God jul og godt nytt år!!

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 22. Des 2015

Vi ønsker alle en riktig god og fredfull julehøytid, og takker for året som har gått.
Gleder oss til et nytt år med masse aktiviteter på vannet!

Forbundskontoret vil være stengt fra og med julaften og frem til mandag 4. januar 2016.

God jul!!Terminliste sesongen 2016

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 18. Nov 2015

Nå som vinteren har kommet er det på tide å planlegge neste sesong! Vi vil gjerne ha terminlisten klar så tidlig som mulig og håper derfor klubbene er klare til å sende inn søknader om konkurranser allerede nå.

NVWFs styre har fastsatt nye satser for arrangementsstøtte for 2016-sesongen. Satsene er gjennomgående høyere enn i fjor. Det er to søknadsfrister, 10. januar og 15. februar. Systemet er slik at satsene er høyere jo tidligere man søker om konkurranser. Søker man etter fristen 15. februar vil man ikke få støtte hvis potten allerede er brukt opp.

For mer info om ordningen med arrangementsstøtte og satsene for 2016-sesongen se http://www.vannski.no/p/12041/arrangementsstotte

Mvh,

Heidi BrennaReferat fra NVWFs forum 7. november

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 13. Nov 2015

I forbindelse med forbundstinget på Lillestrøm helgen 7.-8. november, ble det på lørdagen avholdt et forum.

34 personer fra klubb, krets og forbund deltok til et svært konstruktivt og vellykket dag!

Referatet fra dette forumet finner dere ved å klikke på denne linken.

NVWF takker alle for en flott dag.Tingdokumenter til NVWFs ting 2015

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 23. Okt 2015


Klubbe.jpg

Da er dokumentene til årets forbundsting sendt ut til alle organisasjonens ledd elektronisk.

Tinget avholdes på Thon Hotel Arena, Lillestrøm søndag 8. november, med et forum lørdag 7. november.

Skjemaer for hotellbestilling samt fullmaktsskjema for klubbene/kretsene er tidligere blitt sendt ut med frist for tilbakemeling - 30. oktober 2015.

Last ned en versjon av tingdokumentene her (pdf-dokument, 5 MB).


Edit fra Norsjø

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 15. Okt 2015

August Danielsberg fra Moelv VSK lagde en liten edit fra avslutningshelga på Norsjø. Ser ut som en vellykket helg!
Spillemidler til utstyr

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 14. Okt 2015

Alle klubber skal nå ha fått brev fra NIF ang utstyrsordningen (spillemidler til utstyr). Vi minner om at ordningen gjelder utstyr som er/eller blir kjøpt inn i kalenderåret 2015. Det kan refunderes maksimum 1/3 av kostnaden. Vi minner om at man ikke er garantert å få dette beløpet

Det våre medlemsklubber kan søke støtte til er:
- Slalombøyer
- Barefoot bom
- Skylon/air skylon
- Vannski
- Wakeboard
- Stor trampoline
- Sit-ski
- Trippelbar
- Vannskibåt/Wakeboardbåt


Ordningen har en pott med penger til fordeling blant alle søkerforbundene, og selv om ordningen sier at man kan få 1/3 støtte, så er det svært sjelden at vi mottar full pott. Beløpene har variert fra år til år, slik at det er vanskelig å si hvor stort beløp NVWF vil få til videre fordeling til søkerklubbene.

Dette er viktig å tenke på for de klubbene som ønsker å søke om støtte til båtkjøp. Dere bør derfor helst ha hele finansieringen i orden for båtkjøp, og se på det beløpet dere evnt. får refundert som en bonus.

Husk søknadsfristen 4. november.

Ta kontakt med forbundskontoret hvis dere har spørsmål.


Helg med full aktivitet

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 3. Okt 2015

Denne første helgen i oktober er det fortsatt full aktivitet blant medlemmene våre. På Norsjø Ferieland har vannski- og wakeboardfolket felles avslutningshelg i strålende høstsol. Det er kjøring både i kabel og båt. Dette gir muligheter til å prøve ting man ikke er så vant med fra før, som f.eks wakesurfing. Det er kjøring i morgen også for de som har lyst til å være med.
Andre foretrekker litt sydligere temperaturer og deltar på slalomcup i Sesena i Spania. Der har Thea Granhus vist hvor stabil hun er med nok et resultat på 11 meters line. Det er to runder slalom i morgen også. For de som vil følge med på Thea og Lars Ola Våltorps resultater live kan de bruke denne linken: http://www.iwwfed-ea.org/competition.php?cc=T-15ES....

Vi har også en representant på KLI Trophy i Italia i helgen. Rikignok ikke som deltager i konkurransen men like viktig for det. Knut Einar Kvisla har avlagt eksamen som senior homologator der i helgen.


Forbundet inviterer alle medlemmer til gratis vannski og wakeboardkjøring på Norsjø

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 11. Sep 2015

Norges Vannski- og Wakeboard Forbund inviterer til sesongavslutning for alle medlemmene våre helgen 3.-4. oktober.

Vi inviterer medlemmene av alle klubbene våre til lek og moro på Norsjø ferieland.
I tillegg til kabelen blir det også mulig å kjøre både vannski, wakeboard og wakesurf bak en Mastercraft X2. Kjøringen både bak båt og på kabel vil være gratis.

Vi deler dagen i to. Når det kjøres wakeboard på kabelen kan vannski kjøres bak båt, og når vannski kjører på kabelen justerer vi opp farten, og laster opp båten med vekt så wakeboard får en fin bølge.

Vi starter båten og kabelen klokka 10 begge dagene. Vi tar lunsjpause fra kl 12, og starter opp med kjøring igjen fra klokka 13 til 15.

