To gull, et sølv, en ny pers og tre årsbeste på Canal Cup i Ungarn

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 17. Sep 2019

6 utøvere fra Asker og Bærum Vannskiklubb og 1 utøver fra Kvelde Vannskiklubb deltok i helgen som var på årets Canal Cup utenfor Budapest, Ungarn.

De som reiste nedover var:
Anders Foss, Henrik Foss, Niklas Hallberg, Lars A. Marthinsen, Susanne Varming og Thor Henning Paulsen (alle Asker og Bærum VSK)
Ole Johan Bjørnøe (Kvelde VSK)

NVWFs landslagstrener vannski, Magnus Jonsson, var også tilstede men var der for å konkurrere for Sverige.

Det ble kjørt fire runder slalåm over to dager.
Forholdene var absolutt helt optimale begge dager med 22 i vannet og 26 i skyggen.
At kan sies at dette er et av Europas mest spektakulære arenaer hvor vannet kun er 520 meter langt og 36 meter bred. Det ble dramatikk lørdag da Anders på 11 meters line kjørte rett inn på land i nesten 100km/t. Heldigvis tok det kraftige sivet av for støyten og han kom fra det hele kun med å være mørbanket og noen skrubbsår.

Til tross for dette gjorde Anders det svært bra i alle fire rundene og vant klassen med et beste resultat på 2.00/55/10.75. Landslagsløper Ole Johan har trent mye med Anders Foss i løpet av sesongen og det skulle vise seg å gi resultater. Han satte ny personbeste med 3.5 bøyer på 11 meters line og ble nummer 2. 

Henrik Foss var best i klassen 45+ og ble nr. 7 med en sterk prestasjon med 3.5 bøyer på 12 meters line etterfulgt av Lars A. Marthinsen på niende og Niklas Hallberg på tiende.

Susanne Varming kjørte også sterkt og vant klassen damer 55+. Thor Henning Paulsen var med for andre gang og med et resultat på 5.5 bøyer på 14 meters line endte han på en fin 5 plass i sin klasse.

Både Susi, Henrik og Lars Andreas hang godt i håndtaket bak båten, noe som resulterte i årsbeste for de alle tre.

Så må det til slutt nevnes at det må rettes en takk til ekteparet Gabor og Sylvia Nemeth som stod for arrangementet på sin privateide arena. I følge det norske laget så stod de også i år for helt enestående service fra morgen til kveld under hele mesterskapet. Alle var storfornøyde med oppholdet og har store planer om å returnere til neste år. 

Noen bilder fra helgen ligger ute på Bildegalleriet her.

Alle resultater er å finne på denne siden.