Espen Gjertsen vant årets Tirsdagscup sammenlagt

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 26. Aug 2015

Årets sjette og siste stevne i Tirsdagscupen ble en våt, men utrolig spennende konkurranse med svært gode resultater til tross for store mengder nedbør.

Thea Caroline Granhus fra Ullensaker Vannskiklubb kjørte nok en gang gjennom 12 meters line og tuktet sin egen norgesrekord på vei bort mot tredje bøya på 11,25. Hun kom dessverre ikke rundt og endte med et svært godt resultat på 2/55/11,25. Dette holdt til 2. plass i gårsdagens konkurranse.

Den største prestasjonen sto likevel Enebakk Vannskiklubbs Espen Gjertsen for, som med 4,5/55/13, endte sin første omgang bare 0,5 bøyer fra Thor Henning Paulsens norgesrekord i klassen. Espen vant med dette resultatet den sjette Tirsdagscupen, og satte hardt press på Asker og Bærum Vannskiklubbs Anders Foss som har vunnet cupen de tre siste årene.

Anders Foss ledet konkurransen sammenlagt før det siste stevnet, og spenningen var stor om han nok en gang skulle ta totalseieren hjem. Anders kjørte 3,25/55/11,25 og forbedret med det snittet på sine tre beste resultater til 772,22 poeng. Da alle resultater var inne og totalsnittene klare viste det seg at han endte på marginale 0,22 poeng bak Espen Gjertsens 772,44 poeng. Espen Gjertsen vant med dette årets cup sammenlagt med den minste mulige margin- en kvart bøye! På tredjeplass kom Asker og Bærums Thor Henning Paulsen som har levert solide resultater gjennom hele sommeren i tillegg til ny norgesrekord i klassen 55+. De tre på pallen var i en klasse for seg denne sesongen.

For første gang på lenge deltok i går to løpere fra Lillehammer Vannskiklubb på et stevne. Både Petter Wigdel og Ester Kirkerud ble tatt varmt imot i den grå og våte augustkvelden på SIAP. Begge fikk kjørt to omganger før dommerpanelet avgjorde at man måtte kansellere hele andre runde fordi det var umulig for dommere i både båt og tårn å se om løperne passerte bøyene på riktig side. Dette var første gang i Tirsdagscupens 24 stevners historie at man ikke klarte å gjennomføre to fulle omganger. La oss håpe det blir lenge til neste gang.

Tradisjonen tro ble det også i år delt ut premie til "årets nykommer", og Tirsdagscup-general Lars Marthinsen hadde ikke noen problemer med å finne årets vinner. May Stine Pedersen sto første gang på vannski i august i fjor, og kjører nå til stadighet inn på 16 meters line. Maken til utvikling har vannskinorge sjelden sett, så utmerkelsen var vel fortjent.

Dommerpanelet på stevnet besto av hoveddommer Heidi Brenna, homologator Runar Jeistad, kalkulator Knut Einar Kvisla, dommere Hanna Holen og Thor Arne Jacobsen samt båtfører Kenneth Rønhold.

Se alle gårsdagens resultater her, bilder her, og totaloversikten for alle rundene under.