Forbundet fyrer opp grillen på kvelden slik at vi kan sette oss ned sammen og spise medbrakt grillmat. Siden det er så sent på sesongen er restauranten stengt, så dere må sørge for å kjøpe med mat fra butikken.

Vi har også fått en veldig god avtale på overnatting. Dette er veldig enkle, men fine hytter.
• 1 soverom. 2 køyesenger for 4 personer.
• Toalett og vask (ikke dusj).
• Stue m/ kjøkkenkrok. Kokeplater. Fullt utstyrt for 4 personer.
• Balkong med utemøbler.
• Alle hyttene har eget trådløst nett. GRATIS

Prisen er kr 500 pr hytte, pr natt. Det forutsetter at man har med eget sengetøy, og vasker ut
ved avreise. Booking av disse hyttene må skje til Marita Veum på telefon: 918 90 260.

Dette er er jo ganske sent på året, så husk å ta med godt med klær og en varm våtdrakt. Norsjø wakeboardklubb skal hjelpe til med noe varmt å drikke så vi kan holde ut så lenge som mulig!

Husk å informere alle medlemmene deres om dette slik at vi kan samles så mange som mulig, og
ha en forrykende avslutning på sesongen 2015!

Det er ingen formell påmelding men hyggelig om dere sender en mail til odd.solerod@gmail.com eller heidi.brenna@gmail.com så vi får en formening om interessen. Å legge inn en kommentar på Facebooksiden for å si at du kommer er også greit.

Vel møtt!

Homologering av NVWF Open

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 10. Sep 2015Alt regnet som kom forrige uke har medført en del problemer i Enebakk. Det betyr dessverre at det ikke er mulig å få homologert slalom og hopp på lørdag. Konkurransen arrangeres uansett og det er fortsatt mulig å melde seg på. Vi sees!


Innkalling til NVWFs ting 2015

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 4. Sep 2015Søndag 8. november 2015 avholdes NVWFs ting 2015 på Thon Hotel Arena, Lillestrøm.

Innkallingen har i dag blitt sendt ut til forbundets organisasjonsledd pr. e-post.
Les innkallingen her.

Det vil også bli avholdt det årlige vannski- og wakeboard forumet dagen før tinget, dvs. lørdag 7. november.


Espen Gjertsen vant årets Tirsdagscup sammenlagt

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 26. Aug 2015


tc finale 1.jpg
Årets sjette og siste stevne i Tirsdagscupen ble en våt, men utrolig spennende konkurranse med svært gode resultater til tross for store mengder nedbør.

Thea Caroline Granhus fra Ullensaker Vannskiklubb kjørte nok en gang gjennom 12 meters line og tuktet sin egen norgesrekord på vei bort mot tredje bøya på 11,25. Hun kom dessverre ikke rundt og endte med et svært godt resultat på 2/55/11,25. Dette holdt til 2. plass i gårsdagens konkurranse.

Den største prestasjonen sto likevel Enebakk Vannskiklubbs Espen Gjertsen for, som med 4,5/55/13, endte sin første omgang bare 0,5 bøyer fra Thor Henning Paulsens norgesrekord i klassen. Espen vant med dette resultatet den sjette Tirsdagscupen, og satte hardt press på Asker og Bærum Vannskiklubbs Anders Foss som har vunnet cupen de tre siste årene.

Anders Foss ledet konkurransen sammenlagt før det siste stevnet, og spenningen var stor om han nok en gang skulle ta totalseieren hjem. Anders kjørte 3,25/55/11,25 og forbedret med det snittet på sine tre beste resultater til 772,22 poeng. Da alle resultater var inne og totalsnittene klare viste det seg at han endte på marginale 0,22 poeng bak Espen Gjertsens 772,44 poeng. Espen Gjertsen vant med dette årets cup sammenlagt med den minste mulige margin- en kvart bøye! På tredjeplass kom Asker og Bærums Thor Henning Paulsen som har levert solide resultater gjennom hele sommeren i tillegg til ny norgesrekord i klassen 55+. De tre på pallen var i en klasse for seg denne sesongen.

For første gang på lenge deltok i går to løpere fra Lillehammer Vannskiklubb på et stevne. Både Petter Wigdel og Ester Kirkerud ble tatt varmt imot i den grå og våte augustkvelden på SIAP. Begge fikk kjørt to omganger før dommerpanelet avgjorde at man måtte kansellere hele andre runde fordi det var umulig for dommere i både båt og tårn å se om løperne passerte bøyene på riktig side. Dette var første gang i Tirsdagscupens 24 stevners historie at man ikke klarte å gjennomføre to fulle omganger. La oss håpe det blir lenge til neste gang.


Tradisjonen tro ble det også i år delt ut premie til "årets nykommer", og Tirsdagscup-general Lars Marthinsen hadde ikke noen problemer med å finne årets vinner. May Stine Pedersen sto første gang på vannski i august i fjor, og kjører nå til stadighet inn på 16 meters line. Maken til utvikling har vannskinorge sjelden sett, så utmerkelsen var vel fortjent.

Dommerpanelet på stevnet besto av hoveddommer Heidi Brenna, homologator Runar Jeistad, kalkulator Knut Einar Kvisla, dommere Hanna Holen og Thor Arne Jacobsen samt båtfører Kenneth Rønhold.

Se alle gårsdagens resultater her, bilder her, og totaloversikten for alle rundene under.

Fantastisk oppmøte og stemning på årets siste delfincup

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 17. Aug 2015
Det ble i går satt ny norgesrekord i antall deltagere på delfincup i vannski. Hele 38 barn og ungdom stilte opp for å stå slalom og trick i det nydelige sommerværet på SIAP.

Slåstad vannskiklubb hadde lagt alt til rette for en drømmedag for vannskiinteresserte familier med slalom på sjø 1 og trick på sjø 2. Alle fikk lunsj, is og brus i tillegg til flotte premier.

