Sesongavslutning ungdomslaget vannski

Postet av Stephen Smithurst den 9. Sep 2021

Sesongavslutning ungdomslaget

Fredag 3.9 puttet vi 2 lagledere, 9 ungdommer og ikke minst masse vannskiutstyr i 2 biler og satte kursen mot Trondheim. To av utøverne fra ungdomslaget hadde dessverre ikke mulighet til å delta denne gangen. Siden vi bor såpass spredt ble det rene rutebussen som plukket opp en etter en. Fra Lillehammer hadde vi alle som skulle med på plass, og tok fatt på ferden oppover Gudbrandsdalen. Ved felles matstopp på Dombås møtte vi 2 deltagere til og en pappa som stilte som sjåfør. Turen over Dovrefjell gikk fint, og flere ble betatt av den vakre naturen og fjellene som omga oss. Godt var det at vi fikk noe fint å se på, for de 2 siste timene av turen ble gjennomført i mørke og regn. I den ene bilen fant vi ut at Melhus var utrolig svært! Hvordan det så ut kunne vi bare gjette oss til. 

   

 

Vel framme på Karivollen overnatting fikk vi, etter et salig kaos i tildelte rom, etter hvert ordnet opp i rommene vi skulle sove på og innlosjert oss. Alle fikk rom for natten og en god natts søvn enten det var i køyeseng, dobbeltseng eller den litt mindre dobbeltsengen. Hva håndballaget fra Ullkisa tenkte dagen etter, da det om mulig var enda mere surr for de vites ikke, men det er en annen historie. 

 

Etter frokost, og litt handling, lørdag morgen gikk turen til Svorken Vannskiklubb sin arena på Hjultjønna. Der ble vi møtt av Tage og Kristian Lilleberg som tok oss varmt imot, og strålte om kapp med høstsola. To av våre utøvere er studenter i Trondheim, og de hadde med seg Morten Lilleberg Johansen fra byen. Morten og Kristian deltok på samlingen som hospitanter og representanter fra Svorken. Den første utøveren var på vannet litt over kl 10, og da gikk det slag i slag med trening i alle tre grener. 

       

       

 

Vi er så heldig at vi har 4 egne båtførere i laget, og de byttet på å kjøre båt og gjorde en kjempejobb hele helgen. Vi har mange rutinerte utøvere som er gode på å coache og gi tilbakemeldinger til andre, og vi bruker godt av de ressursene vi har internt i laget. Vi er opptatt av å skape en god delingskultur, samt en trygg arena og utfordre seg og prestere i. Utøverne gir tilbakemelding på at de får gode råd og tips av lagkamerater som de tar med seg videre. Gjennom dagen utførte utøverne styrketester som de også gjorde på vårsamlingen. Mange hadde forbedret seg mye siden i vår! 

   

 

 

       

Båten ble parkert ca 18.30 lørdag kveld, og da var det bare tida og veien for å rekke bordreservasjon på Egon i Tyholttårnet kl 20.00. Mye kunne vært sagt om denne transportetappen, men la oss nøye oss med å nevne noen stikkord: kommunikasjonssvikt i flere ledd og generasjoner blant lokalbefolkningen, glemte romnøkler som gjorde tilgang til klesskift utfordrende for enkelte, frakting av flyttelass nr 3 til hybelhus, klesskift bak en container på parkeringsplassen på Tyholt mm. Vi fikk alle på samme sted til slutt, og var et lite øyeblikk tilfreds med at vi hadde full kontroll. Det varte helt til bordbestillingen, som vi da måtte utføre selv. Det viste seg imidlertid at dette var vi gode på, for da vi hadde dobbelt og trippelsjekket fikk alle den maten de hadde bestilt. Verre ble det med dessertbestillingen som de profesjonelle servitørene tok seg av. Til deres forsvar er det ikke lett å holde styr de ulike preferansene på denne gjengen.

 

Under middagen ble det delt ut diplomer til alle utøverne, og laglederne sa noen velvalgte ord til hver enkelt. Vi er utrolig stolte av denne gjengen, og det fortjener de å høre. De utvikler seg ut fra sitt nivå og presterer godt på vannet, men de har også utviklet et godt samhold i gruppa. Vi har mange ressurser i eget lag. I tillegg til båtførere har vi flere dommere, både nasjonale og internasjonale. Vi har i tillegg teknisk kompetanse. Dette er funksjoner som er helt nødvendige i et vannskimiljø, og for at utøverne kan få prestere på vannet må det legges ned mye jobb både i forkant, underveis og i etterkant. Dette er det viktig at vi bevarer for framtiden.

 

Søndag var første løper på vannet kl 10, og båten gikk non-stop til kl 14. Vi var superheldige med været også denne dagen. Lagledere tok underveis en samtale med hver utøver med fokus på trivsel, oppnådde mål for denne sesongen og mål for neste sesong. Kristof og Jacob var de med lengst vei, og de dro derfor litt før oss andre. Klokken 15 var bilene pakket og vi var klare for avreise. Vi valgte nok en gang å stoppe på Dombås for en felles matbit (etter å ha kjørt innom en stengt BurgerKing på Oppdal) og turen gikk radig nedover E6. Dessverre var det skjedd en tragisk dødsulykke ved Tretten som førte til at også natten måtte benyttes til hjemreise, men til tross for dette er nok alle fornøyd med turen. Stor takk til dere alle for en kjempefin tur! Takk til Svorken Vannskiklubb ved Stian og Tage Lilleberg for lånet av vannskiarenaen, og takk til Morten og Kristian for at dere ville henge med oss denne helgen. Det var hyggelig å ha dere med!

Med det går denne vannskisesongen mot slutten. Det har vært fantastisk for oss å få være med disse ungdommene i deres utvikling og samhold. Takk til NVWF for deres satsning innenfor ungdomsidretten! Vi håper vi gir tilbake både på land og i vann.

Takk for tilliten som lagledere for Ungdomslaget 2021. 


Monika og Monica