Norsk Tipping mottok internasjonal pris for arbeidet med spillansvar

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 22. Nov 2018

Onsdag kveld fikk Norsk Tipping World Lottery Associations (WLA) Best Flagship Responsible Gaming Award.

Prisen ble tildelt for prosjektet "Proaktive samtaler", der kundekonsulenter i Norsk Tipping tar personlig kontakt med risikospillere i nøye planlagte telefonsamtaler. Det er nå gjennomført ca 3000 samtaler, og en fullskala forskningsstudie ved Stockholms Universitet har dokumentert effekten disse samtalene har på kundenes forbruk og spillevaner. Resultatene er svært positive.

- Driver fram initiativer

Det var WLAs president Jean-Luc Moner-Banet som delte ut prisen på WLA-kongressen i Buenos Aires onsdag 21.november. 

- Norsk Tipping viser igjen sin evne til å drive fram nye ansvarlig spill-initiativer som vil påvirke hvordan operatørene forstår feltet. Med sine proaktive samtaler addresserer Norsk Tipping kunder som befinner seg i risikosonen, og viser hvordan man på denne måten kan bidra til å bygge spillerens tillit til merkevaren, heter det i juryens begrunnelse.

Stolt og glad

- Jeg er både stolt og glad over at innsatsen vi gjør på spillansvarsfeltet blir lagt merke til internasjonalt, sier Norsk Tippings administrerende direktør Åsne Havnelid. 

Hun understreker at det er et uttalt mål for Norsk Tipping å ligge i front og drive utviklingen videre på dette fagfeltet.

- Uten troverdige og virkningsfulle spillansvarstiltak vil ikke bransjen vår kunne kalle seg bærekraftig på vegne av verken kundene eller samfunnet. "Proaktive samtaler"-prosjektet er et innovativt tiltak, som har dokumentert svært god effekt på risikospillernes forbruk og spillevaner, sier Havnelid.

Omsorg for kundene

Det er forsker og psykologspesialist Jakob Jonsson ved Stockholms Universitet som har gjennomført forskningsstudien som dokumenterer effekten av samtalene.

Les hans fagblogg om studien her: Slik forandret en telefonsamtale storspilleres forbruk 

- Det Norsk Tipping har gjort er verdensledende på fagfeltet, og jeg er stolt over å være en del av dette prosjektet. Jeg håper og tror prisen er en inspirasjon til å fortsette og utvikle spillansvarsfeltet, og at andre spillselskap følger etter. Å arbeide med spillansvar er å vise omsorg for kundene sine, og det gjenstår fortsatt mye arbeid på området, sier Jonsson, som har spillavhengighet som spesialområde.