Spesielt hyggelig var det å se alle de nye fjesene som var med på sin første delfincup og sitt første møte med deltagere fra andre klubber. Lillehammer vannskiklubb stilte blant annet med hele 8 deltagere som alle var med for første gang. Også fra Ullensaker og Asker og Bærum stilte det nye vannskitalenter på rekke og rad.

Talentene var mange og de gode prestasjonene lot ikke vente på seg. Med denne rekrutteringen ser det lyst ut for vannskisporten i årene fremover.

Dette var årets fjerde og siste delfincup, men konkurransesongen er enda ikke over. Neste helg er det slalomcup og Enebakk Open på Mjærvann og 2 dager etter er det finale i årets tirsdagscup. I tillegg arrangeres NVWF Open i Enebakk om noen uker. Alle som er 11 år eller eldre kan delta.

Se flere flotte bilder fra delfincupen i billedgalleriet


NVWF Open 12. september

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 16. Aug 2015
Konkurransesesongen her hjemme begynner å nærme seg slutten og nå er invitasjonen til årets siste vannskikonkurranse klar. NVWF Open arrangeres i Enebakk lørdag 12. september.


NVWF Rekruttsamling Wakeboard 7-9 August 2015 på Norsjø kabelpark

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 11. Aug 2015
Poenget med samlingen var å samle de som er mest ivrige og flinke, og forhåpentligvis gi dem enda mer gnist til å fortsette videre satsing. Det ble derfor ganske naturlig å ta med de som deltok på NM.

Vi møttes fredag ettermiddag (7 august) på kabelbanen, der alle utøverne ble introdusert for hverandre og møtte oss som skulle være trenere. Føljande utøvere deltog, Jonas Sørlie, Nikolai Kielland Paus, Emeli Nydahl, Sondre Slaattelia, Adrian Syversen, Tage Reierstøl, Tina Steffensen og Bork Ower. Vi lot det så kjøre ut på vannet så de kunne bli kjent med banen og resten av elementene.

Det var flere av kjørerne som bare har kjørt på 2.0 systemet og aldri på en rundbane. Mange som brukte litt tid på å venne seg til dette, men i slutten av dagen tror jeg alle var komfortable med det. Mens utøverne var på vannet og lekte seg fulgte trenerne nøye med og ga utøverne tilbakemeldinger ettersom de falt og kom tilbake på land. Når det ikke var for mange folk på kabelen fikk vi også lov til å kjøre to og to sammen slik at vi kunne forklare underveis hvordan ting skulle gjøre.

Når kabelen stengte for dagen stod trenerne klare med pizza til utøverne slik at dem kunne fylle på med energi før vi skulle kjøre på kabelen etter stengetid, med kort line. Dette er for at kort line gjøre det enklere å gjøre vanntriks. Dette er viktig siden vanntriks utgjør halve poengsummen i konkurranser. Noen var veldig slitne etter mye kjøring tidligere på dagen, men resten samlet krefter å ga seg utpå og de fleste gjorde stor progresjon. Når vi var ferdig var kl 21.00 og det tok ikke lang tid før utøverne sloknet i hyttene.

Kl 09.00 var det en trøtt gjeng som stod opp til frokost, men etter litt mat og morgentrim var alle klare for en ny og lang dag på vannet. Nå virket det som utøverne hadde blitt mer vant med banen og turte å gi litt mer gass! I løpet av dagen var det også flere som lærte seg nye triks. Vi gjorde samme opplegg som dagen før, men vi delte opp dagen slik at de skulle få litt mer pauser og ikke slite seg helt ut. Så 13.30 gikk vi opp til hyttene igjen for å fylle opp med ny energi. Her pratet vi også litt om hvilke mål de hadde satt seg og hva de eventuelt trengte hjelp til. Etter en ny runde på vannet, var det igjen på tide med mat. Denne gangen dro vi inn til Bø, og spiste hamburger. Når vi hadde fått i oss nok mat var det tilbake til kabelbanen nok en gang for å kjøre etter stengetid med kort line. Denne gangen var nesten alle med å prøvde, og alle som prøvde klarte å få satt ned et vanntriks!

Nok en gang var det en veldig sliten og fornøyd gjeng som gikk til sengs. Søndag morgen var litt kald, men når magesekken var full og vi fikk satt igang oppvarming så begynte solen å titte litt fram. Det ble en gange rolig siste dag men alle var på vannet og så ut til å ha det veldig gøy!
Vi bestemte oss for å gi oss rundt 14.00 da vi så at det var lite krefter igjen. Men det var en veldig fornøyd gjeng, og som lurte veldig på når NVWF neste gang ble.

Se fler bilder i BILDGALLERIET

Odd Roar Solerød
Enebakk Vannskiklubb inviterer til konkurranser

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 9. Aug 2015
Enebakk vannskiklubb inviterer til to konkurranser.

Dr. Oetker Slalomcup arrangeres lørdag 22. august og tradisjonsrike Enebakk Open søndag 23. august.

Invitasjonen til begge konkurransene finner du her.


Delfintrening og delfincup

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 3. Aug 2015

Slåstad VSK inviterer til delfintrening og delfincup på Siap. Treningen er for de som allerede har deltatt på minimum to delfincuper i år, mens delfincupen er åpen for alle fra 0-17 år.

Oppdaterte deltagerlister og tidsskjema for NM Vannski

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 28. Jul 2015

Oppdaterte deltagerlister og tidsskjema ligger nå ute.

