Historikk

Emil Petersen var den første nordmannen vi kjenner til som sto på vannski. Det skjedde på den franske rivieraen på 1920-tallet. Han tok med seg sporten hjem og etter hvert ble det mer og mer vanlig å stå på vannski langs kysten om sommeren.

På slutten av 60-tallet var det en entusiastisk guttegjeng som ville stå vannski i mer ordnede former. De hadde begynt å kjøre både slalåm, trick og hopp på vannski og ville delta i konkurranser. Denne gjengen startet opp Norges Vannskiforbund i 1961. Den første formannen var Knut Hauge.

Utover 70-tallet ble det dannet mange vannskiklubber. I 1975 hadde idretten blitt så stor at det ble sendt søknad til Norges Idrettsforbund (NIF) om opptak. I 1976 ble forbundet opptatt som et utvalg i NIF. På 70-tallet begynte vi å integrere funksjonshemmede utøvere. Her har Norge vært et foregangsland innen vannski. I 1984 fikk vi endelig særforbundstatus.

På slutten av 90-tallet begynte wakeboard å dukke opp. Wakeboard har vokst jevnt og vi har nå mange rene wakeboardklubber. Dette tok vi konsekvensen av i 2009 og endret navn til Norges Vannski- og Wakeboard Forbund.

Vi har i løpet av årene fått frem flere utøvere i verdenstoppen. Vi besitter også stor teknisk kompetanse og har arrangert store mesterskap som U21 EM og EM åpen klasse.