To gull og ny norsk rekord i Serbia

Postet av Stephen Smithurst den 22. Aug 2023

I helgen reiste Lars Ola Våltorp, Ole Johan Bjørnøe, Espen Dale og Anders Foss til Beograd for å delta på det tradisjonsrike slalåmstevnet Memorial Mladen Parun. Det norske laget var på plass allerede torsdag formiddag for å bli litt bedre vant med vannet før det hele startet lørdag morgen. Temperaturen lå jevnt på 30 grader i skyggen og 24 grader i vannet gjennom hele helgen.  Arenaen ligger rett på utsiden av Beograd og er kjent for å ha et av Europas beste slalåmvann.
 Årets norgesmester i åpen klasse og kongepokalvinner Lars Ola Våltorp viste nok en gang at han klart er Norges beste på 58 km i timen. I første runde klinket han til med et toppresultat med 4.5 bøyer på 11 meters line, noe som også er årsbeste og tangering av egen pers. I de påfølgende rundene kjørte han også svært sterkt med ytterligere tre runder med resultat på dyp 11 meters line, noe som resulterte i gull i åpen klasse.

Anders Foss har levert toppresultater i hele sommer, og vunnet stort sett alt han har deltatt på. Han skulle ikke være noe dårligere denne helgen og allerede i første runde slo han til med et kanonresultat med 5 bøyer på 10.75 meters line som også er ny norsk rekord i klassen + 45. Dette holdt til et overlegent gull i klassen og Anders rykker også med dette resultatet opp til en foreløpig 2 plass på den Europeiske rankingen i klassen +45. Se rankingen på følgende link: http://www.iwwfed-ea.org/classic/rl2023/eame/index.php?page=RL&categ=Vet2_Men

Ole Johan Bjørnøe kjørte også sterkt, og med et beste resultat med 1 bøye på 11 meters line rakk det til bronse i klassen + 45. Espen Dale fra Stavanger vannskiklubb hadde ikke helt lykken med seg denne helgen, og på en mellomlanding i Frankfurt på veien ned ble skibagen dessverre igjen, og der ble den liggende helt frem til den dukket opp i Beograd søndag ettermiddag 1 time før hjemreisen. Til tross for at det ikke ble like mye ski som planlagt syntes han stevnet og forholdene var noe av det beste han hadde sett og har allerede bestemt seg for å også bli med til neste år. 

Se alle resultater fra  stevnet her: http://www.iwwfed-ea.org/classic/23SRB001/

Norges Vannski- og Wakeboard Forbund gratulerer så mye med fantastiske resultater og ønsker gutta lykke til med resten av vannskisesongen.

Flere bilder ligger ute på bildegalleriet