Aldersbestemte klasser:
http://www.iwwfed-ea.org/competition.php?cc=T-15NOR009&page=all_skiers_list
Funk/Eurotour:
http://www.iwwfed-ea.org/competition.php?cc=D-15EACD006&page=all_skiers_list
Open:
http://www.iwwfed-ea.org/competition.php?cc=T-15NOR008&page=all_skiers_list

Vi starter allerede 08.30 fredag morgen med lagledermøte. Pass på å være på plass i tide!

For de som ikke har betalt konkurranselisens oppfordrer vi dere til å betale inn dette til forbundets konto og ta med kvittering for fremvisning til arrangør Freddy Mellem på lagledermøte. All info om hvordan dere betaler lisens finner dere her: http://www.vannski.no/p/12489/lisenser


Absolutt siste frist for påmelding NM Vannski

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 23. Jul 2015


norsk-flagg.jpg


Påmeldingene til NM vannski har strømmet inn. Kun påmeldingene som har kommet gjennom de offisielle kanalene, dvs. til mailadressene vannskiforbundet@vannski.no og nm2015@vannski.info har blitt registrert. Sjekk derfor om navnet ditt står på skiers list på http://www.iwwfed-ea.org/. Skal du delta i flere klasser må du sjekke både NM Open, NM aldersbestemte klasser og evnt. NM Funk.

Er du ikke påmeldt så er det fortsatt mulig å etteranmelde seg frem til søndag kl 23.59. Dette medfører et straffegebyr på kr 200.- pr. klasse. Husk også at medlemskap i klubb og lisens må være i orden før NM.


Delfincup på Moelv 9. juli flyttes!

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 8. Jul 2015Vi er akkurat blitt informert av Runar Jeistad i Moelv Vannskiklubb om at de dessverre må flytte deres Delfincup fra torsdag 9. juli til lørdag 11. juli.

Dette grunnet dårlig vær. Det er meldt om kraftig vind, noe som vil kunne medføre bølger opp til en halv meters høyde.

Derfor flytter de arrangementet til lørdag førstkommende, start kl. 12.00.

Evt. spørsmål kan rettes til Runar på mobil 40448694


Moelv Open flyttes

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 6. Jul 2015
Moelv VSK trenger lenger tid til å få banene i orden, og vannstanden i Mjøsa er heller ikke ideell. Komkurransen som er satt opp til helgen går derfor ut og klubben jobber for å arrangere en ny konkurranse i august.

Torsdagens delfincup går som planlagt.


NM vannski og Funk 2015

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 3. Jul 2015
Slåstad Vannskiklubb inviterer til norgesmesterskap for aldersbestemte klasser, open og funk helgen 31. juli - 2. august. Invitasjonen kan lastes ned her.


NM kabelwakeboard 2015

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 29. Jun 2015

På ettermiddagen Torsdag 18. Juni begynte utøvere i alle aldere å ankomme Furrebanen som ligger pent langs etter Nidelva like ved Løddesøl. Her fikk utøverne 2 dager i forkant til å trene, så vi virkelig skulle få se det beste av det beste på den store dagen!På Lørdag den 21. Juni ble vi møtt med både strålende vær og gode forhold på vannet! I tillegg hadde Egil Furre og Jorun Stiansen med alle sine hjelpere stelt virkelig i stand for at både utøvere og publikum skulle få en fantastisk dag.

Når alle kjørere var samlet hadde vi et kjørermøte der arrangøren Egil Furre sammen med hoveddommer Odd Roar Solerød gikk gjennom opplegget for dagen og alle regler som skulle følges. Her var det også veldig gøy å se at det var noen nye ansikter!

Når konkurransen dro igang var det flott å se at det var masse publikum som hadde funnet veien og satt seg ned langs hele banen. Og med så mange folk ble det masse å gjøre for Lene Grenlee, Jorun Stiansen, Kari Furre og Inger Helene Furre i grillen og kiosken. Her serverte de publikum og kjørere med hamburgere, kaker, is, brus og mye annet.

Først ut var damene med 6 deltakere, de kjørte først en kvalik for å avgjøre startrekkefølgen til finalen. Neste gruppe var Boys som var 7 deltakere. Derfor delte vi dem inn i to heat, der de to beste gikk videre til finale, og resten gikk til en Last Chance Qualifier for å konkurrere om den siste finaleplassen. Så gikk vi videre til Wakeskate der det kun var 5 deltakere og kjørte derfor bare en kvalik for å avgjøre startrekkefølgen til finalen.

For første gang i historien så fikk vi endelig nok kjørere til å stille en Master klasse, altså kjørere som er over 30 år. Her var det 9 deltagere som ble delt inn i to heat. De to beste i hvert heat gikk rett til finale mens resten måtte kjempe om den siste plassen i LCQ. Samme opplegg ble det da i Open Men klassen der det også var 9 deltakere.

Etter en nervepirrende LCQ så var følgene personer klare til å kjøre en finale.I jente klassen var det moro å se at vi har flere unge lovende talenter, der alle ga full gass.

Til slutt var Tina Steffensen som gjorde stort inntrykk med en tantrum på Kickeren. Og trakk derfor det lengste strået foran Anna Bråthen Nydahl og Malin Oftedal.
I Boys klassen var de ikke noe mindre sultene etter å stå på pallen! Tage Reierstøl hadde solid kjøring i begge sine runs, men måtte se seg slått av Sondre Slaatelia som viste oss veldig teknisk kjøring på railsa. Men selv ikke det var godt nok til å stoppe nykommeren Jonas Sørlie som viste styrke på både kicker og rails.

I Wakeskate klassen var det i år høyere nivå enn vi noen gang har sett før her i Norge. Helt fra starten av konkurransen var det tydelig å se at Blaze Coles og Thomas Jensen sloss hardt om å ta den øverste plasseringen. Siste run visste Thomas Jensen at han måtte gå hardt ut for å klare å slå Blaze Coles. Men da han var litt uheldig å falt glapp han den muligheten og måtte gi 1. Plassen til Blaze Coles. Bare et lite poeng bak Thomas Jensen kom Andre Natland, som hadde vist stabil kjøring gjennom hele konkurransen, men klarte ikke å holde like teknisk vanskelig kjøring som de to andre.

