Resultater uoffisiell Norgesmesterskap Big Air og Raillinje 2022

Postet av Stephen Smithurst den 3. Aug 2022

Lørdag 30. juli var det duket for NM wakeboard Big Air og Beste Rail Linje. Det er første gang det arrangeres Norgesmesterskap i disse disiplinene. Men som feks langrennski består i et imponerende antall distanser man kan bli mester i, så er det på tide at vi utvider mangfoldet litt innenfor wakeboard og gjøre litt det samme som den brett sporten vi slekter mest på nemlig snowboard. (undertegnedes mening:)

Hele fredagen var satt av til trening, slik at utøverne kunne gjøre seg kjent med hopp og rails.
Mye imponerede kjøring så det så lovende ut for en bra konkurranse lørdagen.

Da konkurranse dagen var her fikk vi flatt vann, sol og lite vind så alt lå til rette for luftige svev og teknisk kjøring, og det fikk vi. I kvalliken fikk alle to run hver på rails og to treff på kickere der kun beste run på rails og beste triks på kicker ble tellende. Damen var først ut med kvalifisering for Beste Rail linje og Big Air. Her var det forhåndsfavoritten Elisabeth Røyneberg som innfridde og tok seieren i kvalifiseringen både i Big Air og Best Rail Linje etterfulgt av Malin Forberg Kaasin og Pia Johnsen på de øverste plassene i Big Air, mens i Beste Rail Linje sneik Anita Westman seg inn på 3. plassen.

På herresiden var det større forskjell på hvem som utmerket seg i de ulike disiplinene, og her var det også noen som valgte og satse alt på en disiplin. Railsa står tett og bommer man litt på en landing var det fare for at man misset et av i alt fire hit på railsa, noe som ville føre til at man ikke ville nå opp. Imponerende, kreativ kjøring og hard konkurranse, og kun de to beste videre fra hvert heat. I heat 1 var det Jonas Sørlie som imponerte mest og vant sitt heat foran Haakon Aamodt. I heat 2 var det hjemmehåpet Sondre Slaatelia som stakk av med seieren foran multitalentet Magnus Kristiansen.

I Big Air var det store luftige svev og reine landinger, dommerne ville se, men dette kombinert med med teknisk vanskelighetsgrad ble verdsatt høyest.

I Heat 1 var det 44 år unge Stian Syversen som viste ungdommen hvordan det skal gjøres med dagens høyeste svev og en halfcabroll så stilfull som man kan få den. Dette ga han seier i heatet foran Magnus Kristiansen som klinte til med en 540 med nesegrep. I heat to var det unge lovende Elias Poppe som stakk av med seieren med en 720, foran forhåndsfavoritten Jonas Sørlie.

Herrene som ikke kvalifiserte seg fikk alle en ny sjanse i LCQ, her var det kun et run på railsen og et kicker hit til hver utøver, og kun vinner fra hvert LCQ heat  som tok seg videre, så nåløyet var enda trangere. Med mindre rom for feilmargin og at utøverne måtte satse alt for å sikre seg en finaleplass førte til luftige svev og dristige railvarianter, men også mer knall og fall. I Best Rail Linje Var det til slutt Elias Poppe og Lucas Elvir Ruud som sikret seg de siste finaleplassene. Mens i Big Air var det Tage Reiersøl og David Smith som vant hver sitt LCQ heat og tok seg til finalen.

I dame finalene var det nok en gang Elisabeth Røyneberg som imponerte stor, og var en del hestehoder foran sine konkurrenter med imponerende kjøring som hadde tatt henne høyt opp på listene i herreklassen. Og det tok henne helt til topps i begge grener, på kickeren landet hun en klokkerein Crowmobe, mens på Best Rail Linje imponerte hun med transfer bs 270 ut. Men er ikke bare Elisabeth som har tatt store steg, samtlige damer imponerte, og nivået på damesiden er så absolutt på gang. Mellom 2.-5 plass var veldig jevnt da samtlige damer snurret og landet flotte spinns. Så dommerene fikk en tøff oppgave med å skille de øvrige. Malin Forberg Kaasin landet den største og stødigste 360´en og kapret 2.plassen, mens Anita Westman Sikret seg den siste plassen på pallen med sin 360.

Pallen Open damer - Big air

 

Pallen Open damer - Raillinje

 


 Best Rail Linje finalen for herrer var nivået utrolig, det herrene fikk klemt ut på de fire railsa og i kombinasjon var svært imponerende. Men til sist stod det mellom Sondre Slaatelia og Magnus Kristiansen. Magnus valgte linjer og kombinasjoner ingen andre gjorde og kjørte teknisk og fint, men Sondre Slaatelia som valgte å stå over Big Air for å konsentrere seg helt og fult om Beste Rail Linje innfridde til de grader. Men stor fart og en så teknisk kjøring ingen av de andre kunne match. Noe som sikret han Norgesmesterskaps tittelen foran Magnus Kristiansen og Jonas Sørlie.

Pallen Open herrer - Raillinje

 

I Big Air finalen fikk hver 3 forsøk på kickeren, men det ble satsett hard fra start. Jonas Sørlie var forhåndsfavoritten, og han innfridde. På andre hittet landet han en klokkerein og stor 900 noe som sikret han Norgesmesterskaps tittelen. Men ikke langt bak fulgte Magnus Kristiansen, han gjorde en veldig stor og langsom 540 med et solid nesegrep i finalen. 3. plassen hadde Stian Syversen lenge hånda på med sin skyhøye halfcab roll med setebeltegrep, men i 3. og siste forsøk landet Elias Poppe en klokkerein 720.


Pallen Open herrer - Big Air

 

Egil Furre
Arendal WBK


Resultatene fra lørdagens konkurranse finnes her.  De ligger også på terminliste siden, under arkfanen Kalender.