Elitesamling på Olympiatoppen

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 27. Apr 2018

Vinteren har vært snørik og lang, men Norges elitelag har ikke ligget på latsiden. Fredag den 20 april ble årets andre elitesamling avholdt på Olympiatoppen i Oslo. Tilstede var Thea Granhus fra Ullensaker vsk, Lars Ola Våltorp fra Slåstad vsk og Anders Foss fra Asker & Bærum vsk. 

Som vanlig foregikk samlingen under ledelse av instruktør Sondre Nysether som har bachelorgrad i fysisk aktivitet og ernæring og bakgrunn fra Norges idrettshøyskole.  

Det ble som sist lagt vekt på bein, core og stretching. Det var tydelig at både Lars Ola og Thea hadde trent mye bein i vinter for Sondre var mektig imponert over hvor mye krutt de hadde i låra under øvelsene. De kom rett fra et treukers opphold i Florida og var nå klare for å komme seg på vannet så fort som mulig.  Anders hadde nå gjenvunnet 90 % styrke i høyre bein etter en korsbåndsoperasjon i november, og kunne derfor ikke løfte like tungt. Han har siden operasjonen fått oppfølgning av fysioterapeut Håvard Moksnes, som er en av Norges beste på korsbåndsskader. I forhold til fysioterapeutens skjema ligger han godt an, og vil trolig være tilbake bak båten allerede i sommer. 

Årets store arrangement for hans del er VM i Chile i slutten av november, noe han selv tror han vil være klar til. Alt handler om innstilling, det holder ikke å trene tre ganger i uka om du skal bli skikkelig god i vannski, minimum 8 set i uken melder den erfarne slalomspesialisten. 

Samlingen ble som vanlig avsluttet med en test der sideveis armutslag ble målt elektronisk. Lars Ola var klart på topp med utslag på over 1200watt, etterfulgt av Anders med ca. 1000watt og Thea på 700watt. 

Elitelaget satser på en samling til i løpet av våren, før hovedaktiviteten flyttes over til trening på vannet. Elitelaget takker Olympiatoppen og Sondre for nok en flott samling, med gjennomførte oppgaver og god veiledning.

Lars Ola i aksjon.

Her måles det........

Kjør på, Thea...!

Anders Foss, Sondre Nysether, Thea Granhus og Lars Ola Våltorp