Audun Lilleberg 6:a på VM!

Postet av Michael Kjellander den 19. Sep 2016

2016 IWWF 35+ World Waterski Championships som avhållits under 5 dagrar i Sesena, Spanien avslutades igår eftermiddag. Under fantastiska förhållanden men med osedvanligt kyliga morgnar med en temperatur av under 10 grader har lite drygt 200 atleter från 28 nationer deltagit vid detta världsmästerskap. Norge och NVWF var representerat av Audun Lilleberg, Lasse Johnsen och Thor-Henning Paulsen i klassen 55+ och Niklas Hallberg och Henrik Foss i klassen 45+ samt Anders Foss i klassen 35+.

Våra åkare presterade många fina resultat där Audun Lilleberg lyckades bäst av alla genom att först kvalificera sig till hoppfinalen och sedan placera sig på en 6:e plats i den stenhårda konkurrensen. Även Lasse hoppade stabilt och slutade 7:a just bakom Audun men utanför finalen. Lasse slutade även på en klart godkänd 7:e plats i overall med Audun tätt bakom på 9:e plats.
Norges-rekord hållaren i slalom, Thor-Henning Paulsen, fick tyvärr inte riktigt till det i sin favoritgren slalom och fick nöja sig med, ett för honom, blygsamt resultat av 5,00/55/14,25.

Våra två åkare i klassen 45+ presterade helt klart godkända tävlings åk där Niklas Hallberg levererade ett kvalificeringsresultat endast en ½ boj från sitt egna Norges-rekord. Hans resultat av 3,50/55/12,00 gav honom en delad 18:e plats. Efter ett misstag runt fjärde bojen slutade Henriks VM-framträdande med ett resultat av 5,00/55/13,00 vilket i sin tur resulterade i en 28:e plats.

Anders Foss har under hela säsongen, tävling efter tävling, presterat fantastiska resultat och så gjorde han även under detta VM. Med ett kanonresultat av 1,00/55/10,75 var han endast en hårsmån (½ boj) från att kvalificera sig till slalomfinalen. Tyvärr var inte marginalerna på Anders sida men en 11:e plats är definitivt ett fint kvitto på att Anders nu definitivt tillhör världseliten i denna klass och disciplin.

Vårt duktiga landslag slutade på en högst respektabel 10:e plats i lagtävlingen som föga oväntat vanns av USA med Frankrike på silverplats följt av Team Kanada på 3:e.

Se alla VM-resultat HÄR

Jag, Stephen och NVWF gratulerar samtliga av våra landslags åkare till ett mycket väl genomfört världsmästerskap.