funk
15.00-17.00Hopp finaler open/funk
17.00Premieutdeling open/funk
Startrekkefølgen i aldersbestemte klasser er følgende:

U-14 jenter/gutter
U-17 jenter/gutter
+55 damer/herrer
+45 damer/herrer
+35 damer/herrer
U-21 damer/herrer

Premieutdeling for aldersbestemte klasser og lagledermøte for open/funk kan flyttes fram hvis vi blir ferdig med aldersbestemte klasser tidligere enn programmet tilsier. Det samme gjelder start slalåm open/funk.

For de av dere som ikke har løst lisens så husk å gjør det før start.


Her er NM-reglene.
Full fart på SIAP – EM startar på torsdag!

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 19. Jul 2016


Nu är det bara två dagar kvar tills dess att både U-21 EM och Funk EM på SIAP formellt är igång. Just nu pågår den officiella träningen som för övrigt fortsätter imorgon och våra landslags åkare är i full gång med att finslipa de sista teknikdetaljerna!

Man kan verkligen känna stämningen öka timme för timme då fler och fler nationer anländer för att provåka arenan och det är enbart positiva kommentarer från alla åkare som hittills varit ute på vattnet!

Så här långt har samtliga av våra U-21 åkare klarat av den officiella slalomträningen innan sina respektive kvalificerings åk som sker på torsdag för både Iver, Pernille och Thea. Se hela programmet HÄR där du även kommer att få tillgång till både startlistor och resultat för 2016 E&A U-21 Waterski Championships.

Både Bjørn och Dot har avverkat sin officiella slalomträning och nu återstår för Glenn och Bjørn att genomföra sin trickträning senare i eftermiddag. I tillägg ska Bjørn träna hopp och Glenn slalom imorgon. Se hela programmet HÄR där du även kommer att få tillgång till både startlistor och resultat för 2016 E&A Disabled Waterski Championships.

För er som inte har planerat att besöka Skarnes och SIAP under dessa två mästerskap bör omgående revidera detta! Det är inte ofta man har möjlighet att se några av världens absolut främsta funktionsnedsatta elitatleter tävla sida vid sida med några av världens absolut främsta U-21 åkare! Detta får du bara inte missa!

Programmet för de fyra tävlingsdagarna finner du på de båda ovan länkarna. Samtliga kvalificeringsomgångar sker på torsdag och fredag medans finalerna inleds på lördag morgon.

Samtliga bilder är tagna av undertecknad idag förutom bilden av Glenn som togs under gårdagens träning.

Varmt Välkommen till SIAP för att stötta och heja på våra fantastiska landslagsåkare!

Micke
Michael Kjellander
Idrettssjef NVWFThea är på väg mot absolut toppform och har åkt urstarkt de senaste dagarna!


Bjørn uppvisar fantastiskt självförtroende - detta mästerskap blir hur bra som helst!!


NVWFs helt nya tält - kom förbi och hälsa på!


Iver kommer att satsa allt han har för att prestera på topp på torsdag!


Dot är redo att vinna en slalommedalj på hemmaplan!


Pernille gör sitt första U-21 EM och är redo att prestera!


Glenn har åkt strålande bra och planerar en ännu starkare come-back!
Landslagsuttagning i wakeboard & wakeskate!

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 16. Jul 2016


Bork Ower

Igår afton (2016-07-15) avhöll Norges Vannski & Wakeboard Forbund en landslagsuttagning i disciplinerna wakeboard och wakeskate på Norsjø Kabelpark. Det gavs härmed möjlighet för våra absolut främsta atleter att kvalificera sig till bland annat Europamästerskapet i Tel-Aviv, Israel 18-24 september.

Tyvärr var det relativt få av Norges toppatleter som tog tillfället i akt att visa upp sina färdigheter för uttagningspanelen som består av Trudi Andersen, Jørgen Nydahl, Egil Furre och undertecknad. (Tyvärr fick Egil problem med bilen på väg till Gvarv och kunde således ej medverka.)

Elitatleterna som var på plats var följande: Odd Roar Solerød, Lars Holte, Jonas Sørlie, Bork Ower samt Mathias Veiga Henriksen.

