Elitelaget vannskis treningstur til Florida påsken 2022

Postet av Stephen Smithurst den 25. Apr 2022

Torsdag 07.04. møtte 6 av våre utøvere grytidlig opp på Gardermoen. I tillegg hadde vi med oss Eline fra Open-laget. Vi stilte oss opp i køen til innsjekk i god tid (trodde vi) før avgang, men denne dagen var det meste ute av drift på OSL. Så etter en time i kø og ytterligere en time ved innsjekkingsskranken måtte vi løpe gjennom hele flyplassen til gate. Trygt på plass i setene gikk turen via Frankfurt til Orlando for 10 dagers trening fordelt på 12 dager.

Et bilde som inneholder utendørs, person, tre, bakke

Automatisk generert beskrivelse

Fredag ble første dag på vannet for seks av utøverne. Det var en del rust å spore, men alle var fornøyde med å komme i gang. Og de fleste kom seg godt gjennom løypa i løpet av det første settet etter å ha fått god coaching fra Boris. De første tilbakemeldingene dreide seg i stor grad om posisjonering, på skia og før gate. I det hele har mye av treningsoppholdet dreid seg om å jobbe med nettopp dette. Etter det vi har sett fra land og gjennom samtaler med utøverne er det liten tvil om at dette også ga resultater i løpet av oppholdet. Etter tre-fire dager var de fleste tilbake på nivået de var på slutten av fjorårs-sesongen.

Det har også blitt trent på trick i løpet av oppholdet, og også der har mye av treningen dreid seg om å stå riktig på skia, ha hendene i rett posisjon og vekten sentrert. Utøverne tok til seg tilbakemeldingene de fikk og vi så at terping på detaljer sakte, men sikkert førte til bedring i utførelsen av alt fra basistrick til waketrick og flipper. Eline har fått prøvd hoppskiene i løpet av oppholdet og ut ifra det vi så er det grunn til å tro at vi vil få tett konkurranse om medaljene i Open NM i år.

Ved siden av trening på vannet har oppholdet blitt brukt til å jobbe med brunfarge, slappe av mellom slagene, spise og oppleve noe av det mer turistpregede Florida har å tilby. Vi har prøvd Golf, Go-Cart, Badeland, Stillehavsstrand, Gulfstrand, Gratisområdene i Disney og Universal og selvsagt utallige shoppingsentre og butikker. Perfski og Masterline var vi innom ikke mindre enn tre ganger i løpet av oppholdet.

Mat er et eget kapittel i USA. Grovt brød er ingen steder å finne og middag dreier seg i stor grad om kjøtt. Middag ble inntatt på ulike restaurantkjeder og utøverne fant alle ulike varianter de likte. Frokost var hvitt brød, med skinke og ost, frukt, havregrøt og/eller egg. Utøverne var også flinke til å drikke nok vann og annen drikke.

De to siste utøverne på laget hadde valgt egne opplegg i påsken. Trym har vært hos Jodi og trent og Nora H har vært hos Francisco i Portugal. Trym, Sondre og Petter ble i perioder inkludert på noen av våre utfarter, og Eline og Magnus K var en dag og trente hos Jodi. Den siste lørdagen var hele laget invitert til Jodi hvor vi ble servert en helt nydelig paella. Der var Espen D, Ole M, Janne og Dennis også. Hos Boris møtte vi Lars Ola so var på tur sammen med Emma som etter hvert fikk jobb som løpecoach for deler av laget.

Vi kan konkludere med at dette har vært et vellykket opphold der utøverne har fått en god tjuvstart på sesongen. De har jobbet godt med de tilbakemeldinger de har fått fra Boris og Tanguy.  Vi som lagledere har blitt bedre kjent med treningsgruppa på godt og vondt. (mest godt.) Boris skryter veldig av utviklingen til ungdommene og mener at det er en god jobb som blir gjort med vannski i Norge. Han ser at det begynner å nærme seg at vi har utøvere som kan begynne å utfordre om finaleplasser i internasjonale konkurranser. Rådene vi fikk med oss var å jobbe med basisen, ha fokus på posisjon, stå riktig på skia og fullføre svingene før de går på drag. Jodi skryter også veldig av hva som er blitt gjort rundt våre unge utøvere de siste sesongene og er imponert over nivået på de han har sett disse to ukene.

Til slutt vil vi to lagledere takke for tilliten foreldre, utøver og forbund har gitt oss, og for muligheten til å bidra i å skape minner, opplevelser og å utvikle utøverne både sportslig og på det personlige plan. Sånne felles-opplevelser er med på å styrke miljøet og skape samhold blant utøvere fra ulike klubber, noe vi mener er avgjørende for å opprettholde og utvikle idretten vår her hjemme.

Lars Ødegårdstuen og Knut Einar Kvisla


PS! Det ligger ute flere bilder, videoer og daglige rapporteringer på opprettet Facebookgruppe
Vannski Florida 2022