Reisebrev treningstur Tyskland, høstferien 2021

Postet av Stephen Smithurst den 18. Okt 2021

Endelig var restriksjonene slik at vi kunne ut og reise igjen. Haakon Aamodt og Lucas Ruud fikk derfor muligheten til en treningsreise til Tyskland. Haakons far ble med som sjåfør, tolk og generell besserwisser.

Vi benyttet oss av wakebordparker i Hamburg og ved Süsel (i nærheten av Lübeck).

Parken i Hamburg (wasserski-wakeboard-hamburg.de) er et veldig flott anlegg. Det er Pro-shop, omkledningsgarderober og dusjanlegg, og restaurant med flott utsikt, like ved dock. Banen har mange bra elementer, og det krever god utholdenhet å fullføre komplette runs. Kabelen er av den ekstra lange typen (830meter) og dersom man faller av på et ugunstig sted får man både en lang svømme og -gåtur for å komme tilbake til dock., da den ikke er omsluttet av brygge/land på bortre langside. Begge fikk erfare dette. Vi synes kabelen var litt for lav/slakk på langsidene og litt for høy/stram på kortsidene i forhold til hva vi foretrekker, men vi hadde det veldig gøy og det ble en svært nyttig treningserfaring. 

Et bilde som inneholder utendørs

Automatisk generert beskrivelseHamburg.

Parken i Süsel (suesel-seeparx.de) består av et fantastisk anlegg med tre full-size kabler og en 2.0. Anlegget ligger i veldig i vakre omgivelser, med campingplass inne på området. Det er også en restaurant ved dock, med panoramautsikt over hovedbanen. Vi opplevde at det var litt vind i nærområdet en av dagene, men dette fikk lite effekt inne på banen, da denne ligger litt senket i terrenget og er skjermet av park-lignede vegetasjon. Hovedkabelen her, er også lang, omtrent samme som i Hamburg.  Her er det imidlertid flytebrygger og land med fine stier hele veien rundt banen, noe som gjorde det lett og behagelig å komme tilbake til dock etter fall langt ute på banen.

Det ble MYE trening de dagene vi hadde til rådighet her. Sesongen er jo over, så nå var det bare å presse de siste dråpene ut av sitronen. Det ble terpet mye på airtricks-portefølger med ulike kombinasjoner og utforsket nye muligheter på elementene. Vi var knapt på land fra parken åpnet til den stengte. Vi likte anlegget svært godt og tenker at her vil vi dra på ny ved en senere anledning.

Et bilde som inneholder tekst, utendørs, båt

Automatisk generert beskrivelse Süsel

 

Vi er svært takknemlig for støtten fra forbundet som gjorde denne treningsturen mulig.

Mvh
Lucas og Haakon