Reisebrev fra Thailand desember 2019

Postet av Stephen Smithurst den 17. Jan 2020

Kontoret mottok dette reisebrevet fra familiene Storødegård og Aamodt som reiste til Thailand før jul for å trene og forberede seg til kommende sesong.


Vinter Wakeboard trening PWP Thailand

Endelig kom dagen som vi har ventet på. Med wakeboardet under armen går vi gjennom resepsjonen på hotellet ut til den ventende Taxien som skal ta oss til PWP.

Phuket wakepark PWP ligger i kathu området på øya Phuket. Parken har en 700 m lang counter clockwise kabelbane med mange elementer og to kickere. PWP har også en 2.0 kabel, basseng, restaurant og proshop. Hvis du er sliten og ikke orker å stå mer en dag, kan du alltids besøke Kathu elephant park oppe i gata, her kan du kan bade med elefanter, eller ta en kikk på Kathu waterfalls som ligger innenfor gangavstand fra parken.

PWP ligger en 10 min kjøretur fra hotellet i Patong. Det blir full taxi da hele fam Aamodt, fam Storødegård, 5 wakeboards og bagasje fraktes opp til parken, men det er god stemning og alle gleder seg. Det prates villig om hvilke triks som skal øves på og hvilke mål som man ønsker å nå under treningsperioden..

Vel fremme på PWP kjøper vi 7 dagers kort. Kortet kan brukes fritt innenfor de neste 15 dagene. Da er alt klart og det er bare å kle på seg sikkerhetsutstyret, spenne på seg brettet og sette ut på noen oppvarmingsrunder. Det er alltid noe spesielt å komme til en ny kabelpark, prøve ut de nye elementene samt utvikle seg videre på elementer og kickere man kjenner fra før. Det er deilig å se at mange av triksene sitter selv etter wakeboard tørke i 3 måneder. Maren setter en flott Scarecrow, Tuva lander nesten frontflipen fra kickeren, Timian hopper og spinner på elementene og Haakon herjer rundt på banen så de lokale gutta får store øyne.  
Etter en god økt på 4-5 timer, med litt bading, spising og hvile innimellom reiser gjengen slitne men fornøyde tilbake til hotellet i Patong by.

Vi står på wakeboard ca annenhver dag i dagene fremover, tryggheten og fremgangen kommer dag for dag. Haakon lander flotte raleys, back rolls og spins.
Timian kjører på med kicker frontflip, transfers og spins, Tuva lander frontflip, 360 spins og kjører på mange nye elementer og Maren da, hun viser hvorfor hun er Norgesmester med 5er fra kickern, flotte scarecrows og spins


Timian FrontflipMaren Scarecrow med Tuva i dobbel


Lufttemperaturen er ca 30 grader og vanntemperaturen nesten det samme, så her er det kun shorts som gjelder. Det er stabilt varmt og fint vær hver dag. Banen er oppe fra 0700 om morgenen til 2100 om kvelden. En av dagene valgte vi å kjøre på kveldstid i flombelyst bane gøy det altså, men vi ble alle enige om at vi synes det er best å kjøre på dagtid.

Litt luksus er det å bli hentet av mopedtaxi når man har falt av kabelen langt unna start, det har vi ikke hjemme :-)


Mopedtaxi henter Haakon


Solstråla Solveig liker å få seg en kjøretur innimellom badingen i bassenget.Mange fine dager i PWP og Phuket området nærmer seg slutten dessverre. Vi reiser hjem med nye opplevelser, god vintertrening og kjempe koselig sosialt samvær i sekken. Selv om man kanskje ikke alltid når alle målene man har satt seg, så er det viktig å huske på at all kjøring gir fremskritt. Det er ofte de små tingene som er viktig å trene på og det er ikke gjort over natten å sette masse nye triks på dette nivået.
Det er tøft både for hodet og kroppen, og det viktigste av alt er å bare kose seg og ha det gøy på vannet….

Da vender vi nesa hjemover, årets vintertrening er over og det er bare å se frem ny wakeboard sesong 2020, i mellomtiden får vi kose oss med snø, snowboard og ski og det er ikke feil det heller :-) Det går fort mot sesongstart i april, så om ikke så lenge børster vi støv av 5/4 drakta og finnes på vannet i Norsjø kabelpark.


Takk til NVWF for reisestøtten til Tuva, Maren og Haakon.

Med Vennlig Hilsen
Fam Aamodt og Storødegård


0 Kommentar

Kommentarer

Kommentarfelt er stengt

Levert av IdrettenOnline