Norge med svært sterk laginnsats i Hellas

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 29. Jul 2019

Norges lag under+35 EM er nå tilbake etter et svært vellykket mesterskap. Forholdene var optimale, arrangementet var strålende og Norges lag presterte meget godt.

Hanne Lotte Finstad tok med seg en bronsemedalje i trick. I tillegg kvalifiserte hun seg til finale i slalom etter å ha tangert sin personbeste med 5@16/52.

Lise Elgesem Vang kvalifiserte seg til finale i alle tre grener og endte opp med sølvmedalje i slalom etter å ha blitt slått med en halv bøye i finalen. Videre knuste hun konkurrentene i hopp og tok gullet etter å ha hoppet det lengste hoppet sitt noensinne på hopphøyde 150cm. 33,2 meter!! I tillegg tok hun med seg en sølvmedalje i overall i klassen damer 45+. Fantastisk!

Ole Johan Bjørnøe bommet for en gangs skyld på 12 meteren i slalom og kom derfor ikke til finale. I hopp og trick derimot leverte han sterkt. Han tok en bronsemedalje i trick og avsluttet hele mesterskapet med et monsterhopp på 50,2 meter i en sinnsykt spennende finale. Dette ga ham gull i hopp og sølv i overall i klassen herrer 35+

Lasse Johnsen var som vanlig i storform også under dette mesterskapet. Han knuste konkurrentene i hoppfinalen og vant også overall med drøye 2500 poeng. I tillegg ble det en overraskende bronse i trickfinalen. 3 medaljer også på ham med andre ord!

Anders Foss kvalifiserte seg enkelt til finale i herrer 35+, og vartet opp med fantastisk kjøring også i finalen. Resultatet ble 4@11/55, det samme som sølvvinneren, men på grunn av svakere resultat i kvalifiseringen ble det en svært sterk bronse i klassen. Dette er Anders sin første EM-medalje, og Norges første i slalom i denne aldersklassen på svært mange år.

Lars Marthinsen var teamcaptain og deltok i klassen 45+ i slalom. Han kjørte 2@12/55 i kvalifiseringen, og måtte ut i en nervepirrende omkjøring med to andre for å avgjøre hvem som skulle gå til finale. Denne vant han, og endte i sin første EM-finale noensinne.

Det var 19 nasjoner med i årets EM. Norges lag gjorde en svært god figur og endte på 4. plass med kun 6 utøvere på laget. Vi har svært mange gode løpere hjemme, og håper at disse deltar til neste år slik at vi kan ta en pallplass også i team-konkurransen.