Wakeboardskole - Sauherad IL wakeboard

Postet av Stephen Smithurst den 10. Aug 2021

Her følger rapport fra årets wakeboardskole hos Sauherad IL, wakeboard.

Sauherad IL wakeboard har nå gjennomført en languke med wakeboardskole. Deltakerne på wakeboardskolen har i tillegg kunnet delta på 3 helger med elitelagstreninger.

Wakeboardskolen har i år som tidligere hatt deltakere som ønsker å videreutvikle egne ferdigheter, for utøvere som klarer å stå hele runder og kan kjøre over elementene på kabelen.

Det har vært 26 deltakere på wakeboardskolen i alderen fra 8 -16 år. Fokuset har vært å videreutvikle grunnteknikk, kjøring på hopp og elementer, og noen har også begynt på grunnleggende air tricks.

David Smith, Bork Ower og Jonas Sørlie har fungert som trenere på skolen. I tillegg til wakeboardskolen har eliteutøverne på wakeboard gjennomført sine treninger og deltatt på fellesaktiviteter sammen med wakeboardskolen.

To veteraner har fått delta på deler av elitetreningene og tre utøvere har fått hospitere med elitelaget på alle treningene. I tillegg til flere økter med wakeboard, har utøverne deltatt på turn/basis trening, tur til klatreparken i Bø, wakesurf bak båt, sosialt samvær, pizzakveld og visning av wakeboardfilmer på storskjerm.
Vi i Sauherad IL ser at wakeboardskolen vi arrangerer hvert år bidrar til rekruttering og til å få flere til å fortsette med wakeboard. Dette kan vi se ved at alle dagens eliteutøvere har vært med på flere tidligere wakeboardskoler og alle som deltok på wakeboardskolen i fjor deltok på NM eller NM barneshow.

Wakeboardskolen var fullbooket allerede etter noen få timer, med venteliste (vi bruker venteliste om noen ikke kan være med hele tiden) I løpet av helgene og uka har til sammen 30 utøvere deltatt.

Elitelaget teller 9 utøvere.  2 Veteraner (+ 41) har fått delta på deler av treningene til elitelaget.

Det vil si at til sammen 41 utøvere har deltatt på årets wakeboardskole og elitesamlinger.

Vi i Sauherad IL vil takke for en flott lang uke (+ helger) med masse aktivitet.

Hilsen
Thomas Ower, leder
Sauherad IL wakeboard