I Master klassen var det moro å se at de eldre gutta kjørte like bra som de yngre gutta i Open Men klassen. Arrangøren og hjemmehåpet Egil Furre hadde stor støtte fra publikum. Men med en liten skade i ankelen klarte han ikke å yte fullt, og måtte se seg slått av sin gode venn Marius Mark Nielsen. Marius Mark Nielsen var knallgod hele veien, best stil på railsa, teknisk på kickeren, og høyest på air tricksa. Veldig imponerende var det også å se Dan Iversen kjempe seg veien igjennom kvalik, LCQ og opp til en 3. plass bak Egil Furre.

Når det kom til Open Men klassen, viste dem at det er ikke uten grunn at de kjører sist. Med en gang de kom på vannet viste de publikum et skikkelig show! Vi fikk se alt av store flipper, mange rotasjoner, teknisk og stilig railkjøring, og skyhøye airtricks. Helt til slutt viste Lars Ruud Holte at en vinter i Thailand gir resultater, og han kunne klatre opp på toppen av pallen. Like bak kom Christoffer Oftedal, og Mathias Veiga Henriksen.

Stor takk til Furrebanen som holdt en fantastisk arena å ha Norgesmesterskap på. Takk til alle som var publikum, og heiet fram våre nye Norgesmestere. Og takk til alle utøvere som kom å ga oss et forrykende show!

Alle resultater finner dere her.

Se flere bilder i bildegalleriet.


Nye nasjonale homologatorer

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 28. Jun 2015


Under helgens Slåstad Open har Lars Andreas Marthinsen fra Asker & Bærum VSK og Runar Jeistad fra Moelv VSK fått grundig opplæring av internasjonal homologator Jimmie Påhlsson fra Sverige. Begge to er nå godkjent som nasjonale homologatorer.

Vi gratulerer så mye og er veldig takknemlig for at de har tatt denne utdanningen som vil gjøre det lettere for oss å arrangere konkurranser i fremtiden.


Ny norgesrekord av Thea Granhus

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 27. Jun 2015

Første dag av Slåstad Open er nå avsluttet. Det har vært en herlig dag med strålende sol og mange gode resultater. Den aller største prestasjonen har Thea Granhus stått for. Hun klarte for aller første gang i konkurranse å kjøre gjennom 12-meters passeringen og endte opp med en imponerende norgesrekord på 2 bøyer på linelengde 11,25 meter. I runde 2 måtte hun klare seg med 1,5 bøyer på samme linelengde. Det lover godt før neste ukes U21 VM i Spania.

Flere av de yngre utøverne våre har imponert. Markus Halvorsen kjørte 0,5/58/14,25 og Iver Asp Sørgjerd fikk en knallsterk personbeste med 3,00/58/13.

Nykommeren Stine Pedersen Lie fra Moelv som startet med vannski i fjor, satte også personbeste med 0,5/55/18,25.

Det har også vært to runder hopp i dag der vi fikk et hyggelig gjensyn med Audun Lilleberg.

Konkurransen fortsetter i morgen kl 9.30 med to runder slalåm og to runder trick.

For alle resultater sjekk http://www.iwwfed-ea.org/classic/15NOR005/
Kvalifiseringskrav NM vannski og funk

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 22. Jun 2015
I fjor valgte vi å kjøre NM for vannski og funk uten krav verken til resultater eller deltagelse tidligere i sesongen. Dette var så vellykket at vi velger å gjøre det samme igjen i år. Vi håper derfor å se mange av dere på SIAP 31. juli - 2. august.


Nye nettsider og logo

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 19. Jun 2015


Det har vært litt begrenset nyhetsoppdatering på hjemmesiden vår i det siste. Dette skyldes at den gamle løsningen skal legges ned og vi har konsentrert oss om å få en ny hjemmeside opp å gå. Den nye siden er ikke komplett enda, men vi legger over stoff fra den gamle siden så raskt vi kan.

Og hva passer bedre enn å lansere vår nye logo i forbindelse med den nye hjemmesiden? På tinget sist høst fikk styret fullmakt til å bytte ut den gamle logoen som har vært med oss siden 1961. Vi satte bort oppdraget til grafisk designer Sara Flikkeid og er veldig fornøyd med resultatet.
Ny hjemmeside og ny logo

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 19. Jun 2015Det har vært litt begrenset nyhetsoppdatering på hjemmesiden vår i det siste. Dette skyldes at den gamle løsningen skal legges ned og vi har konsentrert oss om å få en ny hjemmeside opp å gå. Den nye siden er ikke komplett enda, men vi legger over stoff fra den gamle siden så raskt vi kan.

Og hva passer bedre enn å lansere vår nye logo i forbindelse med den nye hjemmesiden? På tinget sist høst fikk styret fullmakt til å bytte ut den gamle logoen som har vært med oss siden 1961. Vi satte bort oppdraget til grafisk desiner Sara Flikkeid og er veldig fornøyd med resultatet.


NM Kabelwakeboard avholdes lørdag 20. juni

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 19. Jun 2015
Arendal Wakeboardklubb står som arrangør av Norgesmesterskap Kabelwakeboard som avholdes på Furrebanen i Arendal lørdag 20. juni.

Her vil det bli konkurrert i flere klasser både i wakeboard og wakeskate.