Samtliga av ovan fem visade upp flera fantastiska rundor med diverse avancerade trick inklusive både airtricks och featuretricks och har nu delgivits klartecken om att delta på det 18:e E&A Cable Wakeboard & Wakeskate Championships. Dessa fem atleter utgör således stommen i det landslag som kommer att representera NVWF och Norge i Israel.

Tråkigt nog deltog, av en eller annan anledning inte flera av våra övriga toppidrottsutövare under gårdagens uttagningsåkning. Individuella dialoger kommer dock att hållas angående eventuellt EM deltagande med dem som av giltig anledning ej hade möjlighet att infinna sig på Norsjø Kabelpark igår.

Läs mer om EM i Israel HÄR.

Micke
Michael Kjellander
Idrettssjef NVWF


Odd Roar


Lars


Jonas


Mathias
Invitasjon NM vannski 2016

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 4. Jul 2016

Enebakk Vannskiklubb står som arrangør av NM vannski 2016.

Arrangementet vil foregå på Mjærvann helgen 29.-31. juli.

Invitasjonen til arrangementet finner dere her.

Påmeldingsfrist er 20. juli.

Norsk flagg.jpg
Snart full fart hos Enebakk Vannskiklubb

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 1. Jul 2016

Helgen 15.-17. juli er det bare å ta med seg telt, campingvogn eller bobil og slå seg til ro ved arenaen til Enebakk Vannskiklubb på Mjær!

For hør her:

Fredag 15. juli arrangerer klubben sesongens femte Delfin Cup.
Les invitasjonen deres her.
Påmeldingsfrist er 5. juli

Lørdag 16. juli står Dr. Oetker Slalom konkurranse for tur.
Denne konkurransen begynner nå å få status som tradisjon.
Invitasjonen til konkurransen leses her.
Påmelding senest 13. juli.

Så til slutt:
Søndag 17. juli arrangeres det som i hvert fall er en tradisjon - Enebakk Open
Her er invitasjonen til denne.
Påmeldingsfrist 10. juli

Så her er det nok å melde seg på til!
Og for de som ikke kjører selv, så oppfordres dere til å møte opp for å se mye bra aktivitet.IMG_6335.JPG


Delfincup i Moelv 9. juli

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 27. Jun 2016


Invitasjon til Delfincup ved Moelv vannskiklubb lørdag 9. Juli

Moelv vannskiklubb har gleden av å invitere til årets tredje Delfincup ved Moelv vannskiklubb lørdag 9. Juli 2016.

Det blir denne dagen konkurrert i slalåm og trick etter rekruttregler delfincup. Dette er en konkurranse for barn og ungdom mellom 0 – 17 år. Her kan alle som kommer opp på 2 ski og klarer å svinge over bølgene delta i slalåm, trick eller begge deler. Dette skal være en uhøytidelig dag med konkurranse, gøy på vannet og masse kos. Det blir i løpet av arrangementet servert enkel mat og drikke til deltakerne og funksjonærer. Kiosken vil åpne og man kan kjøpe noe der også.

Alt av utstyr for å kunne delta kan lånes hos Moelv vannskiklubb.

Delfincup på Moelv starter kl 1100 og forventes ferdig ca kl 1700

Påmelding skjer på e-post til monkna@online.no innen 6. Juli 2016

Påmeldingen må inneholde: Navn, fødselsnummer og hvilken gren man ønsker delta i.

Prisen er 50,- pr gren og betales ved ankomst og før cup start. På følgende måte:

 • kontant
 • Vipps
 • mCASH

Foreldre, venner og bekjente oppfordres til å stille som publikum på arrangementet for å få opp den gode atmosfæren det gir, samt heie frem de unge håpefulle.

Mvh

Moelv vannskiklubb

Arrangementskomiteen


Invitasjon Delfin Cup stevne - Lillehammer 10. juli

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 24. Jun 2016

Lillehammer Vannskiklubb skal arrangere Delfin Cup nr. 4, søndag 10. juli 2016.

