Reisebrev del 2 fra Tina Steffensen

Postet av Stephen Smithurst den 22. Mai 2023

Filippinene

Med over 7000 øyer, er det mange steder å utforske på Filippinene. Landet har muligens de billigste
wakeboardanleggene i Asia. I tillegg prater alle engelsk, du kan spise så mye ribbe du vil og de dyrker verdens beste mangoer der! Selv har jeg kun vært på 4 av øyene, så god grunn til å reise tilbake!

DECA CLARK
Turen startet i Clark. En by kun 2 timer unna Manila. Her har de en full size kabel, samt en liten 2.0 for nybegynnere. Rett ved banen ligger Homies Hostel. For 1000 pesos (nesten 200kr) natta, får du dele rom med 3 andre personer. Er du heldig er en av de Raph Trinidad:) Det beste her er at anlegget åpner tidlig og det nesten ikke er noe folk, så meste parten av tiden kjører du nesten aleine på banen. 

CWC
Jeg reiste videre fra Clark til Camarines Sur Wakeboard Complex. Dette er bare en kort flytur, eller 9 lange timer i buss, fra Manila til Naga. Anlegget består av en stor bane, samt en hel haug av 2.0 baner både for nybegynnere og viderekommende, med blant annet poolgap. Dessverre var ikke været helt optimalt for kjøring, med monsunvind på 20 m/s nesten hele dagen ... Men parken er kjempemorsom! 

 

Et bilde som inneholder utendørs, sky, himmel, vann

Automatisk generert beskrivelse

 

Tips!
Det finnes cabanaer/hytter ved kabelen som man kan leie, men disse er ganske dyre. Anbefaler å leie en Airbnb, eller andre billigere alternativer som The Winch House og Kenneth Hostel, som også ligger nærme kabelen.


WAKEPARK SIARGAO
Etter CWC gikk turen til Siargao, en liten øy helt sørøst i landet. Med landets beste surfespots drar nesten alle backpackere hit for å leve i «surfeviben». I tillegg til surf har øya en 2.0 bane. Dessverre ble Siargao hardt rammet av en tyfon i desember 2021. Hele wakeboardanlegget ble ødelagt, inkludert alle elementene og poolgapet. De har først nå fått bygget det opp igjen. Når jeg var der satte de ut hoppet, men jeg rakk dessverre ikke å teste poolgapet før de var ferdig med det. Etter å ha kjørt her en gang, ble jeg spurt om å holde en treningssession for de lokale jentene. 

 

Et bilde som inneholder utendørs, sky, gress, himmel

Automatisk generert beskrivelse

 

Thailand
Vi har vel alle sett videoer fra utøvere som tilbringer vinteren på wakeboardanlegg i Thailand og drømt om å dra hit? Thaimat, billig massasje og glade folk i tillegg! 

PHUKET 
Midt i Thailands mest turistifiserte by ligger Thai Wakepark Phuket. Her kunne jeg bo på rom rett ved banen for 1000THB/natt. Dette er også en veldig fin by å ture litt rundt i. Avstanden er kort fra banen til fine strender, templer og markeder. 

Den letteste reiseruta fra Phuket til Bangkok er å fly. Men det går også nattbuss på 13 timer, som blir den naturlige løsningen når man reiser på budsjett.

TWP
Thai Wakepark Lamlukka er en av de kuleste banene jeg har vært innom. Med masse elementer, og evig mange kombinasjoner og muligheter, er dette også en av de mest populære plassene å kjøre i Thailand. Her endres parken hele tiden og det er umulig å bli lei! Det eneste som er dumt er at anlegget ligger i gokk, en time fra Bangkok sentrum, og man er avhengig av moped eller taxi for å komme seg noe annet sted. 

TWPxESC
Dette var arenaen for IWWF World Championships i 2022. Den nyeste kabelbanen i Bangkok, med masse bra elementer. Denne banen ligger også langt fra sentrum, men er mye lettere tilgjengelig. Det er også skatepark, samt masse andre aktiviteter rett ved banen. 


Tips!
Kjøp 5/10/15 times pass på TWP i Bangkok. Det inkluderer dagspass for antallet dagene du velger. Det er også mulig å kjøpe pass som kan brukes i begge parkene, Lamlukka og ESC.

 

Thailand ble turens siste destinasjon. Er ikke barebare å farte rundt fra en plass til en annen med boardbag på 25kg. Har vært veldig gøy å besøke så mange ulike land og wakeboardanlegg, men nå gleder jeg meg helt sjukt til å starte wakeboardsesongen hjemme i Norge! 

Vi sees på vannet!

Hilsen TinaKommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.