Rapport Wakeboard NM bak båt

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 25. Aug 2016

Pallen, 1. Odd Roar Solerød, 2. Egil Furre, 3. Robert Mardoff Nielsen


Først av alt må Vi takke de som gjorde Båt NM mulig. Enebakk Vannskiklubb og Roy Olsen for å stille med anlegg og fasiliteter. Trudi Andersen for å leie bort båten og stille som Dommer og Martin for å assistere Trudi i Dommerjobben samt Dan Iversen for å kjøre båten feilfritt hele lørdagen. Og takk til Odd Roar Solerød for å frakte båten til og fra Enebakk og kjøre for ivrige utøver på trening.

Lørdag 20. august var det duket for å kåre Norges råeste wakeboarder, nemlig i disiplinen som skiller gutter fra menn, det var duket for wakeboard nm bak båt. Enebakk Vannskiklubb stilte sitt fantastiske anlegg til disposisjon, og Arendal wakeboard Klubb hadde for anledningen fått lov til å leie den flotte X2`en til familien Andersen. Odd Roar Solerød var på plass med båten onsdag kveld, så for de som ønsket var det nok av tid til trening og bli kjent med bølge og båt.

Lørdag var det som nevnt konkurransedag, og værgudene var på vår side, og sammen med det flotte anlegget til Enebakk så fikk kjørerne forhold som man skal lete lenge etter. Paddeflatt vann og ingen vind. Dette førte til mye sterk kjøring og konkurransen var tett og hard.

Ekstra moro var det å se noen nye ansikter i båtsirkuset. Ken Emil Nikolaisen, Ragnvald Bart Balch og Stian Syversen var alle debutanter i konkurransesammenheng i wakeboard bak båt. Og det stod ikke på innsatsen, alle tre leverte solide run og luftige svev. Moro var det også at gamle ringrever som Tom Christian Gefle, John Sørensen og Simon Werner dukket opp på konkurransearenaen igjen. Noe som viser at det fremdeles er liv i båtmiljøet, noe også kjøringen til utøverne tilsa.

Ken Emil Nikolaisen i svevet

Det var kun seks finaleplasser, og etter kvalifiseringen var det Robert Mardoff Nielsen som tok seieren i heat 1 tett fulgt av John Sørensen. I heat 2 var det Egil Furre som knep øverste plass tett fulgt av Odd Roar Solerød. Resten måtte ut i LCQ, det var to ledige plasser igjen i finalen. Simon Werner kjørte solid og sikret seg den femte finaleplassen. Den siste plassen var det Tom Christian Gefle og Stian Syversen som Kjempet om. Mens Tom Christian var noe uheldig og ramlet i sitt run, leverte Stian sitt livs run og sikret seg den 6. finaleplassen.

Rangvald i svevet bak X2`en

I finalen var det tre kjørere som skilte seg litt ut, de som de siste sesongene har trent både på kabel og bak båt. Odd Roar Solerød, Robert Mardoff Nielsen og Egil Furre leverte alle sterke runs. Robert kjørte sterkt og satte alt av triks både regular og switch, Egil snurret i alle retninger, mens Odd Roar Solerød hadde litt av alt, og kjørte solid. Noe som førte til at han knep seieren. Egil Furre fikk revansje på Robert MArdoff Nielsen fra sist helgs kable NM, der Robert tok 1. plassen og Egil 2. plassen. Denne helgen blei det nok en 2. plass på Egil og Robert kapret 3. plassen. Men altså Norges Mester nok en gang; ODD ROAR SOLERØD.

Så her er komplett resultatliste

  1. Odd Roar Solerød 82,5
  2. Egil Furre 79,0
  3. Robert Mardoff Nielsen 76,5
  4. Simon Werner 50,1
  5. John Sørensen 39,0
  6. Stian Syversen 12,5
  7. Tom Christian Gefle
  8. Rangvald Bart Balch
  9. Ken Emil Nikolaisen


Bilder og text av Egil Furre


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.