Dette er et lavterskel tilbud for barn og unge mellom 0 og 17 år, og det konkurreres i slalåm og trick.

Les hele innbydelsen her.
Full fart på Delfincup nummer 2

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 19. Jun 2016

En super dag på SIAP ble resultatet av årets andre Delfincup arrangert av Asker og Bærum Vsk. Det ble kjørt trick og slalom, og alle 20 deltagere fikk flott premie etter dagens innsats.

Det er ingen tvil om at satsingen på de unge nå virkelig begynner å bære frukter. Aldri har vi sett så mange barn kjøre slalom i den store banen, og aldri har det vært tricket bedre på en Delfincup.

Dette lover godt for fremtiden til norsk vannskisport!

Tusen takk til alle som hjalp til for å gjøre dagen perfekt for alle deltagerne.

Her er dagens resultater:

Klasse Navn Klubb 1. omgang 2. omgang Totalt
0-10 år Erling Nesbakken Slåstad Slalom 12 Slalom 6 18
Julie Borge Slåstad Slalom 13 Slalom 15 28
Madeleine Lindberg A&B Slalom 12 Slalom 28 40
11-12 år Eugen Nesbakken Slåstad Slalom 160 Slalom 145 305
Christina Lindberg A&B Slalom 18 Slalom 9 27
Nora Stokke Skien Slalom 32 Trick 90 122
Kaja Stalheim Slåstad Slalom 12 Slalom 12 24
13-14 år Trym Stokke Skien Slalom 111 Trick 250 361
Sondre Stalheim Slåstad Slalom 85 Trick 200 285
Trym Larssønn Knapkøien Moelv Slalom 20 Slalom 16 36
Vemund Viker Lillehammer Slalom 186 Slalom 190 376
Jesper Nøkleby A&B Slalom 2 Slalom 2 4
Enja Halberg A&B Slalom 2 Slalom 10 12
Catharina Bugge A&B Slalom 42 Slalom 38 80
Ninni Grimerud Moelv Slalom 10 Slalom 16 26
Eline Elgesem Vang Kvelde Slalom 55 Slalom 70 125
15-17 år Marius Viking Stalheim Slåstad Slalom 40 Slalom 80 120
Hallvard Huuse Ullensaker Slalom 26 Slalom 20 46
Mikkel Bordal Ullensaker Slalom 175 Slalom 80 255
Stian Venedik Ullensaker Slalom 0 Slalom 20 20


Årets første delfincup ble en suksess.

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 12. Jun 2016

I strålende sol og nesten vindstille stilte de ivrigste ungdommene opp til årets første Delfincup på Hurdalsjøen i regi av Ullensaker Vannskiklubb. Selv om det kom noen vindkast og regnbyger underveis ble det oppnådd mange gode resultater:


NavnGrenRunde 1GrenRunde 2Totalt
Jenter 11-12 år
Nora Stokke, Skien VskSlalom22 poengTrick50 poeng72 poeng
Jenter 13-14 år
Catharina Bugge, A&B vskSlalom38 poengSlalom28 poeng66 poeng
Nicoline Sandberg, Ullensaker VskSlalom16 poengSlalom62 poeng78 poeng
Gutter 13-14 år
Vemund Viker, Lillehammer VskSlalom96 poengSlalom136 poeng232 poeng
Trym Stokke, Skien VskSlalom40 poengTrick250 poeng290 poeng
Jenter 15-17 år
Dina Bugge, A&B VskSlalom150 poeng--150 poeng
Gutter 15-17 år
Stian Venedik, Ullensaker VskSlalom40 poengTrick290 poeng330 poeng
Hallvard Huuse, Ullensaker VskSlalom6 poengSlalom36 poeng42 poeng
Mikkel Bordal, Ullensaker VskSlalom50 poengTrick320 poeng370 poeng


Sjekk alle bildene


Neste søndag er det ny Delfincup i regi av Asker og Bærum Vannskiklubb på SIAP. Invitasjon finner du her.

