Hva er barefoot?

Barfot er tingen for deg som liker fart, vann og spenning!

Dick Pope Jr. fra USA var sannsynligvis den første som klarte å stå på vannet uten ski på bena, dette skjedde allerede i 1947. I dag er sporten utbredt i hele verden og det arrangeres både EM og VM. Barfot var også oppvisningsgren under de Olympiske leker i Barcelona.

I barfot står utøveren på bare fotsålene, farten kan variere fra ca. 50 opp til 75km/t og det er ikke tillatt å bruke noen form for ski, selv ikke til å foreta starten med. Når det konkurreres skjer alt i lang line bak båten, men under trening er det vanlig å benytte en bom som plasseres på tvers, ut fra midt på båten.

I Norge begynte de første å stå barfot på 70-tallet, men først i 1990 ble det første stevnet i barfot avholdt på Romerike av Nes vannski-klubb. Nå arrangeres det NM og flere stevner i løpet av sesongen.

Det konkurreres i tre grener:

Slalåm:

Her gjelder det å krysse hekkbølgen flest mulig ganger i løpet av 2 x 15 sekunder. Det gis dobbelt så mange poeng for å krysse hekkbølgen på en fot i forhold til på to føtter. Et pass forlengs og et baklengs.

Trick:

Her gjelder det å utføre flest mulig trick i løpet av 2 x 15 sekunder. Eks. alt fra å stå på en fot til vendinger og salto. Poeng blir gitt ut ifra vanskelighetsgrad.

Hopp:

Hoppet er 45 cm høyt. Vinneren er den som har det lengste stående hoppet i løpet av tre forsøk. Ingen poeng for stil, kun lengde er tellende.