Norges Vannski- og Wakeboard Forbund ønsker både deltakere og arrangør lykke til med mesterskapet!
Nye norgesrekorder

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 17. Jun 2015

Under gårsdagens tirsdagscup på SIAP ble det satt to nye norgesrekorder i slalåm. Niklas Hallberg satte ny rekord i klassen +45 med 3,5 bøyer på 12 meter line og Thor Henning Paulsen satte ny rekord i klassen +55 med 5 bøyer på 13 meter linelengde. Gratulerer til begge to.

EM for U21 og Funk i Norge i 2016

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 15. Jun 2015

Norges Vannski- og Wakeboard Forbund har i samarbeid med Slåstad Vannskiklubb inngått avtale med E&A om å arrangere EM både for U21 og Funk i 2016. Mesterskapene blir arrangert 2.-24 juli 2016.Fantastiskt Funk Evenemang på Hurdalssjøen!

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 14. Jun 2015
Kamilla Hantveit strålar av lycka assisterad av Helge och Frode!

Fantastiskt Funk Evenemang på Hurdalssjøen!

Nu i helgen (13 - 14 juni) pågår för fullt NVWF Funk Extravaganza 2015 vid Haraldvangen kurs og konferansesenter på Hurdalssjøen och den första dagen har verkligen blivit en dundersuccé. Även vädret har varit helt optimalt med strålande sol och ca 20 plusgrader. Flera av oss tog till och med fram solskyddskrämen på eftermiddagen!

tta pågående evenemang är ett samarbete mellan NVWF och Ullensaker Vannskiklubb som arrangeras kostnadsfritt för alla deltagare i rekryteringssyfte. Målsättning är att ge intresserade personer med olika former av funktionsnedsättningar en möjlighet att prova på vår sport under kontrollerade förhållanden och under säker och professionell ledning.

På plats som tränare/ledare är undertecknad tillsammans med Frode Lund och Helge Herva som imorgon ersätts av Ole Morten Furuhovde. Både Frode och Helge har idag gjort ett exceptionellt arbete där ALLA deltagarna framgångsrikt bemästrat någon form av åkning. Speciellt inbjuden som tränare och inspirationskälla är ingen mindre än fd världsmästaren, Bjørn Gulbrandsen, som med sina 13 EM & VM medaljer är en av vår sports största atleter genom alla tider.

Med på denna samling är: Vibeke Kristiansen, Simen Lyseth, Sebastian Vittrup Nielsen, Mathea Elisabeth Romnes, Trym Romnes, Elise Christensen, Aleksander Ihle, Kamilla Hantveit och Ella Levine Ellingsen.

Vannskiaktiviteten idag har bedrivits under 2 pass med paus för en fantastisk lunch som vi avnjöt utomhus. Samma upplägg kommer att genomföras imorgon. Efter avslutad åkning idag berättade Bjørn lite om sin fantastiska karriär, sina upplevelser som idrottsman, sina VM guld, hur han tränar idag samt mycket mer. Dagen avslutades med gemensam middag i Haraldvangens restaurang.

Som avslutning vill jag speciellt tacka Ullensakker Vannskiklubb. Utan klubbens fantastiska resurspersoner, material och gedigna kunskap om vannskiaktivitet för funktionsnedsatta utövare hade detta evenemang inte kunnat leverera en lika fin upplevelse för samtliga deltagare. Tack UVSK!

Datum för NVWF Funk Extravaganza 2016 är ännu ej fastställt men förhoppningen och ambitionen är att detta evenemang återigen kommer att arrangeras på Hurdalssjøen vid ungefär samma tidpunkt nästa år.

Se massor av bilder i bildgalleriet!

Micke
Michael Kjellander
Idrettssjef NVWF

Landslagsåkare på träningstur till Spanien

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 14. Jun 2015

Hanne-Lotte Finstad & Thea Caroline Granhus

Landslagsåkare på träningstur till Spanien


Våra två landslagsåkare och Norges rekord hållare, Hanne Lotte Finstad (55+) och Thea Caroline Granhus (U-21) har just kommit hem efter ett kort, intensivt och extremt lyckat träningsläger vid Seseña Waterski & Wakeboard Complex just utanför Madrid, Spanien.Här är Theas egna ord:

I helgen var Hanne Lotte og jeg på Seseña for å få trene litt i varmen og få prøvd ut anlegget før U-21 VM om 3 uker. Vi hadde 5 dager med skikjøring med Ricardo Botas under perfekte forhold. Lite vind og godt over 30 grader hver dag. I forhold til kjøringen var det deilig å få kjørt på varmt vann igjen med god coaching. Vi kjørte begge både teknisk og resultatmessig bra. Bare en dag med Ricardo så var formen på topp igjen. Hanne Lotte fikk også prøvd seg litt på toe hold. Nå er det bare å følge opp treningen de siste ukene mot VM.

Genom att klicka HÄR så finner du mer information om både 2015 IWWF U-21 World Waterski Championships och Seseña Waterski & Wakeboard Complex.

Jag, Stephen & NVWF önskar både Hanne-Lotte och Thea Stort Lycka Till vid årets mästerskapstävlingar.

Micke
Michael Kjellander
Idrettssjef NVWF


En fantastisk VM sjö!Årets første Delfincup

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 9. Jun 2015August Danielsberg från Moelv Vannskiklubb utför en perfekt side-slide vid årets första Delfincupstävling på SIAP!


Årets första Delfincup blev en succé!


I lördags (2015-06-06) arrangerade Asker & Bærum Vannskiklubb årets första Delfincupstävling på SIAP i Skarnes. Trots det något kylslagna vädret var det hela 20 ungdomar från fyra olika klubbar som med stor entusiasm tävlade i både slalom och trick. En rad nya personbästa resultat presterades och det var riktigt inspirerande att följa nästa generations landslagsåkare prestera på topp!