ABVSK arrangerer delfincup på SIAP 19. juni

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 7. Jun 2016

Invitasjon til Delfincup på SIAP 19. juni kl. 11.00


Det blir konkurrert i slalåm, trick og hopp etter årets nye regler for delfincup. Dette er en konkurranse for barn og ungdom fra 0 til 17 år.

Her kan alle som har kommet opp på 2 ski og som klarer å svinge over bølgene delta i to av øvelsene slalom, trick og hopp. Det blir en uhøytidelig dag med kos, konkurranse og masse gøy på vannet. I løpet av arrangementet blir det servert enkel mat og drikke til deltakere og funksjonærer.

Utlån av vannski, vester, håndtak og tau til de som ikke har eget utstyr.

Påmelding sendes til leder@abvsk.no, og må inneholde navn, fødselsdato, og hvilke grener man ønsker å delta i.

Prisen er 50,- pr gren og betales ved ankomst. Vipps-betaling foretrekkes!

Hjelp for nye klubbstyrer

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 22. Mai 2016

For ikke lenge siden har det vært avholdt årsmøter i alle klubbene våre. For mange styremedlemmer er dette helt nye verv og det kan være vanskelig å vite hva man må forholde seg til av lover, regler og plikter.

Vi minner derfor om at Norges Idrettsforbund har mange nyttige hjelpemidler på hjemmesiden sin, blant annet klubbguiden som dere finner på hovedmenyen. Der finnes det mange nyttige ting som regelverk, maler, støtteordninger osv. Sjekk ut selv! Og finner dere fortsatt ikke svar på det dere måtte lure så kontakt gjerne oss.
Regional samling 29. mai

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 20. Mai 2016

Fra fjorårets regionale samling


Asker og Bærum vannskiklubb inviterer til regional samling på Storfjorden i Årjäng søndag 29. mai for utøvere fra 11 til 18 år.

Det er allerede stor interesse, men vi håper utøvere fra flere klubber vil benytte anledningen til å oppleve vannski dypt inne i de svenske skoger rett over svenskegrensen (1,5 time fra Oslo)

Maksimalt 15 deltagere, førstemann til mølla. Påmelding til leder@abvsk.no innen torsdag 26.5.

Veibeskrivelse og ytterligere informasjon blir sendt til påmeldte.


Vel møtt!
1 Kommentar

Treningssamling med Jodi Fisher

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 13. Mai 2016

Stavanger og Sandnes Vannskiklubb inviterer til treningssamling 25 til 29 juli med Jodi Fisher.

Dette kan bli en kjempe oppladning til NM for de som ønsker dette.

Prisen 60 euro pr sett.

Det kjøres totalt 24 sett om dagen.

Første mann til mølla prinsippet med bindende påmelding.


Påmeldingsfrist 12 juni 2016.


Påmelding med ønsker om antall sett og dager eller mer info sendes til Espen Dale på epost

eda@dnf.cc

Espen er også å treffes på mobil 45230737
Post 3 midler 2016 bevilget

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 6. Mai 2016

IMG_4151[1].JPG

Det er nå i ettermiddag sendt ut e-post til 1 krets og 13 klubber med informasjon om at de tildelt post 3 midler for 2016.

Totalt kr. 726.000,- er fordelt her, hvorav kr. 53.000,- er funk.midler.

Med en god forsmak på sommeren i disse dager, håper Micke og jeg at finværet fortsetter slik at det nå kan skapes mye positiv aktivitet ute hos klubbene og kretsene våres.

Arendal Wakeboardklubb har allerede startet sin aktivitet og kunne vise til sesongåpning 1. mai, med rundt 300 personer innom i løpet av dagen. De stod for en del aktiviteter utenom kabelkjøringen, med 6 grader i vannet! Rundt 20 barn og unge trosset dette og prøvde kabelen....Tøft gjort :-)


Vi gleder oss til fortsettelsen.


Med vennlig hilsen
Micke Kjellander, idrettssjef
Stephen Smithurst, adm.leder
Moelv VSK inviterer til regional samling på SIAP i april

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 16. Apr 2016


Moelv vannskiklubb inviterer til regional samling på SIAP lørdag 23.4.2016 for utøvere fra 11 til 18 år.
Even Moss Lundemo stiller som trener,og vi håper mange fra flere klubber vil benytte anledningen til en tidlig sesongstart.

