Slåstad Open 2016 – Nytt Norges rekord av Bjørn!

Postet av Michael Kjellander den 26. Jun 2016

Bjørn Gulbrandsen

Slåstad Open 2016 har just avslutats med en rad nya personbästaresultat samt ett nytt flott Norges rekord av Bjørn Gulbrandsen i slalom och i klassen V1 – funk. Nya rekordet lyder nu på 5,00/58/14,25. Stort Grattis Bjørn!

Igår bjöds deltagarna på helt formidabla väderleksförhållanden med strålande sol, 27 grader och helt vindstilla medans det idag varit något mulet med ett par små regndroppar men likväl helt optimala vindförhållanden.

Förutom våra välmeriterade toppåkare var det otroligt inspirerande att se nästa generation tävlingsåkare delta och prestera goda resultat. Trion från Ullensaker Vannskiklubb, Mikkel Bordal, Stian Vendik och Hallvard Huuse kommer vi att få se mycket av framöver och samtliga satte nya personbästaresultat i denna tävling – Bra jobbat!
Lika kul var att se våra extremt välmeriterade och förre detta landslags åkare Ole-Johan Bjørnoe och Lise Elgesem-Vang på vattnet igen.

Anders Foss fortsätter att imponera och visa god form. I utklassningsstil vann han enkelt slalomdisciplinen i klassen herrar 35+ med två fina resultat på 10,75 meters kortningen. Tyvärr gjorde kanske inte vår slalomdrottning, Thea Caroline Granhus, sin bästa tävling men att slalomformen finns, det vet vi alla. Thea slutade på andra plats bakom Marta Simoes från Portugal i klassen U-21 damer.
Hemmaåkaren Herman Moen gjorde en desto bättre tävling och slutade på en stark 3:e plats i slalom och i klassen herrar Open med ett mycket respektabelt resultat av 4,00/58/13,00.

Se alla resultat HÄR

Et stort tack till Slåstad Vannskiklubb för ännu en fantastiskt välorganiserad tävling. Likaså ett stort tack till överdomare Heidi Brenna och hela domarpanelen samt till den dubblerande kalkylatorn och homologatorn, Knut Einar Kvisla, för ett som vanligt mycket gott uträttat arbete.

Micke
Michael Kjellander
Idrettssjef NVWF

Ole Johan Bjørnøe slutade 3:a i klassen herrar 35+. Härligt att ha "Slitvargen" tillbaka i slalombanan igen!

Anders Foss vann klassen herrar 35+!

Lise Elgesem-Vang vann en silvermedalj i damer Open!

Brons till Herman Moen i herrar open slalom och guld i trick!

Thea Caroline Granhus hade en något tung helg men tar nya tag och tävlar i Madrid nästa helg!

Mikkel Bordal blev 3:a i trick i U-17 klassen

Stian Venedik blev 7:a i slalom och i U-17 klassen - Bra åkning Stian!

Hallvard Huuse imponerade och satte nytt personbästa - Grattis!

Espen Gjertsen från Enebakk vann herrar 55+ med fyra fina resultat på 13-meters kortningen!

Niklas Hallberg blev 4:a i 45+ klassen med två goda resultat på 12 meters linan.

Morten Wiese in action. Morten blev 5:a i 45+ klassen

Ytterligare ett stort norskt framtidslöfte - Eline Elgesem-Vang vann U-14 klassen - Grattis!