Delfincupen 2015 består av fyra individuella deltävlingar med ett eget specifikt och förenklat regelverk. Målsättningen med Delfincupen är att ge våra yngsta nybörjare en möjligt att på ett högst informellt vis tävla mot varandra samtidigt som man ges möjlighet att lära känna andra åkare på samma nivå.

Ett stort tack till arrangörsklubben Asker & Bærum Vannskiklubb och då specifikt till Lars-Andreas Marthinsen och Niklas Hallberg. Lördagens tävling hade inte heller blivit hälften så lyckad utan en stor insats av Lars-Ola Våltorp, Knut-Einar Kvisla, Runar Jeistad och Lars Ødegårdstuen.

Se alla resultat som presterades HÄR

Nästa deltävling i Delfincupen 2015 arrangeras i Moelv av Moelv Vannskiklubb den 9 juli.

Se massor av bilder i bildgalleriet!

Micke
Michael Kjellander
Idrettssjef NVWFNordic Wake Girls inviterer til jentesamling!

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 31. Mai 2015


Nordic Wake Girls inviterer til jentesamling på Norsjø Kabelpark Lørdagen den 13:e juni, kl. 12-17.

I samarbeid med Norsjø Kabelpark, Norges og Sveriges Vannski og Wakeboard forbund, samles

30 jenter fra hele Norden for å kjøre wakeboard sammen helgen 12.- 14.juni! Dette er ett initiativ

for å skape et nettverk for jenter i norden som kjører wakeboard eller har lyst til å prøve seg for

første gang. Fokuset ligger derfor på sosialt fellesskap, der alle kan utvikles tilsammen i ett ikkekonkurrerende miljø –og en god dose GIRLPOWER!

Hjärtligt Välkommen - Se hela invitationen HÄR

Micke
Michael Kjellander
Idrettssjef NVWFNy Wakeboard Kabelpark i Hamar!

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 31. Mai 2015


Det har varit extremt mycket arbete men nu är Norges nyaste wakeboard kabelanläggning på plats i Hamar!

Da er kabelbane på Hamar prøvekjørt og overlevert fra Cabelpark til Neglespretten Barfotklubb!

NVWF styrelsemedlem och Norges idag absolut främsta manliga barfotåkare och tillika Neglesprettens Ordförande Tobben Maerde berättar:

Vi må just nu vente på mere vann før vi får tak på brygga. Kommunen skal være ferdige med uteanlegget til11 juni. Det blir da innkjøring / prøve kjøring frem til da. Ungdomar fra Hamar og klubben skal ha felles åpning den 12.juni och önskar alla Hjärtligt Välkomna! Vi sparer fortsatt til flotte Elementer og har et enkelt hopp enn så lenge.

Neglespretten Barfotklubb ble stiftet i 1993 och driver hittills i huvudsak med barfotaåkning men har nu även utökat sitt aktivitetsutbud till att inkludera wakeboardåkning bakom kabel. Detta är självfallet oerhört positivt!

Läs mer och se mängder av bilder på Neglespretten Barfotklubbs Facebook sida genom att klicka HÄR

Jag, Stephen och NVWF önskar klubben Stort Lycka Till med den nya kabelparken!

Micke
Michael Kjellander
Idrettssjef NVWF
Elitträning på SIAP

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 31. Mai 2015


Igår var det full fart på träningen vid Slåstad Vannskiklubbs fantastiska arena i Skarnes då flera av våra Norges rekordhållare och elitåkare finslipade formen inför kommande säsong och tävlingar.


Som vanligt var stämningen helt på topp och flera riktigt vassa träningsresultat presterades trots att vädret kontinuerligt växlade mellan skyfall och strålande solsken.

Till alla som var med och tränade – Tack för ännu en härlig och inspirerande träningsdag på SIAP.

Lycka till med träningen så ses vi snart igen!

Micke
Michael Kjellander
Idrettssjef, NVWF
Lars-Ola Våltorp har spenderat delar av sin försäsongsträning i soliga Florida - Det syns!


Richard "Top Gun" Teigen är alltid på plats på SIAP för en träningsdag. Åkte igår djupt ner på 11-meters passeringen i störtregn! Starkt!


WOW - Kolla in Markus Halvorsen! Markus har i år gått från klarhet till klarhet och det ska bli riktigt kul att se hur långt han kan komma då han verkligen börjar träna på allvar!


Espen Gjertsen leder just nu sammanlagt Tirsdagscupen 2015 och hade igår två fina träningsåk!


Niklas Hallberg siktar på att i år förbättra sitt eget Norges rekord i klassen Herrar 45+!


Post 3 midler til NVWFs klubber

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 31. Mai 2015


Det er blitt sendt ut brev til 12 av forbundets klubber (av totalt 21) som søkte om midler via post 3 ordningen.

Nesten 500.000 kroner er foreløpig delt ut til disse som støtte til følgende aktiviteter:
prøve på (også funksjonshemmede), regionale samlinger (også funksjonshemmede), klubbutvikling, delfin cuper samt vannskiskoler.

Forhåpentligvis vil svært mange i år få aktivisert seg igjennom disse midlene.

Styret og administrasjonen i NVWF ønsker klubbene lykke til med sine tiltak i år!


Thor Henning tangerar Norges rekordet och vinner andra deltävlingen i Tirsdagscupen!

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 19. Mai 2015


I kvällens andra deltävling i årets Tirsdagscup tangerade Thor Henning Paulsen Norges rekordet i klassen Herrar 55+ med ett resultat av 4,00/55/13,00 för att med minsta möjliga marginal vinna över kvällens silvermedaljör Espen Gjertsen. Thor Hennings seger innebar nämligen att han besegrade Espen (som även han han tangerade sitt eget Norges rekord idag) sett till deras "back-up scores" vilket avgjorde placeringen dessa två sinsemellan. Fantastisk åkning av dessa båda elitåkare!