Max 15 deltagere, først til mølla, påmelding på e-post til monkna@online.no innen torsdag 21.4. Oppmøte Sjø 1 kl 11. Enkel lunsj. Velkommen!
Endring i NM-reglene for alle disipliner

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 28. Mar 2016


På forrige styremøte i NVWF ble det vedtatt endringer i NM-reglene for alle disipliner. Den største endringen er innskjerping i kravet til funskjonærer for at NM skal få offisiell status. Les reglene her.
Invitasjon til dommerkurs vannski

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 28. Mar 2016


NVWF inviterer til nasjonalt dommerkurs i vannski 23.-24. april 2016. Kurset arrangeres i klubbhuset til Enebakk Vannskiklubb i Ytre Enebakk og starter kl 10.00 begge dager. Vi kommer til å holde på til ca kl 17.00 begge dager.

Pensummaterialet er på engelsk og kan med fordel leses på forhånd da det er knapp tid på kurset. Dere får link til materialet ved påmelding. På lørdag er det gjennomgang av reglene, samt innføring i trickdømming. Søndag starter med teorieksamen. Deretter blir det mer tricktrening og til slutt trickeksamen.

For de som ønsker å videreutdanne seg til kalkulator gjøres det oppmerksom på at nasjonalt dommerkurs med bestått teori og trickeksamen er kravet for å gå videre til kalkulatorutdanningen.

For de som vil videreutdanne seg til homologator er teorieksamen fra dommerkurset et krav for å avlegge homologatoreksamen.

Kurset egner seg også for de som ikke vil bli dommere, men kun vil lære mer om regelverket. De trenger selvfølgelig ikke ta eksamen.

Aldersgrense for å dømme på norske homologerte konkurranser er 16 år.

Kurset er gratis.

Foreleser: Heidi Brenna

Påmelding til heidi.brenna@gmail.com senest 15. april 2016.
Åge takker av etter 47 år i styret!

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 19. Feb 2016

Bildet er fra Hedmark Idrettskrets ting i 2012 der Åge ble tildelt idrettskretsens plakett for fortjenstfullt arbeid for idretten over lengre tid


Under gårsdagens årsmøte i Slåstad Vannskiklubb takket Åge Vangen for seg etter å ha sittet i klubbens styre helt siden klubben ble stiftet i mars 1969. Åge var klubbens første leder og hadde den posisjonen helt frem til 2008. Da ville han trappe ned og var "bare" nestleder i klubben de siste årene.

Åge er også personen vi kan takke for det flotte vannskianlegget på SIAP. Dette var hans drøm i mange år og han ga seg ikke før anlegget ble realisert.

At Åge nå har gått ut av styret betyr ikke at han er ferdig med vannski. Han fortsetter i dugnadsgjengen og vil fortsatt være klubbens altmuligmann når noe skal fikses.

Vi takker for innsatsen gjennom alle disse årene og synes du er et stjerneeksempel på frivilligheten i vannskinorge!


Nye dommere wakeboard kabel

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 16. Feb 2016


Trudi Andersen kjørte dommerkurs for wakeboard kabel på Ullevål Stadion i helga. Det resulterte i 5 nye dommere:


Andre Natland, 2 star

Egil Furre, 2 star

Magnus Jahnsen, 1 star

Anna Nydahl, 1 star assistant

Jørgen Nydahl, 1 star assistant


Gratulerer til dere alle sammen.


Invitasjon dommerkurs kabelwakeboard

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 12. Jan 2016

Helgen 13.-14. februar 2016 vil det bli arrangert kabelwakeboard dommerkurs på idrettens hus, Ullevål stadion, Oslo.

Nyvalgt styremedlem i NVWF, Trudi Andersen, har kompetansen som skal til for å kunne avholde dette kurset.

Det er begrenset plass på kurset, dvs. maks. 12 deltakere, så her vil det være først til mølla prinsippet som gjelder. Bindende påmelding senest 8. februar 2016

Les hele invitasjonen her.