Dagens bronsmedalj gick till Anders Foss med ett resultat av 2,00/55/11,25.

Richard Teigen åkte 3,00/58/11,25 för att sluta på 4:e plats. 5:e platsen erövrades av Elitenålsinnehavaren Lasse Johnsen.
Högst nämnvärt och mycket inspirerande var även att se Niklas Hallberg tangera sitt eget Norges rekord i klassen herrar 45+ med ett resultat av 3,00/55/12,00 och därmed sluta på en stark 6:e plats.


Unge Markus Halvorsen fortsätter att imponera och satte ikväll två nya personbästa noteringar och avslutade kvällen med ett förnämligt resultat av 2,50/58/14,25. Detta genererade en fin 9:e plats för denne U-17 atlet.

Såsom brukligt är det även i år sex deltävlingar som ingår i Tirsdagscupen och samtliga avhålls på SIAP i Skarnes.

Tirsdagscupens format tillåter att både män och kvinnor i olika åldrar tävlar mot varandra och det presterade tävlingsresultatet genererar i sin tur ett antal kombinationspoäng sett till deltagarens ålderskategori och Europarekord som ligger till grund för placering.
Sammanlagt deltog 18 åkare i dagens tävling som genomfördes under fina och soliga förhållanden även om kvicksilvret i termometern inte visade mer än ca 10 plusgrader. Överdomare var Heidi Brenna och Knut Einar Kvisla innehade rollen som både homologator och kalkylator. Båtförare var Anders Foss och Lars Ola Våltorp.

Nästa deltävling i Tirsdagscupen 2015 går av stapeln tisdagen den 2 juni.

Du kan se alla dagens resultat på Facebook och/eller genom att enkelt klicka HÄR.

Micke
Michael Kjellander
Idrettssjef NVWF


Lisenser 2015

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 12. Mai 2015

Er DU ulykkes-forsikret.....? Hvis ikke løs utvidet lisens!


De fleste steder har nok isen forsvunnet fra vann og innsjøer, og lokket ut hungrige ski- og brettkjørere igjen....


Hvert år betaler klubbene for grunnlisens for alle sine medlemmer inn til forbundet.
Dette gjelder for alle over 13 år. Denne lisensen inkluderer en ulykkesforsikring på medlemmene.
De under 13 er dekket av Norges Idrettsforbund, og deres forsikring.

Det er blitt sendt ut informasjon til klubbene om dette, i tillegg til at de skal informere sine medlemmer om utvidet-/konkurranselisens.

Denne koster kr. 150,- og SKAL betales av alle som skal delta på konkurranser i 2015.
I tillegg kan kjørere som ikke skal konkurrere også betale denne, da den gir bedre dekning på forsikringen enn grunnlisensen.
Forsikringen dekker utøver på vei til og fra treninger, under treningene og under konkurranser.

Det blir ikke sendt ut giroblankett lenger, slik at man må selv innbetale dette som følger:

Beløp: kr. 150,-
Konto: 7874.05.97433
Bet.info: Lisens NVWF - navn, adresse, fødselsdato, klubb

Innbetalingene vil bli registrert på egen liste, og lagt ut på hjemmesidene under arkfanen Om Forbundet, og Lisens.

Spørsmål kan rettes til adm.leder Stephen Smithurst på forbundskontoret, pr. e-post til office@vannski.no eller telefon 21029870Funksjonærkurs 2015

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 17. Mar 2015NVWF har sendt ut invitasjon til diverse funksjonærkurs våren 2015.
Kalkulatorkurs, nasjonalt båtførerkurs, nasjonalt dommerkurs og homologatoropplæring er det som det inviteres til.

Det er et stort behov for funksjonærer nå, og forbundet ønsker å få med flere her. Så derfor er kursene gratis for deltakerne.

Se invitasjonen og påmeldingsskjemaet her.

Vær oppmerksom på at påmelding til kalkulatorkurset er 15. mars 2015.

Alle påmeldinger gjøres til heidi.brenna@gmail.com


Ungdomslekene 2015 på Lillehammer nærmer seg raskt

Postet av Norges Vannski- og Wakeboard Forbund den 17. Mar 2015Robert Mardoff Nielsen "in action" under Ungdomslekene 2013


04.03.2015Utskriftsvennlig visning

Tips en vennMichael Kjellander

För tredje gången arrangerar de 15 medlemsförbunden i SFA återigen Ungdomslekene i Lillehammer den 17-19 april, 2015. Självfallet kommer även denna gång Norges Vannski- & Wakeboard Forbund att vara på plats för att visa upp fartfylld wakeboard och wakeskate åkning bakom vinsch i tre bassänger sammanfogade med rails!

Jag och NVWF vill härmed invitera alla intresserade wakeboard och wakeskate åkare att delta på detta evenemang samt hjälpa till att profilera vår idrott i förbindelse med Ungdomslekene 2015. Förhoppningen är att så många som möjligt kommer att vara på plats i Lillehammer och all åkning inklusive luncher för samtliga riders täcks av NVWF. Enligt planeringen i skrivande stund kommer åkning att ske kontinuerligt mellan kl. 15.00 den 17 april fram till kl. 13.00 på söndag den 19 april.

I tillägg till den unika möjligheten att köra på en hårresande bana söker NVWF även hjälp med att rigga samt demontera vår temporära wakeboardanläggning. Ju fler vi är desto enklare går det och ju bättre bana blir det!

Kontakta mig, antingen per telefon, email eller facebook för att anmäla ditt intresse att vara med och hjälpa till samt delta på säsongens första stora evenemang – Klart du ska vara med där det sker!

Micke
Michael Kjellander
Idrettssjef NVWF
Email: idrettssjef@vannski.no
Telefon: +(46) 704834963